Slobozia Bradului :: Manastirea Rogozu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mănăstirea Rogozu
Slobozia Bradului
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Slobozia Bradului
Comună:Slobozia Bradului
Județ:Vrancea
Cod poștal:627305
Persoană de contact :stavrofora Serafima Pricop
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiabzvn.ro, www.slobozia-bradului.primarievrancea.ro, www.cjVrancea.ro, vn.prefectura.mai.gov.ro
Hram:Nașterea Sf. Ioan Botezătorul, Nașterea Maicii Domnului
Detalii:Biserica din zid a fost construită în anul 1820 și a cunoscut de-a lungul timpului mai multe consolidări și îmbunătățiri. Are formă de navă, cu Altar, naos si pronaos. Intrarea în biserică se face printr-un pidvor care nu a făcut parte din construcția inițială a bisericii ci a fost adăugat cu prilejul lucrărilor de reparații din 1958. Biserica este luminată prin ferestre mari, duble, două în naos, două în pronaos. Altarul este și el luminat de o fereastră mare spre răsărit. Ușa din lemn masiv de la intrarea în pronaos se spune ca a aparținut vechii biserici de lemn . Podeaua bisericii este din lemn masiv. Turla bisericii, înalțată deasupra pronaosului, are forma octogonală, pe o baza pătrată și este acoperită cu tablă . Pe patru din cele opt laturi , pe direcția ­punctelor cardinale, are ferestre dreptunghiulare. În exterior biserica este decorată în partea superioară cu firide în care sunt pictați cei 12 Apostoli. Pictura originală , datând din anul 1867 si executată de Ghiță Stoenescu, se mai păstrează doar în altar. În restul bisericii pictura actuală a fost executată de Adolf Cantini în 1958.
Alte informații:Manastire de maici
Are posibilitati de cazare.
Acces din drumul E85 Focșani- Râmnicu Sărat , la 32km de Focșani spre Slobozia Bradului înca 6 km după satele Slobozia Bradului și Liești.
Cod Monument:VN-II-m-B-06557
Nr. vizualizări:5074
Data ultimei vizualizări:2023-09-29 07:15:07
Data ultimei actualizări:2014-07-14 07:47:56
Data încărcării pe sit:2006-03-18 14:47:19
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2010-08-29
Contor: 157

Vedere de ansamblu
Foto: CIMeC