Poiana Micului :: Biserica Catolica Noua - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Catolică Nouă
Poiana Micului
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Romano-catolic
Localitate:Poiana Micului
Comună:Mănăstirea Humorului
Județ:Suceava
Cod poștal:727357
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.ERCIS.ro, www.Manastirea-Humorului.ro, www.cjSuceava.ro, www.prefecturaSuceava.ro
Preot:Gabriel Bucur
Hram:Fericitul Ioan Paul al II-lea
Detalii:Din cauza întinderii satului Poiana Micului pe o lungime de 9 km lungime, pe marginea pârâului Humor, unii credincioși romano-catolici trebuiau să parcurgă o distanță mare pentru a ajunge la biserică. Biserica ", Preasfânta Inimă a lui Isus", se află la 5 km distanță față de intrarea în localitate. Astfel, preotul paroh Gabriel Bucur a obținut aprobarea Episcopiei de Iași pentru construirea unei noi biserici la jumătatea distanței între intrarea în localitate și biserica veche. Parohia a cumpărat un teren la șosea, iar la 18 iunie 2008 episcopul Petru Gherghel a sfințit piatra de temelie a noului lăcaș de cult. Proiectul noii biserici a fost realizat de arhitectul Viorel Dorneanu din Bacău.
Prima liturghie din această biserică a fost celebrată la 22 decembrie 2009, chiar dacă lăcașul de cult nu era finalizat. Lucrările stagnau din cauza lipsei de fonduri, dar la 30 decembrie 2009 parohul de la Poiana Micului a primit un email din partea pr. Iosif Antoci, paroh în Biserica Arsenalului din Viena, care s-a oferit să-l ajute în căutarea de fonduri prin depunerea de proiecte la organizații ca ", Missio pro Europa", și ", Ostfonds der Erzdiözese Wien", din Austria, precum și la ", Erzbistum Köln", din Germania. S-a primit un ajutor substanțial prin Organizația ", Kirche in Not", . Biserica a fost inaugurată în mod oficial la 6 august 2010, în prezența lui Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași.
Noua biserică din Poiana Micului, cu hramul ", Fericitul Ioan Paul al II-lea", , a fost sfințită la 21 mai 2011, de către cardinalul Stanislaw Dziwisz, fostul secretar al Papei Ioan Paul al II-lea și actual arhiepiscop și mitropolit al Cracoviei, asistat de episcopii Petru Gherghel și Aurel Percă.
Nr. vizualizări:2025
Data ultimei vizualizări:2022-01-25 08:49:52
Data ultimei actualizări:2018-11-13 11:44:19
Data încărcării pe sit:2014-08-06 09:14:59
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2014-08-07
Contor: 144

Vedere din față
Foto: Cezar Suceveanu