Arad :: Biserica Sf. Ioan Botezatorul Bujac - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Ioan Botezătorul Bujac
Arad
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Arad
Județ:Arad
Adresa:strada Suceava nr. 3, cartier Bujac
Cod poștal:310465
Telefon :0357... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adrese utile:www.episcopiaaradului.ro/organizare/protopopiate/protopopiatul-arad, www.episcopiaaradului.ro, www.primariaArad.ro, www.cjArad.ro, www.prefecturaArad.ro
Preot:Vasile-Ioan Pop
Hram:Nasterea Sf. Ioan Botezatorul
Detalii:Construită între 1973-1976.
Știri despre biserică:

»  Arhiepiscopul Aradului a sfințit lucrările de la parohia înființată de pr. Ilarion Felea (2018-08-20)

 Închide 

Arhiepiscopul Aradului a sfințit lucrările de la parohia înființată de pr. Ilarion Felea

[2018-08-20]
de Florin Nicolaie

Arhiepiscopul Aradului a sfințit duminică, 19 august 2018, lucrările efectuate la biserica parohiei Arad-Bujac, lăcaș de cult unde a slujit părintele Ilarion Felea între anii 1930-1933.
Slujba de sfințire a fost urmată de Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Timotei și de Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Adadului, informează site-ul oficial al eparhiei.
În omilia sa, Arhiepiscopul Timotei a evidențiat ,,bogățiile tinereții, care sunt multe la număr, constând în sănătate trupească și sufletească”.
Ierarhul a explicat că prin aceste daruri trebuie să urmărim desăvârșirea vieții.
În încheiere, părinte Vasile Pop a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Timotei pentru prezența constantă în viața parohiei.
Istoricul Parohiei
Parohia Arad-Bujac a fost înființată în anul 1933 de preotul martir Ilarion V. Felea.
Biserica parohială a fost construită între anii 1972- 1976 și are hramul ,,Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”.
A fost târnosită în anul 1992 de către Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei, iar între anii 1995- 2008 s-a realizat Complexul parohial, alcătuit din Centrul Cultural – Pastoral Sfântul Ierarh Nicolae și casa parohială, sfințite în anul 2008 de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.
În anul 2013 a fost finalizată construirea capelei cimitirului parohial ,,Învierea”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1499, Ultimul acces: 2020-09-22 23:46:57

»  „Vin colindătorii!” în Parohia Arad-Bujac (2016-12-14)

 Închide 

„Vin colindătorii!” în Parohia Arad-Bujac

[2016-12-14]
de Sorin Ionițe

Vin colindătorii, în Parohia Arad-Bujac
Festivalul Vin colindătorii! – ediția a treia, a avut loc anul acesta în parohia Arad-Bujac. La eveniment, care a avut loc în data de 12 decembrie 2016, a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, după cum a transmis preotul Leonardo Doca.
Biserica parohială cu hramul Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul a fost gazda grupurilor de colindători din parohiile:
Arad-Centru, coordonat de pr. paroh Traian Micoroi și dirijat de Sorin Săplăcan și Anca Prodan;
Aradul Nou, coordonat și dirijat de pr. consilier Gabriel Mariș;
Micalaca Veche II, coordonat de pr. paroh Mircea Bupte și dirijat de Stelian Șimonca;
Sânnicolau Mic, coordonat de pr.paroh Gheorghe Gligor și dirijat de Vasile Rus;
Pâncota, coordonat de pr. Aurel Leonardo Doca și dirijat de prof. Florina Cismaș;
Arad-Bujac, coordonat de pr.dr. Vasile Pop și dirijat de Viorel Iute.
De asemenea, a concertat și Grupul coral Trifon Lugojan, dirijat de teologul Marinel Roz.
Organizatorii evenimentului au fost Arhiepiscopia Aradului – Asociația Filantropia, Centrul Cultural-Pastoral Sfântul Ierarh Nicolae al Parohiei Arad-Bujac și Liceul cu Program Sportiv din Arad. Spectacolul a fost prezentat de consilierul cultural al Arhiepiscopiei Aradului, părintele protosinghel Iustin Popovici.
În prezența ierarhului și a preoților parohi, a oficialităților locale și a unui număr mare de credincioși, grupurile de copii și tineri din parohiile ortodoxe arădene, îmbrăcați în port popular, au interpretat colinde tradiționale. Fiecare grup a fost răsplătit cu daruri, oferite din partea organizatorilor, iar preoții coordonatori au primit diplome de onoare din partea IPS Timotei.
La finalul concertului a luat cuvântul profesorul Gheorghe Mandache, directorul Liceului cu Program Sportiv Arad, care a evidențiat bunele raporturi de colaborare existente între parohie și școală. Părintele paroh Vasile Pop, în calitate de gazdă, a adus cuvânt de mulțumire ierarhului pentru binecuvântare și sprijin. De asemenea, a mulțumit participanților și organizatorilor acestui festival.
Înaltpreasfinția Sa i-a felicitat pe toți tinerii și copiii care au colindat și i-a îndemnat să continue păstrarea și promovarea tradițiilor și colindelor străbune locale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2268, Ultimul acces: 2020-09-22 23:46:57

