Ardud-Vii :: Capela Catolica Donatus - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Capela Catolică Donatus
Ardud-Vii
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Romano-catolic
Localitate:Ardud-Vii (maghiara: Erdődhegy)
Comună:Ardud
Județ:Satu Mare
Adresa:în afara satului
Cod poștal:447021
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.szatmariegyhazmegye.ro, www.orasArdud.ro, www.cjSM.ro, www.prefecturaSatuMare.ro
Detalii:Construită în jur de 1890
Alte informații:Donat Kapolna.
Știri despre biserică:

»  Întâlnirea Comisiei pentru Pastorația Tineretului la Ardud – Vii (2018-09-06)

 Închide 

Întâlnirea Comisiei pentru Pastorația Tineretului la Ardud – Vii

[2018-09-06]
în atenție pastorația tineretului
În perioada 3-5 septembrie, la Ardud-Vii, în Dieceza de Satu Mare, Comisia pentru Pastorația Tineretului din cadrul Conferinței Episcopilor Catolici din România s-a reunit pentru a evalua Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic (INTC) de la Satu Mare și pentru a dialoga cu tinerii prezenți pe teme specifice Sinodului tinerilor. La întâlnire au participat responsabilii diecezani și eparhiali cu pastorația tineretului precum și un grup de tineri care au fost prezenți la INTC Satu Mare.

Lucrările au fost coordonate de pr. Felix Roca, responsabilul comisiei. Sesiunile de lucru s-au deschis cu un mic moment de cunoaștere sub coordonarea pr. Felix Roca. Delegațiile s-au prezentat iar pr. Felix a trecut în revistă misiunea comisiei și programul întâlnirii. A urmat evaluarea INTC. Mai întâi în grupuri specifice (tineri și preoți) iar apoi în plen, au fost trecute în revistă punctele forte și punctele slabe ale evenimentului desfășurat la Satu Mare în luna iulie și au fost făcute sugestii și propuneri de îmbunătățiri de care viitorii organizatori pot ține cont în pregătirea următoarei ediții, care va avea loc în Arhieparhia de Alba-Iulia și Făgăraș.
Părintele Felix a deschis a doua sesiune de lucru despre Sinodul Episcopilor cu tema „Tinerii, credința și discernământul vocațional”, din luna octombrie a acestui an. S-a făcut o prezentare generală a Sinodului și a itinerarului spre Sinod: ce este, cum s-a întemeiat și care este rolul său. La întâlnirea pre-sinodală din perioada 19-24 martie au participat și mai mulți tineri români, printre care Celina Dumitru și Liviu Ursu, prezenți la întâlnire, care au continuat prezentarea lucrărilor pentru Sinod, completând discursul pr. Felix. Ei au mărturisit că a fost o onoare să reprezinte tinerii români la o întâlnire atât de mare, e important că în contextul acesta au fost invitați să contribuie și persoanele în cauz㠖 tinerii. Toată întâlnirea a avut o deschidere impresionantă la dialog și înțelegere. Au fost prezenți peste 300 de tineri de pe toate continentele, completați de grupurile de pe Facebook în care au participat peste 20.000 de tineri care și-au exprimat punctul de vedere. A fost o experiență foarte bogată, prin care au fost parte dintr-o muncă impresionantă dar au făcut cunoștință și cu multe obiceiuri culturale de pe glob.
Celina și Liviu au prezentat stilul de lucru al întâlnirii pre-sinodale, apoi au asistat tinerii prezenți la întâlnire la discuțiile pe baza temelor pe care și ei, la rândul lor, le-au dezbătut la Roma. Ei au discutat despre atuurile tinerilor care pot contribui la schimbarea societății, despre comunitățile model și liderii cei mai atrăgători, precum și unde trebuie și poate să intervină Biserica în misiunea ei de evanghelizare. Tot în a doua parte a zilei, responsabilii diecezani și eparhiali au discutat despre organizarea Zilei Mondiale a Tineretului, precum și viitoarele propuneri în drum spre Sinodul din luna octombrie a acestui an. La final, s-a stabilit ca următoarea întâlnire a comisiei să fie găzduită de Arhidieceza de București, în perioada 11-13 martie 2019. (Raluca Cocuț)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 650, Ultimul acces: 2020-05-30 06:36:57


Nr. vizualizări:2701
Data ultimei vizualizări:2020-05-30 06:36:57
Data actualizare:2015-02-10 07:29:52
Data încărcării:2006-04-01 07:05:38
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0