Afumati :: Biserica Sf. Dimitrie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Dimitrie
Afumați
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:Afumați
Comună:Afumați
Județ:București și Ilfov
Adresa:strada Bucuresti-Urziceni
Cod poștal:077010
Persoană de contact :Mihaly Enyedi
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adrese utile:www.protoieriailfovnord.ro, www.arhiepiscopiabucurestilor.ro/, www.primariaAfumati.ro, www.PMB.ro, www.prefecturaBucuresti.ro, www.cjIlfov.ro, www.prefecturaIlfov.ro
Hram:Sf. M. Mc. Dimitrie
Stil arhitectonic:Neobizantin
Știri despre biserică:

»  Moaștele Sf. Constantin și Elena de la Patriarhie vor fi duse în pelerinaj în Afumați (2018-09-03)

 Închide 

Moaștele Sf. Constantin și Elena de la Patriarhie vor fi duse în pelerinaj în Afumați

[2018-09-03]
de Gheorghe Anghel

Moaștele Sf. Împărați Constantin și Elena de la Catedrala Patriarhală vor fi purtate în pelerinaj în Afumați. Racla de la Patriarhie va fi așezată spre cinstire credincioșilor la biserica parohiei Afumați II, în perioada 21-23 septembrie 2018.
Programul evenimentului este următorul:
Vineri, 21 septembrie 2018
ora 10:00 – Întâmpinarea delegației care va însoți racla cu sfintele moaște de la Catedrala Patriarhală;
ora 17:00 –Slujba Vecerniei și Acatistul Sfinților Împărați Constantin și Elena;
Sâmbătă, 22 septembrie 2018
ora 08:00 – Slujba Utreniei și Sfânta Liturghie;
ora 17:00 – Slujba Vecerniei și Acatistul Sfinților Împărați Constantin și Elena;
Duminică, 23 septembrie 2018
ora 9:30 – Slujba Utreniei și Sfânta Liturghie (cu participarea unor membri ai grupului coral Tronos);
ora 17:00 – Slujba Vecerniei și Acatistul Sfinților Împărați Constantin și Elena;
Întoarcerea delegației care însoțește racla cu sfintele moaște ale Sfinților Împărați Constantin și Elena la Catedrala Patriarhală, după închinarea tuturor credincioșilor.
Moaștele Sfinților Împărați
Moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena se află în Catedrala Patriarhală din anul 2002.
În acel an, la sărbătoarea hramului, o delegație a Bisericii Ortodoxe din Cipru a dăruit Patriarhului Teoctist Arăpașu o raclă cu fragmente din moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena.
Acestea au fost aduse de la Mănăstirea Kykkos, împreună cu o copie după icoana Maicii Domnului pictată de Sfântul Evanghelist Luca, care se păstrează în mănăstirea cipriotă.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3397, Ultimul acces: 2020-09-20 13:49:49

»  Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie la Parohia Afumați 2. Racla a fost adusă de la Catedrala Patriarhală (2017-10-10)

 Închide 

Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie la Parohia Afumați 2. Racla a fost adusă de la Catedrala Patriarhală

[2017-10-10]
de Andrei Pau

Credincioșii parohiei ilfovene Afumați 2 au avut ocazia, în perioada 6-8 octombrie 2017, să se închine moaștelor Sfântului Ierarh Nectarie. Racla a fost adusă de la Catedrala Patriarhală din București, informează părintele Cornel Enache, reporter Radio Trinitas.
Punctul central al evenimentului l-a constituit Sfânta Liturghie care a fost oficiată, în data de 8 octombrie 2017, de părintele Cristian Mihai Burcea, Protopopul Protopopiatului Ilfov Nord, împreună cu un sobor de preoți.
În cuvântul rostit cu acest prilej, părintele protopop a evidențiat faptul că prezența moaștelor Sfântului Nectarie la parohia ilfoveană reprezintă un moment de bucurie pentru credincioșii din localitate și împrejurimi.
La rândul său, părintele paroh Florin Ionică și-a exprimat bucuria pentru aducerea pentru prima dată a unor sfinte moaște în parohia sa, dar și pentru prezența numeroasă a credincioșilor la pelerinaj și la Sfânta Liturghie.
Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie au fost prezente în lăcașul de cult până ce ultimul pelerin s-a închinat cinstitului odor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4078, Ultimul acces: 2020-09-20 13:49:49

