Agadici :: Biserica Nasterea Maicii Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Nașterea Maicii Domnului
Agadici
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Agadici
Comună:Oravița
Județ:Caraș-Severin
Adresa:nr. 16
Cod poștal:325601
Telefon :0767... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.protopopiatulresita.ro
www.episcopiacaransebesului.ro
www.cjCS.ro
www.prefCS.ro
Preot:NICKY GHEORGHE
Hram:Nașterea Maicii Domnului,
Detalii:Construită în anul 1772.
Știri despre biserică:

»  Târnosire de biserică în filia Agadici. PS Lucian a oficiat slujba de sfințire și Sfânta Liturghie (2017-08-14)

 Închide 

Târnosire de biserică în filia Agadici. PS Lucian a oficiat slujba de sfințire și Sfânta Liturghie

[2017-08-14]
de Gheorghe Anghel

tarnosire agadici1
Episcopul Caransebeșului a sfințit duminica aceasta biserica filiei Agadici, informează diac. Pavel Canea, Consilier Mass Media al Eparhiei.
Astăzi se vede răsplata credinței și a dragostei jertfelnice pe care credincioșii din această parohie au avut-o față de Biserica Mântuitorului Hristos, față de acest sfânt locaș de rugăciune, ctitorit de moșii și strămoșii noștri în sec. al 18-lea și rectitorit în aceste vremuri complicate de bunii credincioși, a spus Ierarhul cu prilejul sfințirii.
Preasfinția Sa a apreciat hărnicia membrilor comunității din Agadici și faptul că au fost receptivi la chemarea părintelui Alin, un preot tânăr, care într-un timp record a reușit să-i adune pe credincioși și să facă împreună lucruri mari pentru înfrumusețarea acestei mirese a lui Hristos.
Îndemnul nostru pentru comunitatea de credincioși de aici, a spus Preasfinția Sa, este cel al Mântuitorului din evanghelia de astăzi «Dacă veți avea credință cât un grăunte de muștar veți zice muntelui acestuia mută-te de aici încolo, și se va muta și nimic nu va fi vouă cu neputință».
Turma cuvântătoare din Agadici a avut credință puternică și astăzi au primit răsplata credinței lor, pentru că vedem aici într-un sat izolat, îmbătrânit și depopulat o preafrumoasă biserică, o mică catedrală, a evidențiat Preasfințitul Părinte Lucian.
În semn de apreciere pentru activitatea sa, preotul paroh Alin Mureșan a fost hirotonit sachelar. De asemenea, Părintele Episcop a oferit Diploma de excelenț㠄Sfântul Apostol și Evanghelist Luca” celor care au fost alături de părintele Alin în această frumoasă lucrare.
În după amiaza zilei de 13 august, Preasfinția Sa a vizitat și Parohia Petrilova din Protopopiatul Moldova Nouă unde a sfințit casa parohială recent renovată. Ierarhul a oficiat apoi Slujba Vecerniei în Biserica parohial㠄Nașterea Maicii Domnului”. După slujbă, chiriarhul l-a hirotesit pe părintele paroh Ciprian Graure iconom, iar binefăcătorilor parohiei le-a oferit Diploma de excelenț㠄Sfântul Apostol și Evanghelist Luca”.
Atestată documentar în anul 1366, localitatea Agadici, astăzi sat în componența orașului Oravița, găzduiește o biserică monument-istoric, ridicată în anul 1772, pe locul uneia mai vechi din lemn. Legenda spune că pe aceste meleaguri, între dealurile Ticvaniului Mic și dealul Gladeșului, s-ar fi aflat reședința ducelui Glad, iar locul s-ar fi numit „Gădiș”. În secolul al XV-lea, la Gădiș era o reședință nobiliară, iar localitatea avea un grad de dezvoltare echivalent unui oraș.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 504, Ultimul acces: 2019-05-24 18:27:40


Nr. vizualizări:1085
Data ultimei vizualizări:2019-05-24 18:27:40
Data actualizare:2015-10-28 15:52:40
Data încărcării:2015-04-10 07:20:41
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0