Orlat :: Manastirea Sf. Treime - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mănăstirea Sf. Treime
Orlat
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:Orlat
Comună:Orlat
Județ:Sibiu
Adresa:strada Săliștei
Cod poștal:557170
Persoană de contact :monahia Dionisia (Daniela) Grigore
Telefon :0269... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:mitropolia-ardealului.ro, comunaorlat.ro, www.cjSibiu.ro, sb.prefectura.mai.gov.ro
Hram:Sf. Treime, Adormirea Maicii Domnului
Stil arhitectonic:Neobizantin
Detalii:Manastirea "Sfanta Treime" Orlat se afla in apropiere de Sibiu la 5 km de Sacel. Asezata parca de Dumnezeu de la intemeierea lumii in acest minunat loc, isi revarsa linistea si binecuvantarea peste aceste frumoase tinuturi pana in departari.
Este strajuita ca intr-o palma de falnicii munti ce-si pleaca cu dragoste fruntile spre acest lacas, iar in departare batranul munte Fagaras, cu fruntea alba si senina, priveste cu admiratie spre aceasta frumoasa stea, parca si el bucurandu-se.
Intreaga manastire a fost ridicata de curand, in ultimii ani, fiind atat de ingrijita si frumos pictata, iar locul in care a fost construita este atat de bine ales, incat iti incanta si ochii si inima, la fel ca un locas vechi, incarcat de istorie.
Manastirea "Sfanta Treime" Orlat este manastire de maici, iar aici se pastreaza randuiala Sfintilor Parinti, slujindu-se zilnic Sfanta Liturghie, slujba Vecerniei si a Utreniei. Stareta este maica Dionisia, Egumena, maica Paisia iar Prea Cuviosul Sofian este duhovnicul Sfintei Manastiri.
Alte informații:Paraclis cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" (15 august) , paraclis in cadrul metocului din sat, cu hramul "Nasterea Maicii Domnului" (8 septembrie) , doua corpuri de chilii.
Nr. vizualizări:19082
Data ultimei vizualizări:2024-06-19 03:19:12
Data ultimei actualizări:2015-10-08 13:25:37
Data încărcării pe sit:2006-01-28 18:03:46
Nr. Mesaje:1
Informare:
(2011-03-26)
In a doua duminica din Postul Mare, Inalt Preasfintitul Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, a oficiat Sfanta Liturghie in Biserica "Sfanta Treime! si "Buna Vestire!, de la Manastirea Orlat, judetul Sibiu.
Credinciosi din localitatea Orlat, din apropierea Sibiului, alaturi de pelerini din cetatea transilvana si localitatile invecinate, au venit duminica, 20 martie, la Manastirea Orlat, pentru a se ruga la Sfanta Liturghie oficiata de IPS Mitropolit Laurentiu.
"La baza suferintelor pot sta pacatele!
IPS Mitropolit Laurentiu a oficiat Sfanta Liturghie impreuna cu exarhul manastirilor din Arhiepiscopia Sibiului, Arhimandritul Visarion Joanta, duhovnicul manastirii, parintele Sofian Portarelu si trei arhidiaconi. Lacasul de cult al manastirii a fost neincapator pentru credinciosii care au venit chiar din localitati mai indepartate pentru a se ruga si a se impartasi cu Trupul si Sangele Mantuitorului Hristos.
In cuvantul de invatatura, IPS Laurentiu a vorbit credinciosilor despre urcusul duhovnicesc pe care il parcurgem in Postul Mare, a amintit popasurile spirituale pe care atat duminicile premergatoare, cat si cele din timpul postului ni le aduc in viata duhovniceasca si a talcuit Evanghelia duminicii.
"Mantuitorul Iisus Hristos, vazand credinta celor patru oameni care l-au adus pe omul paralizat, a spus bolnavului: "Iertate iti sunt pacatele tale!". Invatam intai de toate, din aceasta pilda, ca trebuie sa fim constienti ca la baza suferintelor pot sta pacatele si ca pacatele noastre pot genera suferinte si neputinte. Nu toate suferintele sunt rodul pacatelor. Unele dintre ele sunt lasate de Dumnezeu pentru indreptarea noastra, pentru ca suntem constienti de faptul ca, daca Dumnezeu ne-ar pedepsi pe fiecare in parte dupa pacatele noastre, am fi cu totii bolnavi. Sa ne aducem aminte de textul biblic in care ni se relateaza cum s-a adus in fata Mantuitorului o femeie pacatoasa si El a spus: "Cine este fara de pacat, sa ia piatra si sa arunce primul". Daca pacatele noastre pot genera suferinte, daca la baza unor suferinte stau si pacatele noastre, intai de toate, indreptarea trebuie sa vina dinlauntrul nostru. Vindecarea sufleteasca o facem prin Taina Spovedaniei. Se tamaduieste sufletul si se indreapta si trupul. Taina Sfantului Maslu are doua efecte: reda sanatatea sufleteasca pentru a ne putea recupera sanatatea trupeasca. Dumnezeu nu ne pedepseste dupa pacatele noastre, ci noi insine, persistand in pacat, putem aduce suferinte mari asupra noastra", a spus Parintele Mitropolit.
La final, parintele duhovnic Sofian a multumit IPS Laurentiu pentru vizita pastorala si pentru Sfanta Liturghie oficiata in preajma sarbatorii celui de-al doilea hram al bisericii. Parintele Sofian i-a oferit IPS Mitropolit Laurentiu o icoana a Mantuitorului Iisus Hristos.
Manastirea Orlat, loc de popas sub munte
Asezata la poale de munte, Manastirea Orlat este loc de pelerinaj si de popas spiritual pentru sute de credinciosi din apropiere. Aici vietuiesc sapte maici, indrumate de stareta Dionisia Grigore si conduse spiritual de parintele Sofian Portarelu. Manastirea Orlat este un asezamant monahal infiintat in 1993 si a fost mult timp schit de calugari. Lucrarile de constructie s-au incheiat in 2000, iar in 2001, manastirea a fost sfintita. "In prezent, lucram la finalizarea clopotnitei, iar de curand am realizat un baldachin pentru racla cu moaste, podoaba de pret din biserica noastra", ne-a spus maica stareta Dionisia.
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2015-07-26
Aparat: NIKON E8800
Contor: 249

Vedere de ansamblu
Foto: Constantin Banciu