»  Moaștele Sfântului Nectarie de la Eghina au sosit în Parohia Afumați (2017-10-06)

 Închide 

Moaștele Sfântului Nectarie de la Eghina au sosit în Parohia Afumați

[2017-10-06]
de Sorin Ionițe

Un fragment din moaștele Sfântului Nectarie de la Eghina a fost dus, astăzi, de la Catedrala Patriarhală, în parohia Afumați 2 din Protopopiatul Ilfov Nord.
Sfintele moaște au fost așezate în biserica Parohiei Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, în prezența preoților, autorităților locale și a credincioșilor.
Prezent la eveniment, Pr. Cristian Mihai Burcea, Protoiereul protopopiatului Ilfov Nord a subliniat importanța evenimentului:
Este zi de mare sărbătoare pentru localitatea Afumați. Este un bun prilej pentru ca enoriașii acestei parohii, dar și credincioșii mai de aproape și mai de departe să se apropie de Sfântul Ierarh Nectarie și prin mijlocirea lui, de Dumnezeu. Este un bun prilej să-și aducă înaintea raclei cu sfintele moaște rugăciunile lor și neputințele pentru a primi tămăduire de la Dumnezeu prim mijlocirea Sfântului Ierarh Nectarie, a spus părintele protopop.
Aducerea moaștelor Sfântului Nectarie este primul eveniment de acest fel în parohia Afumați 2, a adăugat părintele paroh Florin Ionică. În continuare, sfinția sa a prezentat programul liturgic din zilele următoare și a transmis mulțumiri Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru binecuvântarea acestui eveniment.
Racla cu Cinstitele Moaște va rămâne în Afumați până duminică, 8 octombrie. În această seară, începând cu ora 18:00 va fi oficiată slujba Vecerniei Mari unită cu Litia, iar sâmbătă, 7 octombrie, va fi oficiată Sfânta Liturghie începând cu ora 9:00. Programul va continua cu vecernia de sâmbătă seara și ceremonialul liturgic de duminică.
Prezența moaștelor Sfântului Nectarie la Afumați a fost salutată și de primarul localității, Gabriel Dumănică, care a apreciat că evenimentul încununează eforturile depuse în ultimii ani pentru restaurarea și înfrumusețarea bisericii, realizate și prin implicarea consiliului local.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4132, Ultimul acces: 2020-09-20 13:49:49

»  Patriarhul României a sfințit pictura Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” – Afumați II (2016-02-28)

 Închide 

Patriarhul României a sfințit pictura Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” – Afumați II

