Enachesti :: Schitul Doamna - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Schitul Doamna
Enăchești
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Enăchești
Comună:Berești-Tazlău
Județ:Bacău
Cod poștal:607052
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.protoieriaMoinesti.ro, www.epr.ro, www.Beresti-Tazlau.tk, , www.csjBacau.ro, www.prefecturaBacau.ro
Hram:Acoperământul Maicii Domnului
Detalii:Acest schit a luat ființă în cursul lunii septembrie al anului 1999, cu binecuvântarea P. S. EFTIMIE LUCA al Romanului, din dorința de a împodobi meleagurile noastre cu noi așezăminte monahale, care așa cum știm, au constituit de-a lungul secolelor adevărate oaze de formare duhovnicească și de cultivare a evlaviei și a credinței noastre strămoșești.
Schitul se află amplasat pe o culme de deal împădurită de codrii seculari și pajiști însorite. Acest codruț natural pitoresc și atrăgător predispune sufletul creștinesc la reculegere, contemplare și rugăciune adâncă către Dumnezeu.
Terenul a aparținut înainte de naționalizare unei moșierese, pe care oamenii locului o numeau ‘’DOAMNA’’. Ea avea aici, în această privelistște minunată, un mic paraclis, care, în timpul celui de-al război mondial a fost distrus. Acest fost paradis ideal pentru dezvoltarea virtuților reprezintă argumentul forte pe temeiul căruia Sfânta Episcopie a Romanului, a aprobat înființarea acestui schit.
Sub îndrumarea Precuviosului Părinte Protosinghel Emilian Ciobanu, stareț al Mănăstirii ‘’Înălțarea Domnului’’- Zemeș, județul Bacău și cu încuviințarea și aprobarea Sfintei Episcopii și a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-au început lucrările de construcții ale acestui Schit, unde a existat acel Paraclis și pe terenul donat de credincioșii din satul Enăchești, comuna Berești-Tazlău, județul Bacău.
În vara anului 2001 s-au finalizat și lucrările de construcție ale bisericii din lemn care a fost sfințită de P. S. Arhiereu-Vicar Ioachim Băcăuanul în ziua de 1 octombrie 2001. La oficierea slujbei de sfințire și binecuvântare a Sfintei Biserici au participat un distins sobor de preoți și diaconi, atât populația din împrejurimi cât și din localități mai îndepărtate.
Alte informații:Actualmente schitul se află sub jurisdicția canonică a Mănăstirii ‘’Înălțarea Domnului’’ - Zemeș, județul Bacău.
Nr. vizualizări:3167
Data ultimei vizualizări:2021-11-26 09:43:16
Data ultimei actualizări:2017-11-24 12:27:41
Data încărcării pe sit:2014-01-28 07:49:31
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2019-06-14
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D3300
Contor: 9

Poarta de intrare
Foto: Costel Novac D-veni