Bacau :: Biserica Sf. Dumitru Gheraesti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Dumitru Gherăești
Bacău
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Bacău
Județ:Bacău
Adresa:calea Moldovei nr. 89, cartirt Gherăiești
Cod poștal:600352
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.protoieriabacau.ro, www.epr.ro, www.primariaBacau.ro, www.csjBacau.ro, bc.prefectura.mai.gov.ro
Preot:Popovici Gheorghe
Hram:Sf. M. Mc. Dimitrie
Detalii:In ziua de 15. iulie 1990 s-a sfintit piatra de temelie a noului locas cu hramul , , Sf. M. Mucenic Dimitrie- izvorîtorul de mir „ slujba arhierească a fost oficiată de către P. S. Ioachim Mares- Arhiereu vicar al Episcopiei Romanului si Husilor, din incredintarea P. S. Episcop Eftimie, în calitate de Episcop eparhiot.
Privită în ansamblu ei, ca proportii, biserica are aspectul noilor catedrale. Proiectul a fost conceput de Arhitect. Vulcan Ioan din Bacău (partea de arhitectură) si de ing. Jitaru Gheorghe, din Bacău, (partea de rezistentă) . La realizarea proiectului, dar mai ales a lucrărilor, un mare rol a revenit preotului paroh si Consiliului parohial.
Tencuieli exterioare cu ciment alb si praf de piatră, glafuri ornamentale la geamuri, ocnite sub sarpantă. Initial la intrare au fost concepute trei arcade frumos ornamentate, ca si-n cazul M-rii Ciolpani (avand acelasi arhitect) dar care ulterior au fost închise , formînd astfel un pridvor , ferit de intemperii.
Pictura din interiorul bisericii a fost realizată in tehnica fresco, cu culori vii, de către pictorul gălătean Aurel Roscan , la care a lucrat timp de 4 ani (2002-2006) .
Nr. vizualizări:1970
Data ultimei vizualizări:2023-12-05 15:59:55
Data ultimei actualizări:2021-03-28 15:03:08
Data încărcării pe sit:2020-12-06 12:22:20
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0