[2016-02-28]
Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a sfințit, duminică, 28 februarie 2016, pictura bisericii Parohiei Sfântul Mare Mucenic Dimitrie - Afumați II din Protopopiatul Ilfov Nord. Totodată, Preafericirea Sa a acordat acestei biserici și al doilea hram: Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin, Episcopul Romanului (14 aprilie).
Slujba de sfințire a fost precedată de oficierea Sfintei Liturghii de către Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
La finalul Sfintei Liturghii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a arătat în cuvântul de învățătură rostit că Evanghelia Duminicii Întoarcerii Fiului risipitor este deosebit de ziditoare pentru că ne ajută să înțelegem cât de folositoare este pocăința pentru urcușul nostru sufletesc spre Înviere, ca ridicare din păcat și ca bucurie a întâlnirii noastre cu Hristos-Domnul, Cel care ne-a descoperit iubirea milostivă a Tatălui ceresc.
(Predica Patriarhul României la Duminica Întoarcerii Fiului risipitor poate fi citită integral aici)
Dumnezeu respectă libertatea omului, chiar dacă aceasta e folosită în mod nechibzuit sau pătimaș
Pericopa Evanghelică citită astăzi în toate locașurile de cult ne descoperă, în același timp, puterea pocăinței omului păcătos, iubirea milostivă a lui Dumnezeu-Tatăl și bucuria iertării celui ce se pocăiește, deoarece tatăl despre care se vorbește în Evanghelie reprezintă iubirea părintească a lui Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Iisus Hristos și Tatăl nostru Cel ceresc, a spus Preafericirea Sa.
„Evanghelia ne spune că fiul cel tânăr a dorit să facă experiența libertății ca înstrăinare de tatăl său și de casa părintească. Cu surprindere, vedem că tatăl acceptă cererea fiului său de-a primi partea sa de avere și de-a părăsi casa părintească, dovadă că Dumnezeu respectă libertatea omului de-a urma propriul drum în viață. Omul are, așadar, libertatea de a folosi toată energia vieții sale, darurile sale naturale sau darurile dobândite de la alții după cum dorește, iar Dumnezeu respectă această libertate, chiar dacă știe că omul o poate folosi într-un mod contrar voinței divine. Totuși, deodată cu respectul arătat de Dumnezeu libertății omului, Evanghelia de astăzi ne arată și drama sau eșecul libertății omului ca înstrăinare de Dumnezeu”, a mai arătat Preafericitul Părinte Daniel.
Când libertatea omului devine irațională, pătimașă și autodistructivă, înțelepciunea lui Dumnezeu cheamă pe om la pocăință
«Țara depărtată» în care s-a dus fiul cel tânăr reprezintă îndepărtarea omului de Dumnezeu și de starea libertății sănătoase, a precizat Patriarhul României. Printr-o viață dezordonată, prin înrobirea față de plăcerile trupești pătimașe, omul se înstrăinează de Dumnezeu și îl aduc în starea în care crede că libertatea de a deveni pătimaș definește persoana sa ca fiind matură și autonomă. Însă, Sfânta Evanghelie precizează c㠄o foamete mare s-a făcut în țara aceea” (Luca 15, 14). Cine a programat acea „foamete mare”? Ce rost avea foametea în acea „țară depărtată”? Nu ni se spune în Evanghelie, dar se poate presupune că aceasta a fost cauzată de o secetă îngăduită de Dumnezeu, deoarece, adesea, când libertatea oamenilor devine neînțeleaptă sau autodistructivă, înțelepciunea lui Dumnezeu caută să salveze pe omul păcătos și pătimaș, chemându-l la pocăință. Cu alte cuvinte, când nu ne înfrânăm de bună voie de la lăcomie materială ajungem să postim de nevoie. Cu alte cuvinte, Dumnezeu poate folosi dificultăți materiale exterioare pentru a produce o schimbare spirituală sau interioară a omului pătimaș, înrobit de lucruri materiale”, a precizat Preafericirea Sa.
După oficierea slujbei de sfințire, Preafericitul Părinte Daniel a oferit pentru folosul bisericii o cruce de binecuvântare, mai multe cărți de cult, iar persoanelor care s-au implicat în mod deosebit în realizarea lucrărilor de la această parohie distincții:
Părintele paroh Florin Ionică a fost hirotesit iconom stavrofor, iar Părintele coslujitor Alexandru Cristian a primit rangul de Sachelar;
Ordinul Sanctus Stephanus Magnus pentru mireni a fost acordat:
- Dlui. Gabriel Dumănică, primarul comunei Afumați;
- Dlui. Mircea Tudor;
Diploma omagială Sfântul Ierarh Antim Ivireanul a fost oferită:
- Dlui. pictor Nicolae Hrițcu
- Dlui. prof. Nicolae Mărgărit
- Dlui. economist Ionel Ciuclea
- Dnei. Tudorița Ștefănescu
- Dlui. Sorin Anghel
- Dlui. Vasile Ciocenu
Distincția de vrednicie cu chipul Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou:
- Consiliului parohial al Parohiei Afumați II
Distincția de vrednicie cu chipul Maicii Domnului:
- Comitetului parohial al Parohiei Afumați II
În continuare, Primarul comunei Afumați, Gabriel Dumănică, a oferit Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române titlul de Cetățean de onoare al localității Afumați, județul Ilfov.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5351, Ultimul acces: 2020-09-20 13:52:01


