Manastirea Comana - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mânăstirea Comana
Comana
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Comana
Comună:Comana
Județ:Giurgiu
Cod poștal:087055
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.episcopiagiurgiului.ro, www.primariaComana.ro, www.cjGiurgiu.ro, www.prefecturagiurGiu.ro
Hram:Sf. Nicolae
Stil arhitectonic:Tradițional muntenesc
Detalii:Ctitorită în sec. al XV-lea de catre Vlad Tepes.
Refăcută și pictată sub domnia lui Radu Șerban în 1609.
In biserica au fost ingropati radu Serban Voievod, Nicolae Patrascu, fiul lui Mihai Viteazul, si membrii familiei Cantacuzinilor.
Cod Monument:GR-II-a-A-14967
Știri despre biserică:

»  Mănăstirea Comana vizitată de starețul Mănăstirii „Sf. Arsenie Capadocianul” – Halkidiki (2019-06-28)

 Închide 

Mănăstirea Comana vizitată de starețul Mănăstirii „Sf. Arsenie Capadocianul” – Halkidiki

[2019-06-28]
de Iulian Dumitrașcu

Mănăstirea Comana a fost vizitată vineri starețul Mănăstirii „Sf. Arsenie Capadocianul” din Halkidiki – Grecia, informează Episcopia Giurgiului pe pagina de Facebook.
Părintele stareț Theoklitos Bolkas a fost însoțit de un grup de pelerini greci.
Ei au fost întâmpinați de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, care le-a făcut o scurtă prezentare a așezământului monahal.
În finalul vizitei, Episcopul Giurgiului le-a oferit oaspeților greci mai multe daruri.
Mănăstirea Comana este o mănăstire de călugări situată în comuna Comana, județul Giurgiu.
Ctitorită de Domnul Țării Românești Vlad Țepeș, în anul 1461, ca o mănăstire-cetate, se ruinase până la sfârșitul secolului al XVI-lea, când a fost reclădită de Domnul Țării Românești Radu Șerban. Mai târziu, marele boier Șerban Cantacuzino a restaurat-o în stil brâncovenesc și i-a adăugat noi contrucții.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1428, Ultimul acces: 2020-09-23 18:01:30

»  PS Ambrozie a liturghisit la Mănăstirea Comana. Nou preot hirotonit în timpul Sfintei Liturghii (2017-11-08)

 Închide 

PS Ambrozie a liturghisit la Mănăstirea Comana. Nou preot hirotonit în timpul Sfintei Liturghii

[2017-11-08]
de Iulian Dumitrascu

Părintele Episcop Ambrozie a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Comana și a hirotonit un nou preot în ziua de prăznuire a Soborului Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și al tuturor cereștilor puteri, informează site-ul oficial al Eparhiei.
Cuvântul ierarhului a făcut referire la importanța sărbătorii din 8 noiembrie care datează din secolul 5. În același context, ierarhul a mai precizat că Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, împreună cu toate cetele îngerești, sunt apărătorii noștri și se străduiesc să ne ajute la dobândirea mântuirii.
În cadrul Sfintei Liturghii, Chiriarhul a hirotonit preot pe arhidiaconul Velica Eusebiu, pe seama noii Catedrale Episcopale Sf. Mare Mucenic Gheorghe din Protoieria Giurgiu.
La final, a fost săvârșită slujba Parastasului pentru slujitorii, ctitorii și binefăcătorii sfântului locaș trecuți la cele veșnice. La Sfânta Liturghie a participat un număr însemnat de credincioși din localitatea Comana și din parohiile învecinate.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2987, Ultimul acces: 2020-09-23 18:01:30

»  PS Ambrozie la Mănăstirea Comana: Domnul Hristos nu vrea de la noi doar postul de mâncare, ci dorește să rupem toate legăturile nedreptății (2017-08-13)

 Închide 

PS Ambrozie la Mănăstirea Comana: Domnul Hristos nu vrea de la noi doar postul de mâncare, ci dorește să rupem toate legăturile nedreptății

