Candesti :: Biserica Sf. Dumitru - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Dumitru
Cândești
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Cândești
Comună:Cândești
Județ:Botoșani
Cod poștal:717262
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adresa web Biserica:candesti.iasi.mmb.ro
Adrese utile:protopopiatulDorohoi.iasi.mmb.ro, www.mmb.ro, www.candestiBT.ro, www.cjBotosani.ro, bt.prefectura.mai.gov.ro
Hram:Sf. M. Mc. Dimitrie, Sf. Arh. Mihail și Gavril
Stil arhitectonic:Lemn
Detalii:Biserica cu hramul , , Sf. M. Mc. Dimitrie Izvorâtorul de Mir’’ Cândești Bucovina a fost zidită în anul 1777 în localitatea Pătrăuții de Jos, raionul Hliboca, Ucraina de astăzi. Locașul de cult a ființat ca biserică de cimitir în localitatea sus amintită și a purtat întâi hramul , , Sfinții Voievozi Mihail și Gavriil’’.
În ceea ce privește arhitectura, biserica are formă de navă, este împărțită în altar, naos și pronaos, lipsind pridvorul. Materialul folosit la construirea bisericii este în întregime lemnul, grinzi legate prin tehnica , , coadă de randunic㒒 cu acoperis din capriori uniți numai prin cepuri și cuie de lemn. Acoperișul se termină cu trei turle: una deasupra altarului, alta deasupra naosului și alta deasupra pronaosului. Accesul în biserica se face prin partea de miazănoapte în dreptul pronaosului.
În anul 1912 biserica este strămutată în localitatea Cândești, la intrarea râului Siret în țară pe malul stâng. Strămutarea s-a facut din grija și cheltuiala enoriașilor satului Cândești care nu se bucurau de a avea un locaș de cult, cu sprijinul Protopopului IOAN HOSTIUC și din încredințarea vrednicului de pomenire Dreptcredinciosului Arhiepiscop și Mitropolit VLADIMIR al Bucovinei și Dalmației.
Toate aceste date ne sunt întărite și de actul original prin care s-a hotărât stramutarea, act semnat și pecetluit de însuși mitropolitul VLADIMIR.
Cod Monument:BT-II-m-B-01953
Nr. vizualizări:4102
Data ultimei vizualizări:2024-03-05 01:56:49
Data ultimei actualizări:2022-02-22 17:23:12
Data încărcării pe sit:2006-05-16 06:41:47
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2018-10-12
Contor: 146

Vedere de ansamblu
Foto: Merlinlx