Baia Mare :: Biserica Buna Vestire - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

>
eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Buna Vestire
Baia Mare
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Greco-catolic
Localitate:Baia Mare
Județ:Maramureș
Adresa:strada Agriculturii nr. 8
Cod poștal:430275
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.episcopiamm.ro, www.baiaMare.ro, www.cjMaramures.ro, www.prefecturaMaramures.ro
Hram:Buna Vestire
Detalii:Construită în 1993.
Știri despre biserică:

»  Hramul bisericii „Bunavestire” din Baia Mare (2017-03-27)

 Închide 

Hramul bisericii „Bunavestire” din Baia Mare

[2017-03-27]
Hram la Baia Mare
27.03.2017, Baia Mare (Catholica) - Sâmbătă, 25 martie, parohia „Bunavestire” din Baia Mare și-a sărbătorit hramul. Sfânta Liturghie a fost celebrată, de la ora 10:30, de către Preasfințitul Vasile Bizău, Episcop de Maramureș, împreună cu preoții parohiei și alți preoți din oraș invitați la sărbătoare.
„Sărbătoarea Bunei Vestiri ne invită la contemplație, la adorație, la mulțumire și apoi la mărturisire; o mărturisire care să izvorască din ființa noastră, din libertatea interioară a celor care știu că Dumnezeu este cu ei. În fiecare an în această sărbătoare, la începutul primăverii, ascultăm aceleași cuvinte ale Evangheliei în care vedem milostivirea și bunătatea lui Dumnezeu care își caută un sălaș, își caută loc și vine în întâmpinarea omului. Întruparea Cuvântului lui Dumnezeu ne ridică pe toți într-un plan superior al gândirii, care este planul mântuirii. Și acest plan al mântuirii al lui Dumnezeu este o Taină care s-a descoperit în timp: Taina cea de veac astăzi se face cunoscută, Fiul lui Dumnezeu fiu al Fecioarei se face și Gavril bine vestește harul. Inițiativa este a lui Dumnezeu Tatăl, Cel care a creat toate. Și ceea ce se petrece în camera Sfintei Fecioare Maria, în acest dialog profund dintre înger și ea este un început al strălucirii luminii lui Dumnezeu peste lume”, a spus Ierarhul în cuvântul său de învățătură.
Un moment solemn al evenimentului a fost momentul înmânării diplomelor de recunoștință curatorilor și binefăcătorilor parohiei, în semn de prețuire pentru efortul depus în cei 18 ani de la debutul construcției bisericii. La sfârșit, părintele paroh și vicar general Albu Cristinel a mulțumit tuturor pentru prezența la sărbătoare și a invitat oaspeții să servească din bucatele dăruite de parohia gazdă. (Biroul de presă al Eparhiei de Maramureș)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1408, Ultimul acces: 2020-06-02 16:28:39


Nr. vizualizări:5498
Data ultimei vizualizări:2020-06-02 16:28:39
Data actualizare:2015-03-31 07:56:12
Data încărcării:2006-04-05 10:48:47
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0