Sanpetru Mic :: Biserica Nasterea Maicii Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Nașterea Maicii Domnului
Sânpetru Mic
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Sânpetru Mic
Comună:Variaș
Județ:Timiș
Cod poștal:307457
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.mitropolia-banatului.ro, www.cjTimis.ro, www.prefecturaTimis.ro
Hram:Nașterea Maicii Domnului
Stil arhitectonic:Tradițional muntenesc
Știri despre biserică:

»  Sfințirea bisericii din parohia Sânpetru Mic (2014-03-03)

 Închide 

Sfințirea bisericii din parohia Sânpetru Mic

[2014-03-03]
În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Parohia Sânpetru Mic, Protopopiatul Sânnicolau Mare, potrivit mitropolia-banatului.ro.
La orele dimineții, ierarhul a fost întâmpinat de numeroși copii și tineri, îmbrăcați în haine de sărbătoare. Cu acest prilej, Preasfinția Sa, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de târnosire a noii biserici parohiale cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”. În continuare, Preasfințitul Paisie Lugojanul, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în noul sfânt lăcaș, alături de soborul slujitorilor, în frunte cu pr. Gheorghe Sutac, protopopul Sânnicolaului Mare. La slujbă au participat locuitori și fii ai satului, foarte mulți invitați, autorități locale și județene, precum și credincioși din parohiile învecinate și din Timișoara. În cadrul slujbei, pr. Ștefan Dumitrescu de la parohia Sânpetru Mare, fostul preot paroh al parohiei Sânpetru Mic, a primit distincția de iconom-stavrofor pentru rodnica sa activitate pusă în slujba Bisericii. La momentul potrivit din Sfânta Liturghie foarte mulți credincioși și copii s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos. De asemenea, la finalul slujbei, Preasfințitul Paisie a oferit mai multe diplome de cinstire ctitorilor și binefăcătorilor noii bisericii, iar pr. Mihai Herghelegiu, parohul bisericii, a primit o diplomă de aleasă cinstire pentru sprijinul moral și pastoral deosebit acordat comunității de creștini din localitatea Sânpetru Mic.
Răspunurile la Sfânta Liturghie au fost date de grupul coral „Theophoros” al Arhiepiscopiei Timișoarei, condus de diac. dr. Ion- Alexandru Ardereanu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 894, Ultimul acces: 2020-06-04 11:46:49


Nr. vizualizări:746
Data ultimei vizualizări:2020-06-04 09:33:54
Data actualizare:2019-03-06 16:55:48
Data încărcării:2013-12-16 02:44:10
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:2
Fotografi:Nelu_Pozaru: 2

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2013-12-16
Contor: 76

Vedere de ansamblu
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2013-12-16
Contor: 14

Cele 2 biserici
Foto: Nelu_Pozaru