Bucuresti :: Biserica Balta Alba - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Balta Albă
București
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:București
Județ:București și Ilfov
Adresa:strada Brănești nr. 3
Cod poștal:030407
Telefon :0723... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adresa web Biserica:www.parohia-balta-alba.ro
Adrese utile:www.arhiepiscopiabucurestilor.ro/, www.primariaSector1.ro, www.PMB.ro, b.prefectura.mai.gov.ro, www.cjIlfov.ro, if.prefectura.mai.gov.ro
Preot:Cristian Vasile Niță, Gheorghe Pescaru, Sorin Gheorghe Fuscel
Hram:Adormirea Maicii Domnului, Sf. Corneliu Sutașul
Stil arhitectonic:Tradițional muntenesc
Detalii:Planul și devizul pentru construirea acestui sfânt locaș au fost întocmite de către Arh. C. N. Simionescu și Baumescu, sub conducerea Arh. D. Ionescu Berechet. În ziua de 13 august 1939, Consiliul și Epitropia Parohiei aprobă planul și devizul, iar la 20 august 1939 s-a pus piatra de temelie și s-a început construirea bisericii – cu hramul Sfântul Corneliu – Sutașul, lucrare care s-a terminat după patru luni, datorită zelului neprecupețit al părintelui paroh Dumitru Popovici,
Primarului Constantin Brânzoi și a epitropului N. Andrei, a maistrului zidar Stoian Gheorganoff , maistrului tâmplar Constantin Marinescu. Materialele necesare pentru construcție au fost parte cumpărate și parte donate. Biserica are planul în forma de trefl ă cu două abside laterale.
În vremea arhipăstoririi vrednicului de pomenire Patriarh Teoctist, la data de 20 octombrie 1991, s-a săvârșit slujba de resfi nțire de către Preasfințitul Teofan Sinaitul, Episcop Vicar Patriarhal înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.
Alte informații:Cont: RO 67 RNCB 0069 1486 8574 0001 BCR
Nr. vizualizări:16868
Data ultimei vizualizări:2024-07-17 09:34:36
Data ultimei actualizări:2018-09-13 15:04:43
Data încărcării pe sit:2006-05-11 06:15:48
Nr. Mesaje:1
Proiect catehetic dedicat Crezului Ortodox:
(2010-09-30)
19.07.2010

Parohia Balta Alba din Capitala, in parteneriat cu Asociatia \"Faptele Credintei\", a organizat in perioada 6 iunie-18 iulie proiectul catehetic \"Simbolul de credinta - esenta invataturii crestine\". Ieri, proiectul a ajuns la final, iar participantii au fost premiati.
Proiectul catehetic \"Simbolul de credinta - esenta invataturii crestine\" s-a desfasurat duminical in biserica Parohiei Balta Alba cu hramurile \"Adormirea Maicii Domnului\" si \"Sfantul Corneliu Sutasul\" si a fost dedicat Anului omagial al Crezului Ortodox si al Autocefaliei romanesti. Seminariile au fost moderate de parintele paroh Vasile-Cristian Nita, care a explicat credinciosilor fiecare articol din Crez. Au participat in mod constant 30 de credinciosi de toate varstele, care au dorit sa inteleaga mai bine invatatura de baza a Bisericii Ortodoxe.
\"Implementarea unui astfel de proiect era necesara deoarece multi dintre credinciosii nostri, desi cunosc Simbolul de credinta, nu il inteleg deplin si se arata preocupati de acest lucru. In cadrul proiectului, li s-a explicat ca Simbolul de credinta niceo-constantinopolitan este cea mai importanta marturisire de credinta a Bisericii. In aceasta marturisire se fixeaza si precizeaza credinta Bisericii pentru apararea vietii in Hristos. Marturisirea credintei in Sfanta Treime si in Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu-Intrupat, are o insemnatate fundamentala pentru viata Bisericii si a fiecarui crestin in parte. Biserica si-ar pierde identitatea ei daca nu ar marturisi limpede acum sau in viitor aceasta credinta\", ne-a spus parintele paroh Cristian Nita.
Credinciosii s-au aratat interesati de programul catehetic, unii pentru a invata, altii pentru a aprofunda. Chiar daca activitatea in sine a fost una didactica, proiectul a avut un aspect non-formal deoarece s-a desfasurat in mare parte sub forma unor discutii libere intre participanti. Fiecare credincios a avut posibilitatea sa-si exprime punctul de vedere sau sa ceara lamuriri acolo unde a intampinat dificultati de intelegere.
Ieri, proiectul a ajuns la final. In cadrul festivitatii de premiere, ce a avut loc in biserica parohiala, parohul Vasile-Cristian Nita a inmanat fiecarui credincios diploma de participare si cate o icoana a Sfintei Treimi. In perioada urmatoare, activitatile catehetice vor continua printr-o scoala duminicala. Vor fi abordate aspecte doctrinare si practice si se va pune mare accent pe dimensiunea sociala a Bisericii. Noul proiect isi propune sa ofere raspunsuri la provocarile societatii.
http://www.ziarullumina.ro/articole;1313;1;42064;0;Proiect-catehetic-dedicat-Crezului-Ortodox.html
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2017-10-29
Aparat: Canon Canon PowerShot SX170 IS
Contor: 176

Vedere de ansamblu
Foto: Constantin Banciu