[2017-08-13]
de Iulian Dumitrascu

Episcopul Giurgiului, PS Ambrozie, s-a rugat duminica aceasta împreună cu credincioșii prezenți la Mănăstirea Comana. Ierarhul le-a transmis în 13 august 2017 că Mântuitorul Hristos nu vrea de la noi doar postul de mâncare, ci dorește să rupem toate legăturile nedreptății.
Predica sa rostită în timpul Sfintei Liturghii s-a concentrat pentru început pe importanța credinței în viața noastră, informează site-ul oficial al Eparhiei Giurgiului.
Apoi, Părintele Episcop a îndemnat să urmăm pe Mântuitorul Hristos Care îi ajută pe cei din jurul Său. Mântuitorul Iisus Hristos arată milă celor aflați în suferință, fapt care ne îndeamnă și pe noi să fim atenți la cei ce se află în suferință și au nevoie de ajutorul nostru.
În continuarea cuvântului său, a vorbit celor prezenți despre post și rugăciune, explicând că Domnul Hristos nu vrea de la noi doar postul de mâncare, ci dorește să rupem toate legăturile nedreptății, deoarece postul adevărat este eliberarea inimii de răutate.
La final, Chiriarhul a mulțumit credincioșilor, care au venit în număr mare, pentru participarea la slujbă.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3059, Ultimul acces: 2020-09-23 18:01:30

»  Sărbătoarea Sfintei Treimi la Mănăstirea Comana (2017-06-06)

 Închide 

Sărbătoarea Sfintei Treimi la Mănăstirea Comana

[2017-06-06]
de Iulian Dumitrascu

În ziua sărbătoririi Preasfintei Treimi, 5 iunie 2017, PS Ambrozie a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica mare a Mănăstirii Comana din județul Giurgiu.
Episcopul Giurgiului a rostit un cuvânt în care a explicat credincioșilor prezenți sensurile duhovnicești ale sărbătorii, informează site-ul oficial al Eparhiei.
Această Taină a lui Dumnezeu unul în Ființă și întreit în Persoane depășește rațiunea umană, dar pentru că este descoperită oamenilor prin grija lui Dumnezeu, ea poate fi primită prin credință, a spus ierarhul.
Totodată, Preasfinția Sa a mai subliniat: Dumnezeu Tatăl este soarele universului, care există din veșnicie. Fiul este lumina Tatălui care a venit în lume ca să ne lumineze calea spre veșnicie, iar Duhul Sfânt este căldura care vine de la Tatăl ca să ne încălzească inimile și să aprindă în ele iubirea lui Dumnezeu. Astfel, cum soarele cu lumina și căldura una sunt, la fel una sunt Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt — Preasfânta Treime.
Mai departe, în Sala Tronului a Voievodalei Mănăstiri Comana, județul Giurgiu, s-a desfășurat conferința de primăvară a preoților din Protopopiatul Hotarele. Temele abordate s-au încadrat în tematica generală a Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești în Patriarhia Română.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3158, Ultimul acces: 2020-09-23 18:01:30

»  „Toți suntem chemați să ne purtăm Crucea”, spune Episcopul Giurgiului (2017-03-20)

 Închide 

„Toți suntem chemați să ne purtăm Crucea”, spune Episcopul Giurgiului

[2017-03-20]
de Iulian Dumitrascu

Obștea Mănăstirii Comana și-a primit în 19 martie 2017 păstorul duhovnicesc. Episcopul Giurgiului a oficiat aici Sfânta Liturghie, potrivit site-ului oficial al Eparhiei.
În omilia sa, a transmis celor prezenți că Hristos Domnul ne îndeamnă să ne lepădăm de sine, să ne lepădăm de egoism, să facem voia Lui, luându-ne crucea pe umeri și să-L urmăm. Toți suntem chemați la mijlocul acestei perioade nevoință și rugăciune să ne purtăm crucea.
La final, Chiriarhul a apreciat numărul impresionant de credincioși prezenți la slujbă, semn că misiunea Bisericii nu este în zadar.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3310, Ultimul acces: 2020-09-23 18:01:30

»  Giurgiu | PS Ambrozie a prezidat lucrările Adunării Eparhiale (2017-02-07)

