Esanca :: Manastirea Sf. Treime - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mănăstirea Sf. Treime
Eșanca
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:Eșanca
Comună:Darabani
Județ:Botoșani
Cod poștal:715102
Persoană de contact :Maica Stareta Petronia Ilas
Telefon :0763... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @mmb.ro @gmail.com
Adresa web Biserica:esanca.mmb.ro
Adrese utile:www.mmb.ro, www.primariaDarabani.ro, www.cjBotosani.ro, www.prefecturaBotosani.ro
Hram:Sf. Cuv. Parascheva, Sf Serafim de Sarov
Stil arhitectonic:Tradițional
Detalii:Piatra de temelie a fost pusa de actualul Patriarh Daniel pe atunci Mitropolitul Moldovei si Bucovonei, in anul 1998, În construcție (decembrie 2008) .
Pe data de 17 Oct 2009, la propunerea Prea Cucernicului Parinte Proptopop Panzaru Constantin al Protopopiatului Darabani, Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei Iasi, a aprobat ca noul asezamant construit sa fie Manastire de Maicute.
Acum sunt tratative pt a aduce o particica din Moastele Sf Serafim de Sarov. Prea Cuviosul Parinte Ambrozie Ghinescu, egumenul Schitului Procov-Manastirea Neamt, a donat cate o particica de laSfintele Fericite Parascheva, Pelaghia si Maria si ale Cuvioaselor Alexandra, Elena si Marta ucenicele Sfantului de la Manastirea Diveevo Rusia.
Alte informații:Langa biserica se construieste si o casa sociala, ce va purta hramul Sf. Ap Pavel si Sf Lucia. Actualmente (decembrie 2008) se lucreaza la pictura si la casa sociala. Echipa de muncitori este condusa de epitropul Biserici Grigoras Dimirel, iar toate lucrarile se fac sub directa supraveghere a Prea Sfintitului Calinic Botosaneanul.
De ziua Sfantului Serafim de Sarov (2010) Prea Sfintitul Calinic Botosaneanul a oficiat Sf. Liturghie la Manastirea Sfanta Treime cu hramul Cuv. Parascheva si Sf. Serafim de Sarov, cu un sobor de 23 preoti si 6 diaconi. La sfarsitul Sf Liturghii Prea Sfintia Sa a oficiat slujba de instalare a noii Starete Monahia Petronia Ilas. Cuvantul de invatatura a fost rostit de Prea Cuv. Consilier Hrisostom Radasanu.
La aceasta manastire se vor infiinta atelier de broderie si croitorie pt vesminte si haine preotesti.
Cu ajutorul oamenilor facatori de bine , sa achitat 30% pentru amenajarea chiliilor, sa comandat mese si scaune pt sufragerie deasemenea si mobilierul pt bucatarie.
Urmeaza sa incepem lucrarile la instalatia sanitara, caldura si apa.
A inceput sa preia comenzi atelierul de confenctionat vesminte.

Ieri (21. 03. 2010) dupa amiaza un sobor de 18 preoti in frunte cu Ps Calinic Botosaneanul a oficiat Taina Sf. Maslu in prezenta a 500 de oameni. Dupa sfarsitul Tainei Prea Sfintia Sa a sfintit casa monahala "Sfanta Mucenita Lucia".
Lucrarile la chiilii s-au terminat in proportii de 80%.
IMPORTANT.
De ieri particica sfintelor moaste ale Sf. Serafim de Sarov a ramas la Manastire intrand in Tezaurul Manastirii. Particica de moaste a Sfantului Serafim de Sarov a fost adusa la manastire prin mijlocirea si purtarea de grija Prea Cuviosului Arhidiacon Cleopa Stefanovici din Serbia.
Nr. vizualizări:182934
Data ultimei vizualizări:2023-03-20 14:38:40
Data ultimei actualizări:2016-07-26 11:06:51
Data încărcării pe sit:2008-12-13 18:10:45
Nr. Mesaje:11
Urare:
(2011-10-31)
La multi ani parintelui pentu ziua de nastere 31.10.2011
romeo
@yahoo.com
Anunt:
(2011-07-15)
Marti, 19 iulie, va avea avea loc Hramul de vara al Manastirii Sf. Treime Esanca, Oras Darabani, deoarece crestinii ortodocsi sarbatoresc Aflarea moastelor Cuv. Serafim de Sarov, unul din hramurile manastirii in plus fata de Hramul satului (Sf. Treime) si cel al Sf. Cuv. Parascheva. Marele praznic va incepe de luni seara cu slujba de priveghere de la orele 19:00, la finalul careia se va face inconjurul bisericii (kanafca) dupa randuiala marei lavre de la Sarov. La Esanca va fi prezent un mare sobor de preoti.
