Bahnisoara :: Biserica Sf. Dumitru - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Dumitru
Băhnișoara
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Băhnișoara
Comună:Bahna
Județ:Neamț
Cod poștal:617017
Telefon :0723... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.protoieriabuhusi.ro, www.mmb.ro, www.Bahna.ro, www.cjNeamt.ro, www.prefecturaNeamt.ro
Preot:Popa Marius Ciprian
Hram:Sf. M. Mc. Dimitrie
Detalii:Construită în 1994.
Știri despre biserică:

»  Ctitorie sfântă la Băhnișoara, Protopopiatul Buhuși (2014-10-08)

 Închide 

Ctitorie sfântă la Băhnișoara, Protopopiatul Buhuși

[2014-10-08]
Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit duminică, 5 octombrie 2014, slujba Sfințirii bisericii Parohiei Băhnișoara - Bahna, Protopopiatul Buhuși.
Prima duminică din luna octombrie a acestui an a fost prilej de bucurie pentru enoriașii Parohiei Băhnișoara, Protopopiatul Buhuși, județul Bacău. Aceasta pentru că biserica ocrotită de Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, a fost sfințită de Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. După cum a menționat părintele Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, acest eveniment a încununat eforturile de aproape două decenii ale localnicilor din comuna Bahna care, sub coordonarea preotului paroh Marius Ciprian Popa, au reușit să ridice o nouă poartă către cer. Pe lângă sute de oameni, alături de ierarhul de la Roman s-au rugat și autoritățile locale. „Sărbătorim paștele unic al acestui locaș de închinare. Frățiile voastre ați fost aleși de Dumnezeu să faceți această ctitorie sfântă, să ridicați o poartă a cerului, un loc de întâlnire cu Dumnezeu. Așadar, uitați necazurile, bucurați-vă în această zi binecuvântată de toamnă, ca de o zi de Paști, căci se va aprinde lumina din Sfântul Altar. Astăzi uitați jertfa și osteneala, dând mulțumire lui Dumnezeu că aveți această biserică minunată“, a menționat Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul în cuvântul rostit. Cu acest prilej, după cum a transmis pr. Vasile Cozma, protopop al Protopopiatului Buhuși, preotul paroh Marius Ciprian Popa a primit distincția de iconom stavrofor pentru întreaga activitate desfășurată. Localitatea Băhnișoara nu a avut locaș de închinăciune propriu, oamenii fiind nevoiți să străbată drumul către Parohia Izvoare sau către Parohia Bahna. Piatra de temelie a bisericii din Băhnișoara a fost pusă în anul 1990, în timpul preotului Laurențiu Segneanu. Din anul 1998, această filie devine parohie, lucrările fiind continuate de pr. Marius Ciprian Popa. Fondurile necesare au provenit de la credincioșii din parohie, dar și de la alți binefăcători care au dorit să-și înscris numele în rândul ctitorilor de locașuri sfinte.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1907, Ultimul acces: 2020-08-07 20:59:38


Nr. vizualizări:3040
Data ultimei vizualizări:2020-08-07 20:59:38
Data actualizare:2016-04-11 13:19:01
Data încărcării:2006-04-08 15:09:54
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0