»  Festivalul ,,Vin colindătorii” în Parohia Arad-Bujac (2016-12-13)

 Închide 

Festivalul ,,Vin colindătorii” în Parohia Arad-Bujac

[2016-12-13]
de Andrei Pau

15542169_10202444299624024_6242967725337549446_n
Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a fost prezent luni, 12 decembrie 2016, la cea de-a treia ediție a Festivalului Vin colindătorii. Evenimentul a avut loc la Biserica Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul a Parohiei Arad-Bujac, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Aradului.
Organizatorii evenimentului din acest an au fost: Arhiepiscopia Aradului -Asociația Filantropia, Centrul Cultural-Pastoral Sfântul Ierarh Nicolae al Parohiei Arad-Bujac și Liceul cu program Sportiv din Arad.
La concert au participat copii și tineri din parohiile arădene: Arad-Centru, Aradul Nou, Micalaca Veche II, Sânnicolau Mic, Pâncota, Arad-Bujac și Grupul coral Trifon Lugojan. Fiecare grup a fost răsplătit cu daruri, oferite din partea organizatorilor, iar preoții coordonatori au primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, diplome de onoare. Prezentarea grupurilor de colindători a fost făcută de către părintele protos.dr. Iustin Popovici, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Aradului.
La finalul concertului a luat cuvântul Gheorghe Mandache, directorul Liceului cu Program Sportiv Arad, care a evidențiat bunele raporturi de colaborare existente între Parohie și Școală, în baza parteneriatului încheiat.
La rândul său, părintele paroh Vasile Pop, coordonatorul Centrului Cultural-Pastoral al Parohiei Arad-Bujac, în calitate de gazdă, a adus cuvânt de mulțumire Înaltpreasfințitului Părinte Timotei pentru prezență și pentru binecuvântarea și susținerea acordată în desfășurarea acestui eveniment, precum și tuturor preoților, susținătorilor, credincioșilor și tinerilor participanți.
În încheierea programului, Înaltpreasfinția Sa i-a felicitat pe toți tinerii și copiii care au colindat și i-a îndemnat pe mai departe la păstrarea și promovarea tradițiilor și colindelor străbune locale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2341, Ultimul acces: 2020-09-22 23:46:57

»  Festival de colinde la Parohia Arad-Bujac (2015-12-16)

 Închide 

Festival de colinde la Parohia Arad-Bujac

[2015-12-16]
În biserica parohială cu hramul Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul a Parohiei Arad- Bujac, Protopopiatul Arad, s-a desfășurat, marți 15 decembrie a.c. cea de a doua ediție a festivalului de colinde Vin colindătorii!, organizat de către Centrul Cultural- Pastoral Sfântul Ierarh Nicolae al Parohiei Ortodoxe Române Arad-Bujac, în parteneriat cu Asociația Filantropia a Arhiepiscopiei Aradului și cu Primăria Municipiului Arad- Centrul Municipal de Cultură Arad, după cum ne-a precizat Preot Vasile Pop.
Manifestarea cultural-spirituală, inițiată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, și-a propus o revigorare a tradiției cetelor de colindători, copii și tineri care, odinioară, în grupuri mai mari sau mai mici, umblau cu colindatul, vestind bucuria Nașterii Domnului Iisus Hristos.
În prezența ierarhului și a preoților, a oficialităților locale și a unui mare număr de credincioși, grupuri de copii și tineri din parohiile ortodoxe din municipiu: Aradul- Nou, Bujac, Centru, Șega II, Sânicolaul Mic, și din județ: Pâncota, Covăsînț, Șepreuș, Mândruloc, îmbrăcați în frumos port popular, au transmis prin colindele tradiționale interpretate, fiorul sfânt al nopții de Crăciun, bucuria apropierii marii sărbători. Fiecare grup a fost răsplătit cu daruri, oferite din partea organizatorilor, iar preoții coordonatori au primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, diplome de onoare.
În încheierea programului, mulțumind tuturor deopotrivă, protagoniști și auditori, Înaltpreasfinția Sa a subliniat importanța unei astfel de manifestări, acum, în preajma Crăciunului și a Anului Nou. De asemenea, a mulțumit preoților de la parohiile implicate în realizarea acestei frumoase inițiative și a transmis alese doriri de sănătate, împliniri și bucurii duhovnicești.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2694, Ultimul acces: 2020-09-22 23:46:57