 Închide 

Giurgiu | PS Ambrozie a prezidat lucrările Adunării Eparhiale

[2017-02-07]
de Andrei Pau

Mănăstirea Comana a fost marți, 7 februarie 2017, gazda lucrărilor Adunării Eparhiale a Episcopiei Giurgiului, notează Radio Trinitas.
În debutul ședinței, părintele arhimandrit Mihail Muscariu, Exarhul cultural al mănăstirilor din Eparhia Giurgiului, împreună cu alți clerici din Eparhie a oficiat Sfânta Liturghie.
După Sfânta Liturghie, a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru Patriarhul Teoctist. La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a evocat personalitatea marcantă a celui de al V-lea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, la împlinirea a 102 ani de la nașterea sa.
Patriarhul Teoctist a păstorit Biserica în vremuri dificile. În calitate de întâistătător, el a îmbinat rigoarea cu înțelepciunea și blândețea, a spus ierarhul.
În deschiderea lucrărilor Adunării Eparhiale a Episcopiei Giurgiului, a fost săvârșită o slujba de Te Deum.
Episcopul Giurgiului a prezentat hotărârea Sfântului Sinod prin care anul 2017 a fost proclamat ca An omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești și An comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.
În cadrul ședinței a fost analizată activitatea desfășurată în parohiile și mănăstirile din cuprinsul Eparhiei Giurgiului.
În încheiere, ierarhul nostru a mulțumit tuturor celor care sprijină Biserica în activitățile sale spirituale și sociale, le-a oferit ultimul număr al Revistei Eparhiale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3439, Ultimul acces: 2020-09-23 18:01:30

»  Mănăstirea Comana din județul Giurgiu își va cinsti ocrotitoarea (2016-11-24)

 Închide 

Mănăstirea Comana din județul Giurgiu își va cinsti ocrotitoarea

[2016-11-24]
de Andrei Pau

manastirea-comana
Vineri, 25 noiembrie 2016, în ziua sărbătoririi Sfintei Mucenițe Ecaterina, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, va oficia Sfânta Liturghie în biserica Mănăstirii Comana, cu ocazia hramului locașului monahal, notează site-ul oficial al Episcopiei Giurgiului.
Cu această ocazie, credincioșii care vor participa la hram vor avea posibilitatea să se închine la un fragment din moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, păstrate în biserica mănăstirii.
***
Mănăstirea Comana, situată în comuna Comana din județul Giurgiu a fost ctitorită de Vlad Țepeș în anul 1461, ca o mănăstire-cetate, care însă s-a ruinat până la finele secolului al XVI-lea.
În 1588, boierul Radu Șerban din Coiani – satul Mironești de azi – a început construirea unei noi mănăstiri la Comana pe pământurile moștenite de la mama sa, Maria din Coiani, iar alegerea locului de ridicare a ctitoriei a fost determinată de existența zidurilor vechii mănăstiri.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3666, Ultimul acces: 2020-09-23 18:01:30

»  Slujire arhierească la Mănăstirea Comana din județul Giurgiu (2016-09-04)

 Închide 

Slujire arhierească la Mănăstirea Comana din județul Giurgiu

[2016-09-04]
de Andrei Pau

PS Ambrozie Giurgiu
Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a fost prezent duminică, 4 septembrie 2016, la Mănăstirea Comana din județul Giurgiu. Cu această ocazie, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie. În timpul slujbei, ierarhul a hirotonit un preot și un diacon, notează site-ul oficial al Episcopiei Giurgiului.
În cuvântul rostit, ierarhul a evidențiat semnificațiile pericopei evanghelice în care a fost prezentată pilda datornicului nemilostiv.
Dumnezeu ne iartă foarte mult și noi greșim foarte mult față de Dumnezeu, dar condiția iertării noastre e foarte clară. Sfântul Apostol Pavel spune: Fiți buni unul cu altul, fiți îngăduitori și miloși, iertați-vă unul pe altul și Dumnezeu vă va ierta pe voi, a spus Preasfinția Sa.
După Sfânta Liturghie, Episcopul Giurgiului a oficiat slujba Parastasului pentru ctitorii, binefacătorii și ostenitorii locasului de cult, dar și pentru victimele cutremurului din Italia în urma căruia sute de oameni și-au pierdut viața.
La final, ierarhul a binecuvântat pe cei prezenți.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3686, Ultimul acces: 2020-09-23 18:01:30

