Calarasi :: Biserica Sf. Nicolae Mircea Voda - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Nicolae Mircea Vodă
Călărași
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Călărași
Județ:Călărași
Adresa:strada Prelungirea Bucuresti nr. 191, Cartier Mircea Vodă
Cod poștal:910161
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.sf-esc.ro, www.primariaCalarasi.ro, www.Calarasi.ro, www.prefecturaCalarasi.ro
Preot:Sima Constantin, Mincu Adrian
Hram:Sf. Nicolae
Detalii:Biserica cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae, a fost ridicată de către enoriașii parohiei și cu substanțiala contribuție a lui Ilie Bigan între anii 1909-1911 și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Conon Arămescu.
Până în anul 1931 funcționa ca filie a Parohiei Călărașii Vechi. Din 1950, satul Mircea-Vodă a devenit cartier al Municipiului Călărași. [1]
Sfântul lăcaș a fost sfințit de Mitropolitul Primat Conon Arămescu Donici după cum reiese din pisanie:
"CU VEREREA TATĂLUI, CU BINECUVÂNTAREA FIULUI ȘI CU DESĂVÂRȘIREA SFÂNTULUI DUH, S-A CONSTRUIT ACEASTĂ SFÂNTĂ BISERICĂ CU HRAMUL SFÂNTUL IERARH NICOLAE, ARHIEPISCOPUL MIRELOR LICHIEI, ÎNTRE ANII 1909-1911 PRIN CONTRIUBUȚIA ENORIAȘILOR COMUNEI MIRCEA-VODĂ ȘI CU OSTENEALA D-LUI ILIE BIGAN, FIIND SFINȚITĂ DE ÎNALTPREASFINȚITUL CONON ARĂMESCU DONICI, MITROPOLIT PRIMAT AL ROMÂNIEI.
ÎN ANUL 1939 BIERICA A FOST ÎMPODOBITĂ CU PICTURĂ NOUĂ DE ZUGRAVUL NIȚĂ ANGELESCU.
DIN CAUZA DEGRADĂRII ÎN TIMP A TENCUIELILOR ȘI PICTURII SFÂNULUI LĂCAȘ ÎNTRE ANII 2005-2011 AU FOST REALIZATE LUCRĂRI DE REPARAȚII CAPITALE, FIIND PICTATĂ ÎN ÎNTREGIME DE ZUGRAVUL HORVATH SEBASTIAN RĂDUCU.
TOATE LUCRĂRILE AU FOST REALIZATE DIN DANIILE BUNILOR CREȘTINI DIN PAROHIE ȘI A D-LUI IORDAN ISTRATE, SUB ÎNDRUMAREA P. C. PR. CONSTANTIN SIMA PAROH ȘI A PR. II ADRIAN MINCU AJUTAȚI DE MEMBRII CONSILIULUI ȘI COMITETULUI PAROHIAL, PROTOPOP FIIND P. C. PR. ILIE RAMON EUGEN.
BISERICA A FOST SFINȚITĂ DE PREASFINȚITUL PĂRINTE VINCENȚIU EPISCOPUL SLOBOZIEI ȘI CĂLĂRAȘILOR, ÎN ANUL MÂNTUIRII 2011, LUNA NOIEMBRIE, ZIUA 27. "
Știri despre biserică:

»  Călărași | PS Vincențiu a liturghisit în Parohia Mircea Vodă (2017-09-25)

 Închide 

Călărași | PS Vincențiu a liturghisit în Parohia Mircea Vodă

[2017-09-25]
de Iulian Dumitrascu

PS Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a oficiat Sfânta Liturghie în Duminica a XVIII-a după Rusalii la Parohia Mircea Vodă din municipiul Călărași.
Răspunsurile la strană au fost date de grupul coral restrâns al Protopopiatului Călărași, informează site-ul oficial al Eparhiei.
În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a vorbit despre pescuirea minunată, săvârșită de Mântuitorul Iisus Hristos înaintea chemării la apostolat a ucenicilor Săi, dar și despre exemplul de smerenie pe care ni-l dă Simon Petru.
Grupul de cateheză al parohiei a completat dialogul liturgic prin cântările îngerești de la momentul chinonicului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1909, Ultimul acces: 2020-09-27 23:39:35

»  Liturghie arhierească la parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din municipiul Călărași (2016-12-28)

 Închide 

Liturghie arhierească la parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din municipiul Călărași

[2016-12-28]
de Andrei Pau

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a oficiat marți, 27 decembrie 2016, Sfânta Liturghie la parohia Sfântul Ierarh Nicolae, din municipiul Călărași, notează site-ul oficial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.
Din sobor au făcut parte părintele arhimandrit Rafail, vicar eparhial, părinți consilieri: Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Manuel Rusu, Nicușor – Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părintele protopop Ramon Eugen Ilie.
În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a evidențiat că Sfântul Arhidiacon Ștefan este slujitorul cel drept, preaînțelept și plin de dragoste și de credință, care mai înainte de alții și-a pus sufletul său pentru dragostea lui Hristos și L-a mărturisit cu mare credință.
La sfârșitul slujbei, grupul de copii al parohiei a interpretat mai multe colinde, toți colindătorii primind daruri din partea Preasfințitului Părinte Vincențiu.
***
După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Vincențiu a vizitat Așezământul Social Alexe Popescu al parohiei Sfântul Ioan Botezătorul din Călărași.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2037, Ultimul acces: 2020-09-27 23:39:35

»  Bucurie arhierească la Parohia Mircea Vodă din municipiul Călărași (2016-02-15)

 Închide 

Bucurie arhierească la Parohia Mircea Vodă din municipiul Călărași

[2016-02-15]
Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească la Parohia Mircea Vodă din Protopopiatul Călărași, după cum ne-a precizat Arhidiacon Nicușor Silviu Dascălu, Consilier Mass – Media.
Preasfinția Sa a fost înconjurat de un sobor de slujitori format din preacucernicii părinți consilieri Manuel Rusu, Daniel – Florin Enașcu, Florin Ionescu și Nicușor – Silviu Dascălu, preacucernicul părinte Ramon Eugen Ilie, Protopop de Călărași, alți preoți și diaconi.
Cu această ocazie, Preasfinția Sa a hirotesit iconom stavrofor pe Pr. paroh Constantin Sima pentru activitatea desfășurată în parohie.
În cuvântul de învățătură adresat numeroșilor credincioși prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre credința femeii cananeence pe care a lăudat-o Mântuitorul Iisus Hristos, despre puterea credinței în Iisus Hristos în viața noastră de fiecare zi.
După oficierea Sfintei Liturghii, Întâistătătorul Eparhiei a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, binefăcători și slujitori ai bisericii parohiale Mircea Vodă din municipiul Călărași.
De asemenea, Preasfinția Sa a cercetat parohiile Sfântul Ierarh Nifon și Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din municipiul Călărași.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2229, Ultimul acces: 2020-09-27 23:39:35


Nr. vizualizări:4473
Data ultimei vizualizări:2020-09-27 23:39:35
Data actualizare:2006-05-14 13:48:22
Data încărcării:2006-05-14 13:48:22
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0