Almasel :: Biserica de Lemn - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica de Lemn
Almășel
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:Almășel
Comună:Zam
Județ:Hunedoara
Cod poștal:337552
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.episcopiadevei.ro, www.comunaZam.ro, www.cjHunedoara.ro, hd.prefectura.mai.gov.ro
Hram:Sf. Arh. Mihail si Gavriil
Stil arhitectonic:Lemn
Detalii:Construită în jur de 1867.
Biserica din satul Almasel (1468 poss Almas C. Suciu, op. cit. vol. I p. 32) a fost construita la inceputul secolului al XX-lea preluand de la inaintasa sa, aflata pe o coasta de deal, dincolo de Valea Almaselului, nu numai mare parte din barne, usile imparatesti si catepeteasma, ci, probabil, si forma de plan, dreptunghiulara, cu absida nedecrosata, poligonala cu trei laturi. Deasupra pronaosului se ridica o clopotnita scunda, cu foisor deschis, pe console si o flesa scurta invelita cu tabla.
Nr. vizualizări:11302
Data ultimei vizualizări:2024-03-05 02:34:44
Data ultimei actualizări:2018-11-27 12:02:32
Data încărcării pe sit:2006-03-28 04:28:24
Nr. Mesaje:1
Apreciere:
(2012-07-16)
Din pacate datorita atat accesului greu precum si lipsa utilitatilor strict necesare, scoli, magazine pentru aprovizionarea cu strictul necesar, asistenta medicala, etc, dealtfel incredibil sa nu existe in secolul XX, intr-o tara care se vrea europeana, preotul saracul de multe ori e singur in biserica. Cine e capabil oare sa readuca satul macar la ce a fost in perioada comunista, eu acolo am trait si stiu ce spun. Acum nu suntem macar in stare sa intretinem un drum de 6 km, atat e pana la Poganesti.Satul e pustiu din cauzele enumeraze anterior. Pacat, nu se gaseste numeni sa se faca auzit. Pacat de acest lacas de cult care va ramane pustiu. Si pe langa ca sunt putini in sat sunt si divizati in ortodocsi si penticostali, acestia din urma macar mai vin sa vada de ei.
@yahoo.com
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2009-06-25
Contor: 187

Vedere din lateral
Foto: Sorin Cercea