»  Duminica a XII-a după Rusalii la Mănăstirea Comana (2015-08-24)

 Închide 

Duminica a XII-a după Rusalii la Mănăstirea Comana

[2015-08-24]
Duminică, 23 august 2015, la Mănăstirea Comana a fost săvârșită Sfânta Liturghie Arhierească de către Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.
Cu acest prilej, în cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit întru diacon tânărul teolog Cătălin Dobri pe seama Mănăstirii Izvorul Tămăduirii – Drugănescu, Protopopiatul Bolintin.
Dobândirea vieții veșnice
În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a evidențiat semnificațiile pericopei evanghelice, în care a fost prezentat tânărul bogat, cel care dorea desăvârșirea, căruia Hristos Domnul i-a cerut să se lepede cele materiale, prin împărțirea averii la săraci și să-I urmeze Lui, părăsind casa, rudele și toate grijile pământești. Cine nu urca ambele trepte ale desăvârșirii: lepădarea de cele trecătoare, adică săracia de bună voie și urmarea lui Hristos nu poate ajunge la treapta desăvârșirii. Dăcă numai pe una o împlinim și pe cea de-a doua nu, nu-L putem urma pe Hristos.
Totodata, Ierarhul a rostit un cuvânt în care a vorbit despre personalitatea marcantă a binecredinciosului voievod martir Mihai Viteazul, care prin victoriile sale asupra turcilor a avut un ecou până departe în Europa, astfel fiind perceput ca și un salvator al creștinătății în fața păgânilor otomani. Ca o sinteză a ceea ce a reprezentat Mihai Viteazul pentru neamul românesc atât de încercat în secole de zbateri, iată ce spunea istoricul Nicolae Iorga despre domnitorul-simbol: „De la 1600 niciun român n-a mai putut gândi unirea fără uriașa lui personalitate, fără paloșul sau securea lui ridicată spre cerul dreptății, fără chipul lui de curată și desăvârșită poezie tragică”.
Daruri și distincții
La finalul cuvântului de învățătură, Preasfinția Sa i-a dăruit domnului veteran de război Gen. (r) Radu Theodoru, membru al Uniunii Scriitorilor, autor a peste 75 de cărți publicate și distins de Academia Română cu premiul de excelență pentru întreaga activitate literară, cartea „Iubirea Jertfelnică - lumină a Învierii. Lucrarea Bisericii în societate în anul 2014, Editura Basilica, și cartea „Domnitorii și ierarhii Țării Românești: Ctitoriile și mormintele lor” [album] tipărit cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Totodată, părintele Alexandru Stavrică, slujitor la parohia Sfântul Ioan Rusul din Florenta, Italia (fost slujitor la parohia Mironești) a primit „Spovedania unui pelerin rus către duhovnicul său”, tradusă de Pr. Prof. Nicolae Bordașiu, cartea „Mărturii pentru iubire”, dedicată părintelui Nicolae - Ioan Bordașiu la împlinirea vârstei de 92 de ani, volum coordonat de Dr. Stelian Gomboși și Pr. Cătălin Niculescu și Albumul Catedralei Episcopiei Giurgiului, iar părintele Nicolae Florea de la Parohia Deleni, Protopopiatul Bolintin, a primit un Molitfelnic.De asemenea, Ierarhul i-a oferit Părintelui Arhim. Mihail Muscariu, Starețul Mănăstirii Comana și exarhul mănăstirilor din cuprinsul Eparhiei Giurgiului un baston de stareț.
Parastas pentru ctitori
După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a oficiat slujba parastasului pentru Domnitorul Mihai Viteazul, la 414 ani de la trecerea sa în veșnicie și pentru ctitorii, binefacătorii și ostenitorii acestui sfânt locaș.
Credincioșii prezenți s-au putut închina la Sfintele Moaște ale Sfântului Ioan Gură de Aur, aduse de la Mănăstirea Sfântul Ioan Rusul, după care au primit iconițe și ultimul număr al revistei eparhiale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5049, Ultimul acces: 2020-09-23 18:01:30

