Carapcesti :: Biserica Adormirea Maicii Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Adormirea Maicii Domnului
Cărăpcești
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:Cărăpcești
Comună:Corod
Județ:Galați
Adresa:lângă cimitir
Cod poștal:807083
Persoană de contact :pr. Vasile Boldeanu
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail : @gmail.com
Adresa web Biserica:www.parohiacarapcesti.ro
Adrese utile:www.edj.ro, www.primariaCorodGL.ro, www.cjGalati.ro, www.prefecturaGalati.ro
Preot:Vasile Boldeanu
Hram:Adormirea Maicii Domnului
Detalii:Prima atestare documentara a acestui locas de cult o avem de la anul 1833 cand a fost zidita o biserica din valatuci peste una mai veche (datand din 1770-1780, arsa de turci dupa infrangerea de la Stanilesti) , fiind sfintita de episcopul Meletie al Romanului la 11 mai 1833, conform inscriptiei cu litere chirilice de pe o icoana cu chipul sfantului Dimitrie ce se afla la manastirea Celic-Dere din judetul Tulcea, preluata de la manastirea Gologanu, cand a fost inchisa in 1960.
Aceasta biserica fiind de dimensiuni mici, nu facea fata cerintelor enoriasilor la 1896, determinand pe pr Nicolae Gatulescu sa aseze temelia actualei biserici ce va fi terminata si sfintita la 26 octombrie 1916 de catre arhimandritul Roman Sorescu, vicar al episcopiei Dunarii de Jos. Pictura a fost realizata de I. C. Petrescu ( Bucuresti ) si Vasile Robea ( Galati) .
De remarcat ca in aceasta biserica in 1938, in duminica Tomii a predicat pr scriitor Gala Galaction ( Galaction, Gala, Jurnal, vol II, Minerva, Bucuresti, 1977, p 258 ) . Dupa pr ctitor Nicolae Gatulescu, au mai slujit urmatorii preoti: Pavel C. Boldu; ierom Ioachim Popescu, Constantin Todicescu, Ion Anghel, Gheorghe Miloi, Gheorghe Ghebac, Gheorghe Comanescu si in prezent din august 1997 Gheorghe Manolache.
Nr. vizualizări:6622
Data ultimei vizualizări:2023-03-22 03:30:34
Data ultimei actualizări:2022-12-14 18:11:36
Data încărcării pe sit:2006-05-15 05:53:41
Nr. Mesaje:1
Apreciere:
(2019-12-26)
il cunosc bine pe parintele Vasile Boldeanu, este un parinte deosebit cu suflet mare, am mers impreuna pentru stringeri de materiale si fonduri, Bucuresti, Ardeal si un manunchi de enoriasi.
Este si a fost greu cand vrei sa construiesti o biserica de la zero, au fost si care nu au contribuit atunci mergeau la crisma acum merg la biserica pentru ca au mai inintat in varsta. Acum as dori si cei care nu aucontribuit si cei care doresc sa contribuie la realizarea noilor proiecte sa o faca pentru ca parintele o merita din plin. Poate cu ajutorul enoriasilor, firme, consiliul local il va intari Dumnezeu sa duca la bun sfirsit proiectele in lucru si casa mortuala.
@yahoo.com
Nr. Fotografii:0