Techirghiol :: Biserica Ortodoxa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Ortodoxă
Techirghiol
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Techirghiol
Județ:Constanța
Adresa:strada Nicolae Bălcescu
Cod poștal:906100
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiatomisului.ro, www.primariaTechirghiol.ro, www.cjC.ro, www.prefectura-CT.ro
Știri despre biserică:

»  Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul | PS Ambrozie a slujit la Constanța (2017-08-31)

 Închide 

Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul | PS Ambrozie a slujit la Constanța

[2017-08-31]
de Gheorghe Anghel

PS ambrozie a slujit la Constanța
În ziua sărbătorii Tăierii capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Preasfințitul Părinte Ambrozie a oficiat Sfânta Liturghie în biserica Parohiei „Sf. Ilie” – Techirghiol, județul Constanța, informează site-ul oficial al Eparhiei Giurgiului. Episcopul Giurgiului a slujit cu binecuvântarea IPS Părinte Teodosie, Chiriarhul Locului.
În cuvântul rostit cu acest prilej, Preasfinția Sa a evidențiat că Biserica Ortodoxă a rânduit ca această sărbătoare să fie cinstită prin post, în orice zi a săptămânii ar fi prăznuită, în amintirea celui mai aspru postitor și zelos propovăduitor al pocăinței.
În această zi nu trebuie numai să nu consumăm anumite alimente, ci să ținem și un post spiritual, duhovnicesc, mai profund, nefiind îngăduite manifestări zgomotoase. Ziua aceasta să ne fie o sărbătoare de meditație și să vedem ce am putea să facem să punem în practică cuvintele rostite de Sfântul Proroc și Înaintemergător Ioan Botezătorul, a spus Preasfinția Sa.
De asemenea, Episcopul Giurgiului a mai spus despre Sfântul Ioan Botezătorul că în istoria Bisericii este consemnat ca ultimul mare profet al Vechiului Testament, cel care a făcut trecerea spre perioada Noului Testament.
A murit ca martir, decapitat, la porunca regelui Irod. În Scriptură, Sfântul Ioan ne este înfățișat drept un mare ascet, îmbrăcat în haină de păr de cămilă, mâncând lăcuste și miere sălbatică.
La finalul Sfintei Liturghii, Părintele paroh Viorel Daniel Pasmangiu a mulțumit ierarhului pentru binecuvântare și împreuna slujire.
La rândul său, Preasfințitul Părinte Ambrozie a mulțumit părintelui paroh pentru invitație, oferindu-i cu această ocazie o icoana reprezentând pe Maica Domnului, iar credincioșilor prezenți iconițe și reviste de folos duhovnicesc.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 957, Ultimul acces: 2020-10-01 17:23:43

»  Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Parohia ”Sfântul Ilie” din Techirghiol (2015-07-20)

 Închide 

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Parohia ”Sfântul Ilie” din Techirghiol