»  Ample manifestări religioase la mănăstirea Comana, în Duminica a XXX-a după Rusalii (2013-11-24)

 Închide 

Ample manifestări religioase la mănăstirea Comana, în Duminica a XXX-a după Rusalii

[2013-11-24]
Astăzi, 24 noiembrie, creștinii ortodocși s-au aflat în Duminica a XXX-a după Rusalii. În biserica Mănăstirii Comana, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, între care s-a numărat și Preacuviosul Părinte Arhimandrit Ambrozie Iurasov, duhovnicul Mănăstirii Ivanovo din Rusia și unul dintre fondatorii Frăției Ortodoxe a Sfântului Serghie de Radonej și al Centrului de Presă al Patriarhiei Ruse, după cum informează episcopiagiurgiului.ro
Cu prilejul acestei vizite, Preasfințitul Părinte Ambrozie a acordat înaltului oaspete ordinul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe", cea mai înaltă distincție a Episcopiei Giurgiului. Cuvântul de învățătură a fost rostit de Preacuviosul Părinte Ambrozie Iurasov, care a împărtășit credincioșilor prezenți în număr mare la slujbă, daruri de preț din bogata activitate duhovnicească și pastoral-misionară pe care o desfășoară în cuprinsul întregii Patriarhii Ruse. De asemenea, a evidențiat și câteva învățături desprinse din pericopa evanghelică în care a fost prezentată întâlnirea Mântuitorului Iisus Hristos cu dregătorul bogat. Ezitarea acestuia în fața renunțării la propria bogăție anulează întreaga sa strădanie morală, lipsind-o de principalele elemente constitutive: dragosea de Dumnezeu și de aproapele.
La finalul Sfintei Liturghii, Întâistătătorul eparhiei a hirotesit întru Arhimandrit pe Preacuviosul Părinte Protosinghel Dr. Mihail Muscariu, Starețul Mănăstirii Comana și Exarh Cultural, pentru deosebita activitate duhovnicească, pastorală, culturală și administrativă desfășurată. Cu acest prilej, Preasfinția Sa le-a vorbit celor prezenți despre lucrarea misionară a obștii Mănăstirii Comana și despre rolul pe care aceasta îl are în promovarea Ortodoxiei românești. Totodată, i-a îndemnat pe credincioși să acorde mai multe clipe din viața lor trăirii duhovnicești, subliniind că iubirea pe care creștinul o dăruiește în timpul vieții sale lui Dumnezeu, rodește veșnic în împărăția cerească.
În continuare, ierarhul a săvârșit slujba de sfințirea a celor șapte clopote ale mănăstirii, la care au participat oficialități centrale și locale, sponsori și sprijinitori ai așezării monahale de la Comana. La finalul slujbei de sfințire, Preasfințitul Părinte Ambrozie a vorbit despre rolul liturgic al clopotului în viața Bisericii și a mulțumit tuturor celor care, prin fapta lor jertfelnică, au făcut ca voievodala Mănăstire Comana să primească pe lângă cele două clopote existente alte cinci clopote noi. La rândul său, părintele Arhim. Mihail Muscariu a mulțumit tuturor celor care se implică în tot acest proces de restaurare și înfrumusețare a Sfintei Mănăstiri Comana.
Ctitorită de Vlad Țepeș în anul 1461, Mănăstirea Comana reprezintă un obiectiv turistic important și un simbol al județului Giurgiu. În prezent, complexul monahal se află întru amplu proces de restaurarea care se realizează cu ajutorul unui proiect care a primit finanțare în cadrul Programului Operațional Regional și este implementat de Episcopia Giurgiului - Mănăstirea Comana, în parteneriat cu Consiliul Județean Giurgiu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 9437, Ultimul acces: 2020-09-23 18:01:30

»  Clopotele mănăstirii Comana vor fi sfințite mâine (2013-11-23)

