Mircesti :: Biserica Sf. Imparati - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Împărați
Mircești
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Mircești
Comună:Tăcuta
Județ:Vaslui
Cod poștal:737519
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.protoieriaVaslui.ro, www.episcopiahusilor.ro, www.primariaTacuta.ro, www.cjVS.ro, www.prefecturaVaslui.ro
Preot:Vina Sorin
Hram:Sf. Împ. Constantin și Elena
Detalii:iserica construita In anul 1894 cu hramul Sfintilor Imparati Constantin si Elena este ctitoria lui Costache Pancescu si a sotei sale Amalia, fostii proprietari ai mosiei Mircesti.
Biserica este construita din caramida, pe temelie de piatra, in forma de corabie. In exterior este cu tencuiala fara pictura. Este Invelita In tabla . Biserica , privita din exterior, are un aspect bine proporTionat, este Impodobita cu turla de zid, In care sunt asezate doua clopote.
Constructia este executata de mesteri necunoscuti. Deasupra usii , In pronaos, la intrare este aceasta inscripTie Cu mila lui Dumnezeu, acest sfant locas s-a fondat In anul 1894 cu capitalul si staruinTa d-lui Costache Pancescu si a soTiei sale Amalia si a fratelui sau Gheorghe, pentru pomenirea numelui lor si a fiilor lor Lucia si Dimitrie In zilele M. s. Regelui Carol I si P. s. Iosif Naniescu, Mitropolitul Moldovei, a P. s. silvestru Episcopul Husilor cu a carui binecuvantare s-a Inceput zidirea, asemenea cu ajutorul d-lui Alex. M. Largeanu si a consoartei sale Ecaterina, care au oferit locul pe care s-a InalTat acest sfant locas, spre eterna amintire. In curtea bisericii se afla cavoul cu mormintele ctitorilor.
Stilul in care s-ar putea Incadra construcția este moldovenesc. Catapeteasma este din lemn de tei, pictata de pictorul N. Dimitriu din Iasi In anul 1894. Nu prezinta importanTa istorica sau valoare artistica deosebita. Biserica a fost reparata In anii 1950 si 1984, fara nici o modificare sau adaugire.
Alte informații:Filie a parohiei Tăcuta.
Nr. vizualizări:2004
Data ultimei vizualizări:2022-08-08 06:46:50
Data ultimei actualizări:2015-09-02 15:30:36
Data încărcării pe sit:2013-12-11 07:28:25
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2015-09-02
Contor: 24

Vedere din lateral
Foto: ProtoieriaVaslui.ro