Valcau de Sus :: Biserica Greco-catolica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Greco-catolică
Valcău de Sus
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Greco-catolic
Localitate:Valcău de Sus
Comună:Valcău de Jos
Județ:Sălaj
Cod poștal:457351
Telefon :0260... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adrese utile:www.primariaValcauDeJos.ro, www.cjSJ.ro, www.prefecturaSalaj.ro
Preot:George Nicolae Chiș
Știri despre biserică:

»  Hramul parohiei greco-catolice din Valcăul de Sus (2019-08-07)

 Închide 

Hramul parohiei greco-catolice din Valcăul de Sus

[2019-08-07]
Parohia „Schimbarea la Faț㔠din Valcăul de Sus și-a sărbătorit pentru prima oară hramul, pe 6 august a.c., printr-o Sfântă Liturghie celebrată de pr. Mihai Vătămănelu, Vicar general, împreună cu pr. paroh George Chiș, pr. Nicolae Bodea, protopop de Șimleu, pr. Pop Vasile din parohia Iaz și pr. călugăr Severean de la Mănăstirea „Sfântul Nicolae” din Șumal. „O sărbătoare cu emoție și multă bucurie, în primul rând, cu pregătiri și musafiri, ca la o «primă aniversare» a acestei biserici, care a fost sfințită în anul 2017”, mărturisește părintele paroh într-un interviu pentru biroul de presă al Eparhiei de Oradea.

Sărbătoarea comunității a început încă din ziua precedentă, pe 5 august 2019, cu o seară de rugăciune, la care au participat pr. protopop Nicolae Bodea, pr. Ciprian Burdaș de la Halmășd-Drighiu și pr. Ionuț Costaș din parohia Porț, pr. Pop Vasile din parohia Iaz, pr. călugăr Severean de la Șumal, împreună cu credincioși din comunitățile pe care le păstoresc. Seara de rugăciune a cuprins rugăciunea Rozaliului, Paraclisul Maicii Domnului și s-a încheiat cu o binecuvântare Euharistică, „un moment înălțător pentru toți cei prezenți”. La invitația pr. paroh, la prima sărbătoare a hramului parohiei din Valcăul de Sus, a fost în mijlocul comunității pr. Mihai Vătămănelu, care a transmis totodată salutul PS Virgil Bercea, păstorul Eparhiei de Oradea.
„Sărbătoarea Schimbarea la Față este și o invitație continuă de a ne schimba… o sărbătoare care ne aduce mereu aminte că suntem capabili de schimbare, punând în centru, Cuvântul Vieții, Scriptura”: a subliniat vicarul general în cuvântul de învățătură al Sfintei Liturghii. Prilej de a face comunitate, de a sta împreună preoții din zonă, credincioșii din diferitele sate din apropiere și reprezentanții comunității locale, sărbătoarea parohiei Valcăul de Sus a păstrat tradiția parohiilor de pe Valea Barcăului, prin care, la fiecare hram, creștinii din satele alăturate se întâlnesc împreună cu comunitatea greco-catolică extinsă a zonei.
Cu aceeași ocazie a vizitei pastorale, pr. Mihai Vătămănelu a vizitat și parohia Valcăul de Jos, păstorită de același pr. George Chiș, unde se află în derulare lucrările de construcție ale casei parohiale, un proiect care, ne spune pr. paroh, „cu bunăvoința bine-făcătorilor se dorește să fie în mare parte finalizat până la sărbătoarea Crăciunului din acest an”. (Biroul de presă al Eparhiei de Oradea)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 219, Ultimul acces: 2020-05-21 08:43:54


Nr. vizualizări:389
Data ultimei vizualizări:2020-05-21 08:43:54
Data actualizare:2018-02-18 10:11:20
Data încărcării:2018-02-18 10:11:20
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0