Cerdac :: Manastirea Sf. Stefan cel Mare - Slanic - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mănăstirea Sf. Ștefan cel Mare - Slănic
Cerdac
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Cerdac
Comună:Slănic-Moldova
Județ:Bacău
Cod poștal:605501
Persoană de contact :Stareț Leonte Daniel
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.protoieria-onesti.ro, www.epr.ro, www.primariaSlanicMoldova.ro, www.csjBacau.ro, www.prefecturaBacau.ro
Hram:Sf. Ștefan cel Mare, Buna vestire
Stil arhitectonic:Tradițional moldovenesc
Detalii:Initiativa infiintarii acestei sfinte manastiri a avut-o romanul Grigore Vasile, stabilit in America, care va si finanta ridicarea constructiilor. Episcopia Romanului a dat binecuvantarea pentru infiintarea manastirii cu obste de calugari si a intocmit formele necesare in anul 2000, cand s-a deschis santierul pentru inceperea lucrarilor. Pentru organizarea obstei monahale si conducerea manastirii a fost data ascultare Protosinghelului Leonte Daniel.
Lucrandu-se cu abnegatie s-a reusit in scurt timp sa se ridice corpul de chilii, cladire din caramida BCA, care are parter, etaj si mansarda si este acoperita cu tabla. La capatul de rasarit al corpului de chilii s-a construit paraclisul pentru slujire in toate anotimpurile, pana se va construi si biserica pentru care a si fost sfintit locul.
Paraclisul manastirii are spatiul interior repartizat in altar si naos, lateral adaugandu-se un pridvor inchis. Catapeteasma bisericii este din stejar sculptat. Pana la asezarea clopotelor in clopotnita de deasupra portii de intrare, aceastea au fost asezate provizoriu pe un schelet metalic. Pentru traiul vietuitorilor s-a organizat un sector zootehnic format din vaci si pasari.
Alte informații:Ajutati Manastirea Sfantul Stefan cel Mare !
Banutul vaduvei din Evanghelie a fost mult mai apreciat de Mantuitorul decat multimea banilor aruncati de ceilalti, asa ca putinul omului credincios este mai valoros decat multul celor mandri. Pentru a ajuta Sfanta Manastire a Sfantului Stefan cel Mare, puteti dona dupa puteri in aceste conturi bancare. Dumnezeu sa va ajute intru toate cele de folos !
Cont RO59CECEBC0336RON0035161
CF 13894581
Nr. vizualizări:7175
Data ultimei vizualizări:2023-02-09 04:31:28
Data ultimei actualizări:2017-09-26 13:43:16
Data încărcării pe sit:2009-06-29 02:06:31
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2009-08-26
Contor: 33

Vedere de ansamblu
Foto: CrestinOrtodox.ro