Bucuresti :: Biserica Constantin Brancoveanu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Constantin Brâncoveanu
București
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:București
Județ:București și Ilfov
Adresa:bulevardul Brancoveanu Constantin nr. 5, Sector 4
Cod poștal:041431
Telefon :021 ... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiabucurestilor.ro/, www.primariaSector1.ro, www.PMB.ro, www.prefecturaBucuresti.ro, www.cjIlfov.ro, www.prefecturaIlfov.ro
Preot:Rădulescu Gheorghe, Popescu Paul
Hram:Sf. Împ. Constantin și Elena
Stil arhitectonic:Lemn
Detalii:Biserica este construita pe un loc donat de Constantin Voicu si Maria Nichita, situat in actualul cartier Berceni.
Este o constructie simpla, din stalpi de stejar uniti prin impletitura din lemn umpluta cu pamant (“Biserica de pamant”) . Naosul este ridicat pe un plan dreptunghiular, acoperit cu plafon orizontal, iar pronaosul, mai inalt, este acoperit separat.
Interiorul este pictat in ulei. Predomina culoarea albastru deschis si nu are strane. Catapeteasma este sculptata in lemn masiv, in stil baroc si impreuna cu cateva icoane a apartinut Capelei „Sf. Elisabeta” a Asezamantului “Elena Doamna” (Sos. Panduri) , inchisa in anul 1952.
Primul lacas pe acest loc a fost amenajat intr-o baraca (ramasa de la armata germana) cu contributia enoriasilor si a preotului paroh Aurel Vasilescu, in anul 1949. In curtea bisericii se afla clopotnita al carei clopot provine tot de la Capela „Sf. Elisabeta”. .
Nr. vizualizări:4566
Data ultimei vizualizări:2021-06-14 11:32:20
Data ultimei actualizări:2018-09-13 15:32:07
Data încărcării pe sit:2005-12-31 17:56:57
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0