Bucecea :: Biserica Sf. Ioan Botezatorul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Ioan Botezătorul
Bucecea
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Bucecea
Județ:Botoșani
Adresa:Str. Naționala, Nr. 22
Cod poștal:717045
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adresa web Biserica:bucecea.iasi.mmb.ro
Adrese utile:protopopiatulDorohoi.iasi.mmb.ro, www.mmb.ro, www.primariaBucecea.ro, www.cjBotosani.ro, bt.prefectura.mai.gov.ro
Preot:Cojocariu Vasile
Hram:Sf. Ioan Botezătorul
Detalii:Astfel, la 6 mai 1989, s-a început reconstrucția bisericii “Sf. Ioan Botezătorul”-Bucecea, conform documentației si proiectului semnat de Arh. Dan Octavian Botez și Ing. Ioan Farcaș.
Reconstrucția bisericii “Sf. Ioan Botezătorul”-Bucecea a început pe același amplasament al bisericii vechi, mai precis în jurul acesteia, care a fost ulterior demolată, păstrându-se numai catapeteasma, icoanele și toate obiectele de cult.
Alte informații:Noua biserică este o construcție cu plan trilobat, având nava principală boltită și cu turlă pe ea, cu abside și altar poligonal, acoperite cu segmente de cupolă. Naosul este amplificat prin golul mare realizat în zidul pronaosului ce sustine si planseul cafasului. Turnul clopotniței face corp comun cu biserica și are ca plan de bază un pătrat, cu retrageri la un plan octogonal, înscris la patratul de bază, iar turla de pe navă are ca plan tot un patrat, cu retrageri la un plan octogonal la nivelul bazei pătrate și a bazei stelate.
Nr. vizualizări:4824
Data ultimei vizualizări:2024-03-05 04:46:20
Data ultimei actualizări:2013-12-28 11:21:12
Data încărcării pe sit:2006-05-09 19:17:01
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0