Warning: gettimeofday(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/biseric1/public_html/index.php on line 2
Ardusat :: Biserica Sf. Treime
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Treime
Ardusat
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Ardusat
Comună:Ardusat
Județ:Maramureș
Adresa:nr. 501
Cod poștal:437005
Telefon :0262... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.episcopiammsm.ro
www.ardusat.ro
www.cjMaramures.ro
www.prefecturaMaramures.ro
Preot:Florian Teodor
Hram:Sf. Treime,
Stil arhitectonic:Neobizantin
Detalii:Construită în 1936.
Știri despre biserică:

»  Mântuitorul îi cheamă pe tineri să aleagă cultura vieții – Episcopul Iustin (2018-10-08)

 Închide 

Mântuitorul îi cheamă pe tineri să aleagă cultura vieții – Episcopul Iustin

[2018-10-08]
de Florin Nicolaie

Preasfințitul Părinte Iustin a afirmat în cadrul predicii rostită duminică la parohia Ardusat, jud. Maramureș, c㠄Mântuitorul îi cheamă pe tineri astăzi să aleagă cultura vieții, nu cultura morții”.
Cuvântul ierarhului a fost adresat în contextul Evangheliei despre învierea fiului văduvei din Nain, spunând c㠄Mântuitorul n-a acceptat pe tânărul mort, nu l-a lăsat așa, l-a înviat”.
„Mântuitorul se adresează tânărului ca și cum ar fi într-un somn”, a spus Episcopul Iustin.
Preasfinția Sa a evidențiat c㠄Mântuitorul nu vorbea cu trupul neînsuflețit, ci cu sufletul nemuritor ca să arate că sunt două realități: o viață biologică sau pământească și o viață spirituală nevăzută, care este viața sufletească”.
„Omul când pleacă din viața aceasta nu moare efectiv și nu dispare definitiv, ci se mută la o altă viață”, a explicat Episcopul Maramureșului credincioșilor de la Ardusat.
La finalul predicii Preasfințitul Părinte Iustin a menționat c㠄dacă optăm pentru această cultură a consumului, a vieții fără sens, atunci tinerii noștri sunt într-un mare pericol”.
Oficierea Sfintei Liturghii la parohia Ardusat, de Preasfințitul Părinte Iustin a fost prilejuită de resfințirea lăcașului de cult.
Între credincioșii prezenți s-au aflat primarul Cristian Rus al comunei Ardusat, deputatul Covaciu Severica, dar și alte autorități locale.
Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de Corala Arhanghelii a preoților din Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului, dirijată de Pr. Dr. Petrică Aurelian Covaciu.
În semn de apreciere pentru activitatea pastorală și misionară, preotul paroh Florin Florea a fost hirotesit iconom stavrofor, informează Episcopia Maramureșului și Sătmarului.
Biserica din Ardusat a fost construită între anii 1936-1938, prima sfințire a bisericii fiind oficiată de Arhiepiscopul Teofil Herineanu al Vadului, Feleacului și Clujului, în 8 noiembrie 1970.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 396, Ultimul acces: 2019-08-25 12:00:27


Nr. vizualizări:2761
Data ultimei vizualizări:2019-08-25 12:00:27
Data actualizare:2015-03-31 03:45:32
Data încărcării:2006-04-01 07:07:24
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0