[2015-07-20]
Creștinii ortodocși l-au pomenit lunea aceasta, 20 iulie 2015, pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul. Profetul a rămas în istoria Bisericii Ortodoxe ca exemplu de credință și curaj demne de urmat. Mai multe lăcașuri de cult din țară și de peste hotare și-au sărbătorit ocrotitorul.
Credincioșii parohiei “Sf. Ilie” din Techirghiol au avut bucuria de a-l avea astăzi, 20 iulie 2015, în mijlocul lor pe Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României cu binecuvântarea căruia au fost aduse spre închinare, sâmbătă seara (18 iulie), de la Paraclisul istoric al Reședinței Patriarhale „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, moaștele Sfântului Efrem cel Nou. Sfintele odoare au fost întâmpinate de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și așezate spre închinare în curtea bisericii.
De hram, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu Pr. Arhimandrit Nectarie Șofelea, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureștilor cel care, ca delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a adus racla cu sfintele odoare.
Aflat în Parohia ”Sfântul Ilie” din Techirghiol, cu prilejul hramului, Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel, le-a vorbit credincioșilor prezenți despre viața profetului.
„Sfântul Proroc Ilie se bucură de o mare cinstire atât în iudaism, cât și în creștinism și chiar în islam, fiind socotit unul dintre profeți. De aceea, cele trei mari religii monoteiste au față de Sfântul Proroc Ilie o cinstire deosebită. Sfântul Proroc Ilie face parte din prorocii Vechiului Testament care nu și-au scris predicile sau cuvântările lor către popor. Sfântul Ilie a trăit și a făcut lucruri minunate în secolul al IX-lea îHs., în timpul regelui Ahab din Samaria care a domnit între anii 874 -853 îHs”, a spus Preafericirea Sa potrivit TRINITAS TV.
Prorocul Ilie a săvârșit mai multe fapte minunate: a înviat pe fiul văduvei din Sarepta Sidonului, a despărțit apa Iordanului și a vorbit cu Dumnezeu pe muntele Horeb.
„Sfântul Ilie a mers 40 de zile postind până în muntele Horeb și acolo s-a ascuns într-o peșteră. A fost un vifor mare, un uragan – a trecut peste munte-, apoi cutremur de pământ și apoi foc, dar Domnul nu era prezent nici în viforul mare, ci la sfârșit a venit o adiere de vânt și Domnul a fost prezent în acest vânt subțire, dar Ilie și-a acoperit fața pentru că nu putea suporta să vadă cu ochii prezența lui Dumnezeu, dar a simțit prezența Lui prin această adiere de vânt răcoritor, binecuvântător”, a spus Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.
Sfântul Proroc Ilie a fost ridicat la ceruri netrecând prin moarte
Prin vrerea lui Dumnezeu, Sfântul Proroc Ilie a fost ridicat la ceruri într-un car de foc, netrecând prin moarte, a mai amintit Preafericirea Sa.
„Dincolo de Iordan, deodată când se afla cu Elisei, ucenicul său, a venit un vârtej de vânt și un car de foc care era tras de cai de foc l-a luat pe Ilie și l-a ridicat la cer. Ilie a lăsat mantia sa care a căzut și Elisei a luat-o și i-a dat harul lui să continue activitatea lui de proroc. Această mantie a fost atât de plină de har, de lucrare a puterii lui Dumnezeu încât când a trecut Iordanul din nou ucenicul Elisei a lovit apa cu mantia și s-a desfăcut și s-a împărțit în două și a trecut înapoi Iordanul ca pe uscat”, a precizat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.
El s-a arătat, împreună cu Moise, la Schimbarea la Față a Domnului nostru Iisus Hristos, pe muntele Tabor.
„În Sfânta Scriptură, În Noul Testament, Evangheliile ne arată că la Schimbarea la față a Mântuitorului Iisus Hristos, pe Muntele Taborului, au apărut deodată Moise și Ilie și vorbeau cu Iisus în slava Taborului despre pătimirea viitoare a lui Hristos, pentru că Schimbarea la față a avut loc cu puțină vreme înainte de răstignirea și învierea Mântuitorului. De ce Moise și Ilie s-au arătat împreună cu Iisus la Schimbarea la față. Pentru că Moise reprezenta Legea, iar Ilie reprezenta pe toți prorocii, deși nu a scris cărți, dar puterea Duhului lucrător în El a fost atât de mare încât el a devenit reprezentatul tuturor prorocilor”, a spus Patriarhul României.
Sfânta Scriptură și Tradiția Bisericii ne spun că Sfântul Ilie va reveni pe pământ, la sfârșitul veacurilor, ca Înaintemergător al celei de-a doua veniri a lui Hristos.
„Sfântul Proroc Ilie este numit Înaintemergător al celei de-a doua veniri pentru că la prima venire a Mântuitorului Iisus Hristos Înaintemergător a fost prorocul Ioan Botezătorul care însă, ni se spune în sfintele cărți ale Sfintei Scripturi, lucra cu puterea lui Ilie. Deci avea aceeași râvnă pentru Dumnezeu, aceeași iubire profundă, fierbinte față de Dumnezeu și aceeași viață sfântă; focul prezent era sfințenia vieții lui care era un dar de la Dumnezeu pe care el însă l-a cultivat cu stăruință, cu post și cu rugăciune. Deci, el este înaintemergător al celei de-a doua veniri a Mântuitorului Iisus Hristos”, a mai spus Preafericirea Sa.
Sfântul Proroc Ilie este pentru noi mare dascăl al dreptei credințe
„El ne arată că nu trebuie să ne luăm după mulțimile care rătăcesc de la dreapta credință. Indiferent cât este de mare numărul celor care se rătăcesc noi trebuie să păstrăm dreapta credință strămoșească chiar dacă suntem puțini. La un moment dat Sfântul Proroc Ilie a spus către Dumnezeu: Doamne eu am rămas singur. Altarele Tale sunt dărâmate, preoții Tăi uciși, eu sunt prigonit și ei, regele și regina, caută să imi ia viața. Dumnezeu i-a răspuns: Nu te teme Ilie căci în ascuns eu mi-am păstrat încă 7000 oameni care nu s-au închinat zeului Baal și nici nu au sărutat statuile lui”, a spus Preafericirea Sa, potrivit Radio TRINITAS.
Postul și rugăciunea sunt mai tari decât orice putere lumească
De la Sfântul Ilie mai învățăm să fim milostivi și că postul și rugăciunea sunt mai tari decât orice putere lumească
„Trebuie să arătăm în situații grele și o atitudine de iubire milostivă față de cei săraci, singuri și neajutorați cum a făcut el dând exemplul cu bunătatea sa arătată față de văduva din Sarepta Sidonului căreia i-a înmulțit făina și uleiul ca să nu se termine până va cădea ploaie din cer și se va reface situația normală a naturii. Apoi, mai învățăm de la Sfântul proroc Ilie că postul și rugăciunea sunt mai tari decât orice putere lumească. Cei care aveau putere lumească, regele și regina căutau să îl omoare, dar el s-a retras în munte, a postit 40 de zile și 40 de nopți și s-a rugat, iar Dumnezeu nu numai că l-a salvat, dar l-a și învrednicit să simtă prezența lui Dumnezeu”, a mai precizat Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române.
Preafericirea Sa a amintit că în țara noastră, Sfântul Ilie este și ocrotitorul aviației. De asemenea, Patriarhul României i-a felicitat pe toți cei care poartă numele prorocului sau derivate ale acestuia.
Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române i-a felicitat pe credincioși pentru prezență și pe părintele paroh pentru lucrarea frumoasă din parohie și a dăruit bisericii mai multe volume, apărute recent la editurile Patriarhiei Române.
Pr. Paroh Viorel Daniel Pasmangiu a dăruit Patriarhului României o frumoasă icoană a Sfântului Proroc Daniel. Biserica "Sfântul Ilie” din Techirghiol mai deține părticele din moaștele Sfântului Andrei Șaguna și veșmintele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1233, Ultimul acces: 2020-10-01 17:23:43


Nr. vizualizări:1140
Data ultimei vizualizări:2020-10-01 17:23:43
Data actualizare:2014-07-25 06:51:08
Data încărcării:2014-07-25 06:51:08
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0