Batranesti :: Biserica Ortodoxa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Ortodoxă
Bătrânești
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Bătrânești
Comună:Icușești
Județ:Neamț
Cod poștal:617252
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.mmb.ro, www.comunaIcusesti.ro, www.cjNeamt.ro, nt.prefectura.mai.gov.ro
Preot:Copoț Ionuț
Detalii:Nu există nici un document care să înregistreze istoricitatea și originea bisericii. Tradiția orală dă ca timp al construcției decada a cincea a veacului trecut și afirmă că a fost zidită de un mare boier Aga Ghe. Tulbure- șeful poliției din orașul Roman la acea vreme. A fost construită cu munca sătenilor clăcași și robi de pe moșia sa, rămasă moștenire „Moțunilor”. Tu favoare acte estei afirmații există o notiță cu litere chirilice pe vol I din Prolog- Viețile sfinților- al inventarului jurnal.
Biserica este monumentală, construită din zid, cu turn impozant, cu temelie din piatră și pavată cu dale cioplite ca majoritatea ctitoriilor de origine boierească. Se află în mijlocul satului, lângă fosta curte a boierilor Morțun.
Biserica este acoperită cu tablă aflându-se două clopote mijlocii. Nu are obiecte cu valoare documentară istorică sau artistică. Stilul arhitecturii este moldovenesc a ctitoriilor boierești. Interiorul este pictat. Cataplasma este din lemn de tei, sculptura în stil baroc, necunoscându-se urmele meșterilor, iar pictura ei în stil bizantin.
Nr. vizualizări:3862
Data ultimei vizualizări:2024-07-13 19:57:37
Data ultimei actualizări:2016-04-14 12:13:58
Data încărcării pe sit:2006-04-18 18:49:18
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0