IMarti, 19 iulie, va avea avea loc Hramul de vara al Manastirii Sf. Treime Esanca, Oras Darabani, deoarece crestinii ortodocsi sarbatoresc Aflarea moastelor Cuv. Serafim de Sarov, unul din hramurile manastirii in plus fata de Hramul satului (Sf. Treime) si cel al Sf. Cuv. Parascheva. Marele praznic va incepe de luni seara cu slujba de priveghere de la orele 19:00, la finalul careia se va face inconjurul bisericii (kanafca) dupa randuiala marei lavre de la Sarov. La Esanca va fi prezent un mare sobor de preoti. Inalt Prea Sfintitul Teofan Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a delegat la acest hram pe Prea Sfintitul Ioachim Bacauanul , Episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului.
Invitat din partea Manastirii este si Prea Sfintitul Calinic Botosaneanul Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iasului, cel care a initiat si supravegheaza toate lucrarile care sau efectuat si sunt in curs de desfasurare.
In ziua Hramului, la ora 8:00, va incepe slujba Aghiazmei, apoi va urma Acatistul Sf. Serafim de Sarov si Sf. Liturghie, la finalul careia se va oferi o masa (agapa) tuturor celor prezenti. „Asa cum marile ctitorii isi sarbatoresc Sfintii ocrotitori, si Manastirea Sf. Treime il serbeaza pe Sf. Serafim de Sarov. Va asteptam cu drag pentru a ne impartasi impreuna din bucuria pe care ne-o ofera Sfintii”. Protosinghel Serafim Grigora
@gmail.com
Rugaminte:
(2011-03-19)
Dorim sa aducem o Icoana a Maicii Domnului din Sfantul Munte,care va fi imbracata in argint, Maica Domnului cu trei maini, si rugam pe aceasta cale daca cineva poate sa ajute cu cat poate pt achizitionarea ei.
Va multumim si Maica Domnului si Sfintii ocrotitori sa va ajute.
Pt detalii apelati la numarul de telefon 0763 278 894 Maica stareta Petronia
@gmail.com
Anunț:
(2011-03-13)
Acum la manastire in fiecare vineri seara dupa utrenie incepand cu ora 19 se savarseste Sf. Maslu de obste urmat cu rugacuni de dezlegare si ajutor
@gmail.com
Anunț:
(2010-07-23)
In ultimul timp la Manastire sa reusit sa dea drumul la apa, sa terminat de construit gardul, terminat trapeza.
Acum se lucreaza la camera centralei si a beciului.
Multumim pe aceasta cale din nou tuturor celor care ne sunt alaturi atat economic cat si sufleteste.
@gmail.com
Anunț:
(2010-07-23)
Luni 19 iulie 2010 un sobor de 34 de slujitori In frunte cu Parintele Arhimandrit Ioan de la Manastirea Papauti Staret si exarhul manastirilor din jud. Botosani a savarsit Sfanta Liturghie la Manastire cu prilejul Sarbatorii aflarii Sfintelor Moaste si Canonizarea Sfantului Serafim de Sarov. Au participat un numar de vreo 300 de oameni dupa care pentru credinciosii prezenti sau impartit pachetele iar invitatii au participat in trapeza manastirii la agapa traditionala.
@gmail.com
Mulțumiri:
(2010-04-29)
Aduc multumiri celor care imi sunt alaturi si ajuta pt continuarea lucrarilor Dumnezeu sa-i binecuvinteze.
@gmail.com
Precizare:
(2010-04-29)
In ultima perioada sa reusit efectuarea lucrarilor la instalatiile sanitare, de caldura si apa la Casa monahala SF Lucia, instalatia de caldura in biserica, acum se lucreaza la camera centralei si a fosei septice si apoi conectarea la apa si instalarea centralei.
@gmail.com
Multumire:
(2010-02-25)
Doresc sa multumesc tuturor credinciosilor care au donat bani pt achizitionarea clopotelor. Sunt trei clopote, de 250, de 150 si unul de 80 Kg. Fie ca Bunul Dumnezeu sa le daruiasca sanatate binecuvantare, iar dangatul lor sa le aduca vestu bune.
Protos Serafim Grigoras
@gmail.com
Apreciere:
(2010-02-24)
Frumoasa manastirea, felicitari... este o bucurie sa vedem ca in aceasta tara fara niciun orizont se mai construieste un lacas de inchinaciune...
Pictura este reusita si in acelasi timp interesanta pe fundalul acesta auriu-rosietic...
Felicitari inca o data!
@yahoo.com
Mulțumiri:
(2010-02-12)
Doresc pe aceasta cale sa multumesc tuturor celor care au dat raspuns rugamintii domnisoarei Ana- Cristina Constantin, Canada, pt a ajuta manastirea sa-si poata continua lucrarile, rugam pe Sfintii ocrotitori sa le rasplateasca osteneala si sa-i binecuvinteze.
Pr Serafim Grigoras,
Catedrala Mitropolitana Iasi
@gmail.com
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2010-07-23
Contor: 544

Vedere din lateral
Foto: Serafim Grigoraș