Schiulesti :: Manastirea Crasna - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mănăstirea Crasna
Schiulești
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Schiulești
Comună:Izvoarele
Județ:Prahova
Cod poștal:107326
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiabucurestilor.ro/, izvoarele-ph.ro, www.cjPH.ro, ph.prefectura.mai.gov.ro
Hram:Sf. Imp. Constantin și Elena, Acoperamântul Maicii Domnului
Detalii:Începuturile fiintarii acestui sfant lacas se pierd in negura vremurilor . Cele mai vechi marturii dateaza de pe la mijlocul veacului al XVIII-lea, mentionata fiind atunci existenta unei biserici de lemn si a unor chilii pentru sihastri care vegheau aici. Biserica vehe a manastirii, terminata de zidit in 1828 si de pictat in 1832 (Scoala Tatarascu ) a fost ctitorita de boierul Constantin Dinu Parlogea. Aceasta calugarindu-se a devenit staretul manastirii care pe atunci purta numele de Izvoarele (dupa numele comunei invecinate, Izvorani) .
Dupa o perioada de mare inflorire, viata monahala are de suferit datorita secularizari. In anul 1960, prin aplicarea decretului 410, calugarii fiind scosi din Manastire, a fost desfintata obstea, iar manastirea figura ca biserica izolata pe langa parohia Izvoarele. Flacara vietuiri monahale a fost reaprinsa in 1967 cand vrednicul de pomenire Patriarh Iustinian redeschide manastirea ca schit apartinand manastirii Sinaia.
De atunci si pana astazi acest lacas a cunoscut o permanenta inflorire, obstea numarand peste 30 de monahi, ridicandu-se multe cladiri si cu ajutorul lui Dumnezeu a unei noi biserici noi, sfiintita de Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist la 18 octombrie 1998.
La Manastirea Crasna se ajunge din orasul Ploiesti, pe ruta Ploiesti - Valenii de Munte, cu coborarea in Halta Homoraciu (daca mergeti cu trenul) , de unde se urca pe jos, cateva ore, dar fara regrete sau se coboara in Izvoarele de unde la fel exista un drum care duce spre Manastire.
Alte informații:Manastire de calugari
Are posibilitati de cazare numai pentru pelerini. Se afla in padure, intr-un loc linistit. Frumoasa catapeteasma, lucrata la Viena, e acoperita cu foita de aur.
Cod Monument:PH-II-a-A-16607
Nr. vizualizări:15137
Data ultimei vizualizări:2024-03-29 01:56:53
Data ultimei actualizări:2015-03-30 07:48:40
Data încărcării pe sit:2005-08-31 12:26:50
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2011-02-28
Contor: 144

Biserica nouă
Foto: Gabriel Avramovici