Butnaresti :: Biserica Sf. Nicolae - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Nicolae
Butnărești
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Butnărești
Comună:Secuieni
Județ:Neamț
Cod poștal:617419
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.mmb.ro, www.primariaSecuieni.ro, www.cjNeamt.ro, nt.prefectura.mai.gov.ro
Preot:Nicoară Vasile
Hram:Sf. Nicolae
Detalii:Biserica a fost construită în anul 1869, pe temelie nouă, cu trudă și strădanie, de către strămoșii enoriașilor de astăzi, arătând astfel credința lor mereu vie și lucrătoare. Are formă de navă, fără abside cu un turn în care se află clopotele ce vestesc slujbele divine în fiecare zi de sărbătoare.
Catapeteasma este confecționată din lemn de tei, pictată în ulei , modest și simplu, fără a se încadra într-un stil specific, având vechime cu cea a bisericii.
Dea lungul timpului biserica a fost supusa de mai multe ori unor lucrări de renovare ce se impuneau ca urmare a degradărilor suferite în urma intemperiilor. Astfel în 1952 s-au făcut reparații la fațadă, apoi s-a înlocuit învelitoarea șarpantei, care era din șindrilă, cu tablă galvanizată.
În 1956 s-au efectuat lucrări de renovare în interior, refăcându-se pictura în totalitate. Pictura a fost realizată de pictorul Gheorghe Iliescu din Roman, în timpul păstoririi ca paroh a preotului Ioan Platon.
În anii 80, în timpul păstoririi preotului Nicolae Albescu s-a adăugat pridvorul, iar mai apoi s-a renovat pictura interioară.
Pictura interioară a fost din nou renovată în anul 1996 de către pictorul Aurel Zgheran din Buhuși, în timpul păstoririi preotului Ioan Aldea, iar în anul1997 s-au renovat fațada și șarpanta sub îndrumarea preotului paroh Nicoară Vasile. Slujba de resfințire a fost oficiată de către P. S. Eftimie la data de 18 mai 1998. În anul 2007 s-a înlocuit vechea pardoseală, care era degradată, cu parchet.
Nr. vizualizări:4255
Data ultimei vizualizări:2024-07-17 08:56:05
Data ultimei actualizări:2016-04-21 14:06:24
Data încărcării pe sit:2006-05-11 20:32:51
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0