»  Întâlnire duhovnicească în Parohia Arad – Bujac (2012-11-03)

 Închide 

Întâlnire duhovnicească în Parohia Arad – Bujac

[2012-11-03]
La Centrul cultural-pastoral "Sfântul Ierarh Nicolae" al Parohiei Arad - Bujac, Protopopiatul Arad, a avut loc joi, 1 noiembrie, o întâlnire duhovnicească cu tema "Folosul rugăciunii în viața tânărului". În această parohie, tinerii se întâlnesc săptămânal în cadrul unui proiect ce poartă numele "Dialog cu și despre tineri", informează "Ziarul Lumina".
Coordonatoarea întâlnirii tinerilor, Denisa Sabău, împreună cu tinerii din comitetul organizator: Viorel Iute, Adrian Crucean, Denisa Stana, Andrei Dimitriu, Andreea Crucean și preotul paroh, au convenit ca prezentarea temei să fie făcută de către pr. Teodor Pavel, parohul de la Parohia Arad- Centru, fost profesor și duhovnic la Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Arad.
Prezentarea, bine documentată și susținută într-o manieră dialogală, agreată de cei prezenți, a scos în evidență nu doar aspecte doctrinare legate de rugăciune în viața și învățătura Bisericii, ci în special nevoia deprinderii și practicarea acesteia în viața copilului, și mai ales a tânărului. Părintele, completat de către cei prezenți, a arătat că sunt multe motivele pentru care tinerii de astăzi nu se roagă. Rugăciunea este o artă pe care trebuie să o învățăm și s-o exersăm în fiecare zi, la fel ca și instrumentiștii cu instrumentul lor. Mulți dintre tineri nu au nici o strategie pentru viața lor, nu și-au așezat în ordine prioritățile, așa că duc o viață dezordonată și se complac în starea fiului risipitor, mulțumiți cu hrana atât de nocivă pe care o oferă distracțiile ușoare, o mică "prăjitură" duminica, iar peste săptămână căutând în containerul acelor programe TV care debusolează sau deprimă, nu obosiți de viață, ci obosiți de lipsa de viață. Rugăciunea trebuie făcută cu umilință și cu părere de rău, nu cu mândrie. Rugăciunile noastre trebuie să fie raționale, dar și făcute cu insistență, pentru a se îndeplini, deoarece Mântuitorul Iisus ne-a promis că orice vom cere în numele Lui, ni se va da. Tinerii trebuie să aibă o legătură personală cu Dumnezeu, iar rugăciunea să fie în viața noastră ceva obișnuit, și nu ceva făcut la insistențele altcuiva, în momente indicate, a îndrumat părintele Pavel.
Apostolat pentru rugăciune
Din multele întrebări adresate de către participanți a rezultat faptul că tema a suscitat interes, cei prezenți exprimând în intervențiile lor și dorința ca, sub îndrumarea spirituală a preotului, a profesorului de religie, să desfășoare o activitate de impulsionare a practicării rugăciunii de către tineri, un apostolat la școală, printre vecini și prieteni, între tinerii care nu frecventează biserica și nu se roagă. "Această întâlnire ne ajută să conștientizăm importanța rugăciunii în viața noastră, a tinerilor, și nu numai. Nu înțelegem să fim doar auditori ai acestor convorbiri duhovnicești, ci dorim o implicare în dorința ca și alți tineri să se apropie de Dumnezeu și de credința în El prin rugăciune", a fost una dintre concluziile dialogului. La dialogul despre folosul rugăciunii au fost prezenți, pe lângă tinerii din parohie, și alți tineri, în mod special de la Liceul Sportiv Arad, îndrumați de către profesorul de religie, Dan Zbârcea, și de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Arad.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4209, Ultimul acces: 2020-09-22 23:46:57


Nr. vizualizări:4659
Data ultimei vizualizări:2020-09-22 23:46:57
Data actualizare:2016-10-27 12:39:00
Data încărcării:2006-03-30 14:27:21
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:8
Fotografi:EpiscopiaAradului.ro: 4, Nelu_Pozaru: 4

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2011-07-05
Contor: 181

Vedere de ansamblu
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2012-03-10
Contor: 88

Vedere de ansamblu
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2016-10-27
Contor: 56

Vedere din față
Foto: EpiscopiaAradului.ro

Data: 2011-07-05
Contor: 75

Vedere din față
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2011-07-05
Contor: 86

Casa parohială
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2008-11-25
Aparat: SONY DSC-H7
Contor: 45

Interior
Foto: EpiscopiaAradului.ro

Data: 2008-11-25
Aparat: SONY DSC-H7
Contor: 32

Iconostas
Foto: EpiscopiaAradului.ro

Data: 2016-10-27
Contor: 68

Preot
Foto: EpiscopiaAradului.ro