Oituz :: Manastirea Codreanu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mănăstirea Codreanu
Oituz
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:Oituz
Comună:Oituz
Județ:Bacău
Cod poștal:607365
Telefon :0740... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adrese utile:www.protoieria-Onesti.ro, www.epr.ro, www.primariaOituz.ro, www.Oituz.ro, www.csjBacau.ro, bc.prefectura.mai.gov.ro
Hram:Sf. Împ. Constantin si Elena, Sf. Ilie Tezviteanu
Detalii:Piatra de temelie a fost pusă de către IPS Arhiepiscop Ioachim, chiriarhul locului, în 23 septembrie 2010 și de atunci s-a lucrat necontenit la această catedrală. Biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena” a fost ridicată din cărămidă și structură de beton armat, în plan trilobat, cu turlă centrală și două turle pe pronaos. A fost acoperită cu tablă de cupru, în alternanță cu tablă aurită. La interior, s-a montat catapeteasma din lemn de stejar, a fost introdusă încălzirea sub pardoseala de marmură și a fost confecționat mobilierul, a fost placată cu marmură Sfânta Masă. În altar și naos a fost realizată o frumoasă pictură bizantină, urmând să fie pictat și pronaosul. „Întreaga zidire s-a făcut cu efortul material al familiei Constantin și Petronela Codreanu, la care s-a adăugat sprijinul PC Ieromonah Sebastian Vasiliu, preotul slujitor de aici, care ieri a fost hirotesit protosinghel”, precizează reprezentanții Arhiepiscopiei.
ÎPS Arhiepiscop Ioachim a oficiat slujba de târnosire a acestui sfânt lăcaș, unde, așa cum va rămâne peste veacuri consemnat în hrisovul de sfințire, pus în piciorul Sfintei Mese a Altarului, s-a hotărât ca „De acum și până în veac, să se cinstească, potrivit Sfintei noastre Ortodoxii, Sfinții Împărați Constantin și Elena cei întocmai cu Apostolii mărturisitori și, sub semnul Sfintei Cruci, biruitori și Sfântul Proroc Ilie, care prin asceză și viață curată s-a făcut arhetip al monahului. Acest nou sfânt lăcaș va fi metoc chiriarhal, dependent direct de Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului”.
Constantin Codreanu este de ani buni slujitor al bisericii, până duminică fiind diacon. A făcut facultatea de teologie, apoi doctoratul. El s-a pensionat recent din compania pe care o conducea, unde a rămas doar acționar.
Nr. vizualizări:16194
Data ultimei vizualizări:2024-03-02 12:40:46
Data ultimei actualizări:2023-12-09 11:24:25
Data încărcării pe sit:2015-09-23 12:46:14
Nr. Mesaje:1
Rugăminte:
(2016-04-28)
Buna ziua, astazi am fost la Sfanta dv-stra Manastire, m-am simtit foarte bine, am putut sa ma rog in liniste... este frumoasa si impunatoare, te copleseste prin marime... pictura este de exceptie, am simtit-o ca a ajuns la mine, mai bine zis eu am ajuns la intelesul ei... BUNUL DUMNEZEU SA OCROTEASCA CTITORUL INTRU TERMINAREA PROIECTULUI.....FELICITARI PARINTELUI DOCTOR CONSTANTIN CODREANU. Auzeam mai demul ca erau organizate pelerinaje din brasov la aceasta manastire si as dori sa va intreb daca cu ocazia SARBATORII INVIERII-2016 se mai organizeaza asa ceva, doresc sa particip impreuna cu sotia, daca pretul transportului nu va fi prea mare... Va rugam daca exista aceasta posibilitate sa ne anuntati si pe noi, va multumim SARBATORI CU PACE SI BUCURIE!
@yahoo.com
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2019-06-13
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D3300
Contor: 162

Vedere de ansamblu
Foto: Costel Novac D-veni