Aurora :: Biserica Sf. Ilie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Ilie
Aurora
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Aurora
Comună:Cujmir
Județ:Mehedinți
Cod poștal:227151
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.episcopiaseverinului.ro, cujmir.sejmh.ro, www.sejMH.ro, www.prefecturaMehedinti.ro
Hram:Sf. Ilie Tezviteanu
Detalii:Construită în jur de 1892.
Știri despre biserică:

»  S-a sfințit biserica de la Aurora (2011-07-17)

 Închide 

S-a sfințit biserica de la Aurora

[2011-07-17]
Duminică, 17 iulie, Întâistătătorul Episcopiei Severinului și Strehaiei, PS Părinte Nicodim, a săvârșit slujba de sfințire a bisericii cu hramul ,,Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din localitatea Aurora, comuna Cujmir, județul Mehedinți, informează episcopiaseverinului.ro. Prin aceasta s-a împlinit dorința arzătoare a credincioșilor din Aurora de a avea o biserică. După slujba de sfințire, în interiorul sfântului locaș, s-a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească.
Piatra de temelie a sfântului locaș s-a pus de către preotul Pilănoiu Paul în anul 1990. Din anul 1994 prin strădania părintelui Alexandru Căpățână s-au realizat următoarele lucrări: s-a ridicat zidăria, s-a pus acoperișul cu învelitoare din aluminiu, s-a tencuit și s-a finisat atât interiorul cât și exteriorul Bisericii, s-a pus tocărie din lemn stratificat cu geam termopan, s-a pus o catapeteasmă sculptată în lemn de tei împodobită cu icoane. În pridvor s-a pictat icoana hramului. S-au procurat toate cele necesare săvârșirii sfintelor slujbe, s-au montat două policandre noi, s-a împrejmuit cu gard și s-au pus porți metalice. S-au turnat alei de acces și s-a făcut o fântână în curtea Bisericii. Aceste lucrări s-au făcut cu sprijinul Primăriei comunei Cujmir, al Secretariatului de Stat pentru Culte, al Consilierilor Parohiali împreună cu enoriașii parohiei Aurora și a altor credincioși.
La finalul Sfintei Liturghii cei doi preoți care s-au implicat la ridicarea noii biserici au primit rangul de iconom stavrofor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3293, Ultimul acces: 2020-08-08 04:07:57

»  Sfințirea bisericii din localitatea Aurora, jud. Mehedinți (2011-07-13)

 Închide 

Sfințirea bisericii din localitatea Aurora, jud. Mehedinți

[2011-07-13]
Întâistătătorul Episcopiei Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Nicodim va săvârși duminică, 17 iulie, slujba de sfințire a bisericii cu hramul Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul din localitatea Aurora, comuna Cujmir județul Mehedinți, după cum ne informează episcopiaseverinului.ro
Piatra de temelie a fost așezată în anul 1991. Din anul 1994 prin strădania preacucernicului Preot Căpățână Alexandru s-au realizat urmatoarele lucrări: s-a ridicat zidăria, s-a pus acoperișul cu învelitoare din aluminiu, s-a tencuit și s-a finisat atât interiorul cât și exteriorul Bisericii, s-a pus tocărie din lemn stratificat cu geam termopan, s-a pus o catapeteasmă sculptată în lemn de tei împodobită cu icoane. În pridvor s-a pictat icoana hramului. S-au procurat toate cele necesare săvârșirii sfintelor slujbe. S-au procurat și s-au montat două policandre noi, s-a împrejmuit cu gard din ciment și cu plasă de sârmă și porți metalice. S-au turnat alei de acces și s-a făcut o fântână în curtea Bisericii. Aceste lucrări s-au făcut cu sprijinul Primăriei comunei Cujmir, al Secretariatului de Stat pentru Culte, al Consilierilor Parohiali împreună cu enoriașii parohiei Aurora și a altor credincioși.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3317, Ultimul acces: 2020-08-08 04:07:57


Nr. vizualizări:3757
Data ultimei vizualizări:2020-08-08 04:07:58
Data actualizare:2006-04-02 14:02:49
Data încărcării:2006-04-02 14:02:49
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0