Nr. vizualizări:10989
Data ultimei vizualizări:2020-09-20 13:49:49
Data actualizare:2018-05-10 09:51:16
Data încărcării:2005-10-29 15:46:42
Nr. Mesaje:1
Ofertă de carte:
(2008-01-06)
Acum puteti achizitiona cartea "Hristos Si Tinerii" (13 x 20cm, 190 pagini), a parintelui Laurentiu Dumitru, la un pret promotional: 20 ron (200.000 lei). Pretul include taxele destinate transportului la adresa dorita. Pentru comanda puteti suna la 0724/600011 sau scrieti la adresa de e-mail: laurentiu_dumitru@apropo.ro. Daca veti alege a doua varianta (prin email), va rugam sa ne trimiteti adresa postala unde veti dori sa primiti aceasta carte, eventual si un interval orar in care ati putea fi gasit(a) la respectiva adresa si un numar de telefon pentru confirmarea comenzii. Transportul se va face printr-un curier, in cel mult sapte zile lucratoare de la data comenzii, iar plata se va efectua pe loc, prin numerar. Pentru detalii referitoare la continutul cartii, mai jos se regaseste cuprinsul acesteia. (Oferta de mai sus se adreseaza numai persoanele din Bucuresti).

1. Predoslovenie
2. Cuvant Inainte
3. Dragostea Adevarata Asteapta
4. Separarea Casatoriei Civile De Cea Religioasa - Practica Pacatoasa Cu Urmari Nefaste
5. De La Icoana Bizantina la \"icoana\" PLAYBOY. De Ce Pacatuim Cand Privim Imagini Pornografice?
6. Patima Masturbarii - O Abordare Ortodoxa. \"Daca Mana Ta Te Sminteste...\"
7. Cum Depasim Pragul Rusinii La Scaunul Spovedaniei?
8. Pansexualismul La Mircea Eliade
9. Educatia Sexuala In Scoala. Motiv De Ingrijorare Pentru Crestini? Perspective Noi Si Sumbre
10. De 3 X femeie, Numai Crestina Nu
11. Big Brother.Voyeurismul - Din Manualele De Psihiatrie Pe Ecranele Televizoarelor
12. \"Babilonia\" Sminteste Romania. Barierele Tolerantei
13. Cenzura - Intre Amintirea Dictaturii Si Dragostea Fata De Aproapele Pierdut
14. Telenovelele - \"Parabole\" Educative?
15. Suntem Indiferenti
16. Atitudine La Lipsa De Atitudine
17. Ozzy Osbourne - Dusmanul Lui Hristos, Idolul Generatiei MTV
18. Crestin \"Din An In Pasti\"
19. De La Intuneric La Lumina
20. Halloween-ul, O Sarbatoare De Care Nu Avem Nevoie
21. Sfantul Valentin - Protector Al Iubirii Curate Sau Al Desfranarii?
22. Fac Ce Vreau!?
23. Despre Fumat - O Abordare Ortodoxa
24. Sfaturi Practice Pentru O Spovedanie Reusita
25. De Ce Nu Merg Tinerii In Numar Mai Mare La Biserica?
26. Rugaciunea Particulara - Intre Strigat De Disperare Si Asezare Sufleteasca, Intre Cuvintele Noastre Si Cuvintele Cartii
27. Mai Poti Fi Bun Crestin In Vremurile Noastre?
28. Sa Nu Judecam, Caci Toti Suntem Pacatosi!
29. Cuvantul - Ucide Sau Zideste!
30. Profesorul De Religie Si Postul
31. Profesorul De Religie, Bucurie Si Cruce
32. Si Copilul Strazii Este Chip Al Lui Dumnezeu
33. Fiul Meu, Cand Mi-ai Spus Ultima Oara Ca Ma Iubesti?
@apropo.ro
Nr. Fotografii:5
Fotografi:Mihaly Enyedi: 3, Alexandru Losonczy: 2

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2007-09-28
Aparat: Olympus Camedia C-725UZ
Contor: 1647

Vedere de ansamblu
Foto: Mihaly Enyedi

Data: 2007-09-28
Aparat: Olympus Camedia C-725UZ
Contor: 254

Fațada
Foto: Mihaly Enyedi

Data: 2014-09-21
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 147

Printre copaci
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2014-09-21
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 39

Printre copaci
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2007-09-28
Aparat: Olympus Camedia C-725UZ
Contor: 187

Pictura exterioară
Foto: Mihaly Enyedi