 Închide 

Clopotele mănăstirii Comana vor fi sfințite mâine

[2013-11-23]
Duminică, 24 noiembrie, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, va săvârși Sfânta Liturghie Arhierească în biserica Mănăstirii Comana, informează episcopiagiurgiului.ro
După Sfânta Liturghie, Întâistătătorul eparhiei va oficia slujba de sfințire a noilor clopote ale mănăstirii. Cu binecuvântarea ierarhului nostru, Mănăstirea Comana a achiziționat din donațiile credincioșilor cinci clopote noi, care se vod adăuga celor două clopote mici existente în actuala clopotniță.
-Clopotul “Sf. Nicolae” de 750 kg (Sol) – donat de firma TUV – Austria Romania,cu sprijinul domnului Director Doru Ionel Fulga și a doamnei Camelia Floriana Mirea;
-Clopotul “Sf Nectarie” de 500 kg (Fa) – donat de Primăria și Consiliul local Comana, cu sprijinul domnului Primar Aurel Florian Enache;
-Clopotul “Sf Parascheva” de 104 kg (Do) – donat de domnul Stoica Constantin, Primarul Comunei Colibași;
-Clopotul “Sf. Împărați Constantin și Elena” de 185 kg (Re#) – donat de firma Medist - București, cu sprijinul domnului director Manole Ionel;
-Clopotul “Sf Ioan Botezatorul” de 104 kg (Fa#) – donat de Familia Ing. Dobranici Mircea și Emilia din București;
-Clopotele vechi ale mănăstirii “Sf Ecaterina” de 290 kg (Si) și “Sf Vasile” de 187 kg (Mi), au fost restaurate prin grija firmei GECA IMPEX din Comana, care a donat și structura de lemn de stejar și sistemul de automatizare electric, acestea fiind posibile datorită sprijinul domnului Gelu Palamaru.
Clopotul este glasul lui Dumnezeu care ne cheamă la rugăciune. El răsună veacuri la rând, fiind în același timp, o mărturie a credinței noastre.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 9512, Ultimul acces: 2020-09-23 18:01:30

»  Liturghie arhierească la Mănăstirea Comana în ziua sărbătorii Sfântul Ierarh Ambrozie al Mediolanului (2010-12-08)

 Închide 

Liturghie arhierească la Mănăstirea Comana în ziua sărbătorii Sfântul Ierarh Ambrozie al Mediolanului

[2010-12-08]
În ziua sărbătoririi Sfântul Ierarh Ambrozie al Mediolanului, ieri, 7 decembrie, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un impresionant sobor de preoți și diaconi, de părinți consilieri de la centrul eparhial, de părinții protopopi și de părinții stareți ai mănăstirilor din cuprinsul Eparhiei Giurgiului, a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în biserica Mănăstirii Comana, cu ocazia zilei sale onomastice. În cadrul Sfintei Liturghii, Chiriarhul Eparhiei Giurgiului a hirotonit întru diacon pe teologul Cruțu Cristian pe seama Parohiei Gorneni, Protopopiatul Mihăilești. De asemenea, pentru activitatea deosebită desfășurată în plan pastoral-misionar și cultural, Preasfinția Sa a acordat distincția de iconom stavrofor părintelui Tudor Georgian Bogdan, Secretar eparhial, informează episcopiagiurgiului.ro.
În cuvântul de învățătură adresat numeroșilor credincioși prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre viața pilduitoare a Sfântului Ambrozie, Episcopul Mediolanului, considerat în Apus drept o personalitate a vieții ecleziale la fel de importantă precum Sfântul Vasile cel Mare în Răsărit. Cultivat, distins, mereu capabil să discute la cel mai înalt nivel cu conducătorii vremii, intransigent față de încercările „diplomatice" ale ereticilor pentru recunoaștere, Sfântul Ambrozie nu s-a remarcat doar ca păstor de suflete. Talentul său diplomatic și oratoric l-a recomandat drept un episcop cu totul deosebit, în stare să se adapteze la desele schimbări ale mediului economic și social al vremii sale. Prin viața personală pilduitoare, prin pregătirea și înțelepciunea sa, a reușit să influențeze și să călăuzească toate sectoarele vieții publice din vremea celor trei împărați: Grațian, Valentinian și Teodosie, al căror sfetnic a fost tot timpul, a încheiat Preasfinția Sa.
În bucuria și lumina acestui moment aniversar, la finalul Sfintei Liturghii a avut loc lansarea Albumului „Un deceniu de slujire arhierească", apărut la Editura Episcopiei Giurgiului, cu prilejul împlinirii a zece ani de aleasă slujire în treapta arhieriei a Întâistătătorului Eparhiei Giurgiului. În paginile acestei lucrări au fost adunate cuvinte, imagini sugestive, dar și mărturii despre bogăția activităților desfășurate de către Preasfinția Sa în acest deceniu de slujire arhierească.
De asemenea, a fost săvârșită și o slujbă de pomenire pentru părintele Nicodim Stoica, duhovnicul Mănăstirii Pissiota din jud. Prahova, care, între anii 1993-1999, a viețuit la Mănăstirea Comana din jud. Giurgiu, unde a fost hirotonit preot și duhovnic.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 16126, Ultimul acces: 2020-09-23 18:01:30

