Targu Ocna :: Biserica Sf. Varvara Salina - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Varvara Salină
Târgu Ocna
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Târgu Ocna
Județ:Bacău
Adresa:în Salină
Cod poștal:605600
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.protoieria-Onesti.ro, www.epr.ro, www.orasul-targuocna.ro, www.TgOcna.ro, www.csjBacau.ro, bc.prefectura.mai.gov.ro
Preot:CONSTANTIN GENES
Hram:Sf. Varvara
Detalii:Biserica Sfanta Varvara este bisericuta ortodoxa din mina de sare "Trotus", din orasul Targu Ocna. Biserica a fost zidita si amenajata in perioada aprilie-decembrie 1992. Acest locas de rugaciune, ctitorit numai de minerii ce muncesc aici, se afla asezata la o adancime de 240 de metri, sub nivelul solului.
Trecand prin intunericul galeriilor, minerii ajungeau in fata icoanelor, de unde inaltau rugaciuni, spre ajutor si ferirea de accidente. Rugaciunea minerilor, inaltata din inima pamantului, face din aceasta mina un loc binecuvantat. Bisericuta zidita aici, chiar cu pretul vietii unora dintre muncitori, binecuvinteaza munca si rugaciunea celor ce se nevoiesc in tacere.
Biserica Sfanta Varvara a fost sfintita la data de 4 decembrie 1992 si este deschisa in fiecare zi a anului, intre orele 07:00 si 17:00. Slujbele se oficiaza aici doar in noaptea de Inviere, de sarbatoarea hramului - Sfanta Varvara, sau in situatii speciale.
Biserica Sfanta Varvara a ramas si in prezent una dintre putinele biserici din tara noastra, construite in saline, si singura din Europa, realizata aproape integral din sare si amplasata la o adancime de peste 200 de metri.
Aproape intregul "mobilier" al bisericii este lucrat in sarea muntelui. Astfel, aplicele peretilor, marele candelabru, starenele, scaunul arhieresc si alte obiecte de cult, fac un tot unitar cu locul in care sunt asezate.
Obiectele din sare au fost lucrate de catre mainile minerilor, iar catapeteasma, icoanele si celelalte obiecte de cult au fost realizate prin contributia minei "Trotus" si a arhimandritului Epifanie Bulancea, de la Manastirea Magura Ocnei.
Nr. vizualizări:6212
Data ultimei vizualizări:2024-03-02 00:23:00
Data ultimei actualizări:2018-02-02 10:25:08
Data încărcării pe sit:2005-12-12 00:43:46
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2009-08-26
Contor: 34

Intrarea în salină
Foto: CrestinOrtodox.ro