Bucuresti :: Biserica Bellu Pieptanari - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Bellu Pieptănari
București
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:București
Județ:București și Ilfov
Adresa:strada Ostrov nr. 11, Sector 5
Cod poștal:050306
Telefon :021 ... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiabucurestilor.ro/, www.primariaSector1.ro, www.PMB.ro, b.prefectura.mai.gov.ro, www.cjIlfov.ro, if.prefectura.mai.gov.ro
Preot:Rădiță Ionel, Mihai Gheorghe
Hram:Sf. Mc. Ecaterina
Detalii:Ca unitate parohiala a luat fiinta în anul 1937 prin separarea de Parohia Progresul si având o mica bisericuta - în prezent demolata - în str. Sura Mare. Actuala biserica a fost construita în anul 1943 de catre enoriasi, cu caramida provenita din demolarea fostei Hale de Peste, din str. Lânariei, caramida donata parohiei de catre Parohia Sectorului 3 Albastru, din Bucuresti. Forma bisericii este de nava, nefiind prevazuta cu turle deoarece se preconiza construirea unei alte biserici.
Târnosirea a fost efectuata de catre P. S. Atanasie Dinca, Vicar Patriarhal, la data de 19 dec. 1943, fixându-se ca hram ziua de 25 noiembrie, Sf. Mare Mucenita Ecaterina, drept recunostinta pentru Doamna Ecaterina Bogdanescu, care împreuna cu sora sa au donat terenul pe care s-a construit sfântul lacas.
Interiorul bisericii a ramas nepictat pâna în anul 1981, când s-a realizat pictura în ulei de catre pictorul Gheorghe Busuioc si colaboratorul sau Tudor Paltinean, lucrarea încheindu-se în anul 1983.
Fiind de data relativ recenta, biserica nu prezinta importanta istorica sau monumental - artistica.
Preotii care au slujit aici sunt: Pr. Gheorghe Petreanu, Pr. Nicolae Voinescu, Pr. Nicolae Grosu, Pr. Teodor Costache, Pr. Iile Georgescu, Pr. Ilie Mihaescu.
Din 2004 pana azi, sub ingrijirea preotului paroh Mihai Gheorghe si a preotului co-slujitor Radita Ionel, prin contributii ale unor donatori si binefacatori, Biserica Sf. M. Mc. Ecaterina a parcurs o etapa ampla de transformari: rezidirea fatadei bisericii si adaugarea turlei; restaurarea picturii murale interioare; instalare centrala termica si apa curenta; reamenajarea capelei; amenajarea Cancelariei parohiale; construirea lumanararului din zid; montare pardoseala de granit; montare 48 de strane din lemn sculptat; iar din din ianuarie 2015, Biserica Sf. Ecaterina din str. Ostrov 11 gazduieste spre inchinare si o racla cu particica din moastele Sfintei Ecaterina.
Alte informații:Este situata între Bd. Pieptanari, Sos. Giurgiului, Întreprinderea Romcar (fosta Autobuzul) , str. Verigei si strazile dinspre str. Toporasi pâna la str. Vlad Voda.
Nr. vizualizări:8581
Data ultimei vizualizări:2024-07-15 12:41:54
Data ultimei actualizări:2018-09-13 15:24:07
Data încărcării pe sit:2005-12-31 12:55:41
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2016-12-25
Aparat: LG Electronics LG-K350n
Contor: 190

Interior
Foto: Voluntar