Schitul Baiceni Neamt - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Schitul Băiceni Neamț
Băiceni
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Băiceni
Comună:Todirești
Județ:Iași
Cod poștal:707506
Persoană de contact :Ierom. Galaction Suharu
Telefon :0744... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @mmb.ro
Adresa web Biserica:baicenineamt.mmb.ro
Adrese utile:www.MMB.ro, www.primariaTodiresti.ro, www.icc.ro, www.prefecturaIasi.ro
Hram:Sf. Împ. Constantin și Elena
Detalii:In anul 1930 Manastirea Neamt a cumparat 11 ha. de teren arabil in satul Stroiesti, com. Todiresti, jud. Iasi, unde a plantat vie pentru necesitatile manastirii. Intrucat aici au fost randuiti cu ascultarea mai multi parinti si frati din obstea manastirii, ulterior a fost nevoie sa se construiasca o casa prevazuta cu un paraclis pentru rugaciune.
In anul 1960 regimul comunist prin legea colectivizarii a confiscat aceasta proprietate, iar paraclisul a ramas parohiei din satul Stroiesti. In anul 1991, in timpul staretului Arhim. Irineu Cheorbeja, acest teren a intrat din nou in proprietatea Manastirii Neamt, iar cativa parinti si frati au fost randuiti cu ascultarea in acest loc.
Intrucat paraclisul construit de Manastirea Neamt care intre timp a devenit biserica parohiala si este pe terenul manastirii s-a ajuns la intelegere cu preotul paroh ca egumenul schitului Ierom. Galaction Suharu impreuna cu parintii monahi sa aiba acces la biserica pentru rugaciunile zilnice.
In anul 1998 in timpul staretului Arhim. Benedict Sauciuc s-a construit un nou corp de chilii cu trapeza si un mic paraclis cu hramul „Sf. Imparati Constantin si Elena”, iar biserica veche a ramas pentru credinciosii din satul Stroiesti.
Nr. vizualizări:2211
Data ultimei vizualizări:2021-11-27 09:01:46
Data ultimei actualizări:2018-03-26 10:29:53
Data încărcării pe sit:2016-07-26 09:55:24
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0