Warning: gettimeofday(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/biseric1/public_html/index.php on line 2
Agadici :: Biserica Nasterea Maicii Domnului
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Nașterea Maicii Domnului
Agadici
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Agadici
Comună:Oravița
Județ:Caraș-Severin
Adresa:nr. 16
Cod poștal:325601
Telefon :0767... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.protopopiatulresita.ro
www.episcopiacaransebesului.ro
www.cjCS.ro
www.prefCS.ro
Preot:NICKY GHEORGHE
Hram:Nașterea Maicii Domnului,
Detalii:Construită în anul 1772.
Știri despre biserică:

»  Târnosire de biserică în filia Agadici. PS Lucian a oficiat slujba de sfințire și Sfânta Liturghie (2017-08-14)

 Închide 

Târnosire de biserică în filia Agadici. PS Lucian a oficiat slujba de sfințire și Sfânta Liturghie

[2017-08-14]
de Gheorghe Anghel

tarnosire agadici1
Episcopul Caransebeșului a sfințit duminica aceasta biserica filiei Agadici, informează diac. Pavel Canea, Consilier Mass Media al Eparhiei.
Astăzi se vede răsplata credinței și a dragostei jertfelnice pe care credincioșii din această parohie au avut-o față de Biserica Mântuitorului Hristos, față de acest sfânt locaș de rugăciune, ctitorit de moșii și strămoșii noștri în sec. al 18-lea și rectitorit în aceste vremuri complicate de bunii credincioși, a spus Ierarhul cu prilejul sfințirii.
Preasfinția Sa a apreciat hărnicia membrilor comunității din Agadici și faptul că au fost receptivi la chemarea părintelui Alin, un preot tânăr, care într-un timp record a reușit să-i adune pe credincioși și să facă împreună lucruri mari pentru înfrumusețarea acestei mirese a lui Hristos.
Îndemnul nostru pentru comunitatea de credincioși de aici, a spus Preasfinția Sa, este cel al Mântuitorului din evanghelia de astăzi «Dacă veți avea credință cât un grăunte de muștar veți zice muntelui acestuia mută-te de aici încolo, și se va muta și nimic nu va fi vouă cu neputință».
Turma cuvântătoare din Agadici a avut credință puternică și astăzi au primit răsplata credinței lor, pentru că vedem aici într-un sat izolat, îmbătrânit și depopulat o preafrumoasă biserică, o mică catedrală, a evidențiat Preasfințitul Părinte Lucian.
În semn de apreciere pentru activitatea sa, preotul paroh Alin Mureșan a fost hirotonit sachelar. De asemenea, Părintele Episcop a oferit Diploma de excelenț㠄Sfântul Apostol și Evanghelist Luca” celor care au fost alături de părintele Alin în această frumoasă lucrare.
În după amiaza zilei de 13 august, Preasfinția Sa a vizitat și Parohia Petrilova din Protopopiatul Moldova Nouă unde a sfințit casa parohială recent renovată. Ierarhul a oficiat apoi Slujba Vecerniei în Biserica parohial㠄Nașterea Maicii Domnului”. După slujbă, chiriarhul l-a hirotesit pe părintele paroh Ciprian Graure iconom, iar binefăcătorilor parohiei le-a oferit Diploma de excelenț㠄Sfântul Apostol și Evanghelist Luca”.
Atestată documentar în anul 1366, localitatea Agadici, astăzi sat în componența orașului Oravița, găzduiește o biserică monument-istoric, ridicată în anul 1772, pe locul uneia mai vechi din lemn. Legenda spune că pe aceste meleaguri, între dealurile Ticvaniului Mic și dealul Gladeșului, s-ar fi aflat reședința ducelui Glad, iar locul s-ar fi numit „Gădiș”. În secolul al XV-lea, la Gădiș era o reședință nobiliară, iar localitatea avea un grad de dezvoltare echivalent unui oraș.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 670, Ultimul acces: 2019-08-26 04:14:38


Nr. vizualizări:1238
Data ultimei vizualizări:2019-08-26 04:14:38
Data actualizare:2015-10-28 15:52:40
Data încărcării:2015-04-10 07:20:41
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0