»  Sfânta Liturghie Arhierească la Mănăstirea Comana (2010-11-09)

 Închide 

Sfânta Liturghie Arhierească la Mănăstirea Comana

[2010-11-09]
În ziua sărbătoririi Soborului Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în biserica Mănăstirii Comana, informează episcopiagiurgiului.ro.
În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Preasfințitul Părinte Ambrozie a vorbit despre rolul și importanța Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, care, împreună cu toate cetele îngerești sunt apărătorii oamenilor, ei străduindu-se să ne ajute întru mântuirea noastră.
La final, Preasfinția sa a felicitat pe părintele protos. Mihail Muscariu, starețul Mănăstirii Comana, cu ocazia onomasticii sale, dăruindu-i în semn de prețuire o cruce pectorală.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 16036, Ultimul acces: 2020-09-23 18:01:30


Nr. vizualizări:16396
Data ultimei vizualizări:2020-09-23 18:01:30
Data actualizare:2015-02-09 02:41:14
Data încărcării:2006-03-22 22:43:19
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:55
Fotografi:Marinel Șerban: 31, CarpatBike: 13, Gabriel Avramovici: 7, Radu Oltean: 1, Kurt Hielscher: 1, crestinism.150m.com: 1, Cristian Laubach: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Setul de Fotografii 1
Data: 2015-04-14
Contor: 71

Vedere de ansamblu
Foto: Cristian Laubach

Data: 2007-09-27
Contor: 63

Vedere de ansamblu
Foto: crestinism.150m.com

Data: 2009-06-16
Contor: 48

Vedere de ansamblu
Foto: Marinel Șerban

Data: 2008-06-01
Aparat: FUJIFILM FinePix F47fd
Contor: 19

Vedere de ansamblu
Foto: Gabriel Avramovici

Data: 2011-07-29
Aparat: Canon Canon PowerShot SX210 IS
Contor: 15

Vedere de ansamblu
Foto: CarpatBike

Data: 2009-06-16
Contor: 24

Vedere din spate
Foto: Marinel Șerban

Data: 2011-07-29
Aparat: Canon Canon PowerShot SX210 IS
Contor: 16

Vedere de ansamblu
Foto: CarpatBike

Data: 2009-06-16
Contor: 27

Vedere din spate
Foto: Marinel Șerban

Data: 2017-01-06
Contor: 5

Fotografie veche
Foto: Kurt Hielscher

Data: 2011-07-29
Aparat: Canon Canon PowerShot SX210 IS
Contor: 10

Turnul clopotniță
Foto: CarpatBike

Data: 2009-06-16
Contor: 29

Vedere parțială
Foto: Marinel Șerban

Data: 2008-06-01
Aparat: FUJIFILM FinePix F47fd
Contor: 12

Capela
Foto: Gabriel Avramovici

Data: 2009-06-16
Contor: 25

Turnul clopotniță
Foto: Marinel Șerban

Data: 2008-06-01
Aparat: FUJIFILM FinePix F47fd
Contor: 14

Turnul
Foto: Gabriel Avramovici

Data: 2009-06-16
Contor: 20

Turnul clopotniță
Foto: Marinel Șerban

Data: 2008-06-01
Aparat: FUJIFILM FinePix F47fd
Contor: 10

Turnul
Foto: Gabriel Avramovici


Setul de Fotografii 2
Setul de Fotografii 3
Setul de Fotografii 4