Bradulet :: Biserica Sf. Trei Ierarhi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Trei Ierarhi
Brăduleț
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Brăduleț
Comună:Brăduleț
Județ:Argeș
Cod poștal:117145
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.eparhiaargesului.ro, www.cjArges.ro, www.prefecturaArges.ro
Preot:Adrian Duiculeasa
Hram:Sf. Trei Ierarhi
Detalii:Inaintea actualei biserici a mai existat o biserica care a functionat cca. 200 de ani avand ctitori pe boierii Constantin Bratianu cu fii sai Constanta si Alecu Bratianu.
Constructia Bisericii Sf. Trei Ierarhi din Bradulet a inceput in anul 1859 si s-a finalizat la 8 noiembrie 1870. Inscriptia pisaniei, inainte de refacerea Bisericii inceputa in anul 1986, arata ca principali ctitori pe dimitrie Micescu si Maria cu mosie in sat, preotii Toma Minculescu si Stefan Grigorescu, maior Alecu Bratianu, Ion Racoviceanu si altii.
Biserica se profileaza pe colina ce strajuieste vatra satului in partea de sud-est, impunandu-se prin marime si prin constructia masiva si sobra. Masoara in lungime 22, 90 m iar in latime 7, 90m, avand o inaltime pana la crucea din varful turlei de 17, 50m. Materialul tehnic de constructie este piatra masiva de rau si lespezi la fundatie, caramida si piatra la zid.
In timp Biserica a fost refacuta in cateva randuri, actuala pictura dateaza din 1990 si a fost realizata in metoda fresca.
Fara a fi sufocata de arbori sau cladiri, nucul cel baran (cca 350 de ani) cu diametrl de 1. 78m, precu si padurea de brazi maturi si puieti, ofera conditii geografice si climatice favorabile si agreabile de liniste, pace si sanatate fizica si spirituala.
Vara racoare, iarna adapostire si protectie impotriva vanturilor, minunatul colt de natura ofera o ambianta deosebita.
Parohia pastreaza cu sfintenie traditiile si obiceiurile deosebite in special pe cele legate de marile sarbatori religioase. Mentionam in primul rand masa obsteasca de Sf. Pasti cunoscuta sub denumirea de "Agapa frateasca", cu o vechime de peste 300 de ani. Aceasta se desfasoara in fiecare an in poiana Biserici, si o mare minune este faptul ca niciodata timpul nu s-a impotrivit organizarii ei. Alt obicei frumos il reprezinta ctitoriile praznicale, precu si organizarea pomului de Craciun din fiecare an cand se pregatesc in biserica pachetele pentru toata suflarea satului, asezate cu grije sub crucea bradului strabun.
Alte informații:Satul Bradulet este satul central al comunei Bradulet din judetul Arges. Comuna este asezata in regiunea muntoasa, in partea de nord a judetului Arges, la iesirea din munti a raului Valsan, la poalele munelui Ghitu (1632m) din masivul Fagarasului, fiind cea mai inalta asezare de pe firul acestei vai din judetul Arges.
Parohia Bradulet cuprinde satul Bradulet asezat de-a lungul vaii Valsanului la o distanta mijlocie intre cele doua sate marginale, pe ambele maluri ale raului Valsan aceste conferindu-i o priveliste pitoreasca si arhaica.
Satul bradulet - in trecut Bratieni - trebuie considerat ca cel mai vechi sat din comuna, atestat documentar din primul deceniu al sec. XVI-lea, fiind amintit de numeroase ori la anul 1508, precum consemneaza Bibliografia monumentelor feudale, de profesor N. Stoicescu.
Preot Paroh Adrian Duiculeasa
S-a nascut la data de 9 mai 1967. in comuna Tigveni, Arges in familia unor oameni credinciosi, Ion si Aurelia.
A urmat cursurile generale in sat si apoi cursurile liceale la liceul "Vlaicu Voda"din Curtea de Arges.
Intre anii 1984-1990 a urmat cursurile Seminarului Teologic din Bucuresti.
Intre 1990-1994 studiaza la Facultatea de Teologie din Bucuresti, si unde obtine titlul de licentiat in cadrul catedrei de Istoria si filozofia religiilor cu lucrarea "Conceptia parintelui Dumitru Staniloae despre religie".
In periada 2007-2008 urmeza cursurile de master la Facultatea Titu Maiorescu din Bucureti, specializarea psihologie.
Din data de 1 septembrie 1990 este preot paroh la parohia Bradulet, unde desfasoara o neitrerupta activitate misionara, primind si distinctia de iconom stavrofor in anul 2002.
Nr. vizualizări:4455
Data ultimei vizualizări:2021-08-01 00:41:44
Data ultimei actualizări:2006-05-08 09:43:56
Data încărcării pe sit:2006-05-08 09:43:56
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0