Calarasi :: Biserica Sf. Anastasia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Anastasia
Călărași
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Călărași
Județ:Călărași
Adresa:strada Policlinicii nr. 2, cartier Moldoveni
Cod poștal:910120
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.sf-esc.ro, www.primariaCalarasi.ro, www.Calarasi.ro, www.prefecturaCalarasi.ro
Preot:Niculescu Neculai - Laurențiu, Radu Cristian, Gugu Aurelian- Ionuț, Barz Doru -Alin
Hram:Sf. M. Mc. Anastasia, Sf. Calinic
Detalii:Construită în 1991.
Alte informații:Grăitoare în acest sens este pisania aflată la intrarea în sfântul lăcaș: "ZIDITU-S-A ACEST SFÂNT LĂCAȘ, CU HRAMUL SF. CUV. ANASTASIA, ÎNTRE ANII 1990-2006, PRIN GRIJA PREAFERICITULUI PĂRINTE PATRIARH TEOCTIST ȘI CU OSÂRDIA + NIFON ȘI + DAMASCHIN CORAVU, ÎN CINSTEA EROILOR MARTIRI AI REVOLUȚIEI DIN 1989, PRIN SÂRGUINȚA ȘI CHELTUIALA ENORIAȘILOR PAROHIEI, CÂT ȘI CU CONTRIBUȚIA ÎNSEMNATĂ A PRIMARULUI MUN. CĂLĂRAȘI, DL. DRAGU NICOLAE. PREOȚII CARE AU PĂSTORIT ȘI AJUTAT LA RIDICAREA ACESTUI SFÂNT LĂCAȘ AU FOST: PR. PAROH GUGU AUREL, PR. PAROH NICULESCU NECULAI-LAURENȚIU, PR. GUGU AURELIAN, PR. RADU CRISTIAN, PR. PROT. EUGEN BARZ. PICTURA BISERICII A FOST EXECUTATĂ ÎN TEHNICA FRESCO DE CĂTRE PICTORUL COMAN DORINEL, ÎMPREUNA CU UCENICII SĂI: COMAN ANDREEA, COMAN ELENA, CEALÎCU MARIAN, UNGUREANU COSTEL, HANTĂR STELIAN. SFINȚIREA A FOST FACUTĂ DE CĂTRE + DAMASCHIN, ÎMPREUNĂ CU UN SOBOR DE IERARHI, PREOȚI ȘI DIACONI LA DATA DE 8 SEPTEMBRIE 2006. AMIN. "
Știri despre biserică:

»  A doua zi de Paști în Municpiul Călărași (2016-05-03)

 Închide 

A doua zi de Paști în Municpiul Călărași

[2016-05-03]
de Gheorghe Anghel

A doua zi de Paști, luni, 2 mai 2016, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din municipiul Călărași. Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie în biserica „Sfânta Mare Muceniță Anastasia” din municipiu, informează site-ul oficial al Eparhiei.
Din soborul slujitor au făcut parte: părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri: Manuel Rusu, Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Cristi Gavrilă, Nicușor Silviu Dascălu, Cristian Ștefan Munteanu și Marius – Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte protopop Ramon Eugen Ilie, preoți și diaconi.
În a doua zi a praznicului Învierii Domnului, Preasfinția Sa a hirotonit preot pe preacucernicul părinte diacon Emilian Bogdan Gugu pe seama parohiei Radu Negru, din Protopopiatul Călărași.
În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre darurile pe care le-am primit la Învierea Mântuitorului, despre calitatea noastră de fii ai lui Dumnezeu, despre mărturisirea de credință pe care o facem prin salutul „Hristos a Înviat!”.
Preasfinția Sa a oferit Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor doamnei Tudora Nicolae pentru implicarea jetfelnică în cadrul comunității parohiale.
La sfârșitul slujbei toți credincioșii au fost binecuvântați și au primit Pastorala Preasfinției Sale la Praznicul Învierii Domnului.
După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Episcop, împreună cu soborul de slujitori s-au deplasat la parohia „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Călărași pentru a sfinții o troiță ridicată în curtea bisericii de către Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” filiala Călărași, prin donația domnului Col (r) ec. Nicolae Dragu, spre pomenirea veșnică a eroilor noștri.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2357, Ultimul acces: 2020-09-29 14:08:56


Nr. vizualizări:4113
Data ultimei vizualizări:2020-09-29 14:08:56
Data actualizare:2006-05-14 16:53:56
Data încărcării:2006-05-14 16:53:56
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1
Fotografi:Voluntar: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2014-01-08
Contor: 75

Vedere din spate
Foto: Voluntar