Ciumarna :: Biserica Adormirea Maicii Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Adormirea Maicii Domnului
Ciumărna
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:Ciumărna
Comună:Românași
Județ:Sălaj
Adresa:nr. 226
Cod poștal:457282
Telefon :0260... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adresa web Biserica:www.parohia-ciumarna.episcopiasalajului.ro
Adrese utile:www.episcopiasalajului.ro, www.primariaRomanasi.ro, www.cjSJ.ro, www.prefecturaSalaj.ro
Preot:Cătălin Lucaci
Hram:Adormirea Maicii Domnului
Detalii:Construită în 1982.
Alte informații:Biserica Ortodoxă Ciumarna este una dintre cele mai frumoase biserici din zona sălajului prin orintarea și aspectul arhitectural și cu un preot devotat in latura chemări prin interesul pastoral în biserica în care slujeste cu atâta devotament
Nr. vizualizări:15240
Data ultimei vizualizări:2021-06-19 18:57:50
Data ultimei actualizări:2006-05-19 14:02:58
Data încărcării pe sit:2006-05-19 14:02:58
Nr. Mesaje:4
Anunț:
(2012-02-17)
16 FEBRUARIE 2012-CIUMARNA.... ZILELE ACESTEA TOATA COMUNITATEA A IMBRACAT HAINA CERNITA A DOLIULUI SI A SUFERINTEI HAINA MAI GREA DECIT, PLUMBUL. LACRAMI DE AMAR SI DE SUSPIN PRICINUITE PRIN PIERDEREA CELUI CARE PINA MAI IERI A FOST PREOT PETREAN ION ALEXANDRU.
MENTOR SI DUHOVNIC AL INTREGII COMUNITATI CIUMARNA. A FOST OMUL DE LA ALTAR CARE IN PERIOADA EXAMENELOR NU EZITA SA PLECE GENUNCHIUL IN RUG. PENTRU TOTI ELEVII SI STUDENTII AFLATI IN FAZA EXAMENELOR CA D-NL SA LE DEA IZBINDA.
A FOST OMUL DE LA ALTAR CARE NU EZITA SA PLECE GENUNCHIUL PENTRU SUSTINEREA IN RUG. A CELOR AFLATI IN SUFERINTA CA D-NL SA LE DEA MULTA SANATATE .
A BOTEZAT A CUNUNAT SI INGROPAT MULTI DIN FII SATULUI DE ALUNGU A PESTE 40 DE ANI DE ACTIVITATE.
SI AZI... A BATUT CLOPOTELE IN DUNGA TRISTETII COBORIND IN TARINA PAMINTULUI NU DEPARTE DE LACASUL SI ALTARUL UNDE A SLUJIT ATIT DE MULTI ANI.
A PLECAT SA -L INTILNEASCA PE CEL CARE LA IUBIT ATIT DE MULT FIUL ARODIAN.
SI SA-L INTILNEASCA PE CEL CARE LA SLUJIT DE LA ALTAR ATIT DE MULTI ANI PE D-NL ISUS.
A PARASIT ACEASTA LUME AM SPUNE NOI PREA DEVREME. A PLECAT ... NU MAI RAMINE PREA MULTE CUVINTE DE SPUS DECIT ATIT;
PREOT ALEXANDRU... USOARA TARNA I FIE SA I FIE SOMNUL LIN IN VINTUL CE ADIE II AL NOSTRU LUNG SUSPIN. DUMNEZEU SA-L IERTE SI SA-L ODIHNEASCA.
CU MULTA COMPASIUNE SI UN DEOSEBIT RESPECT SI DURERE
SEMNEAZA "DAN SCROB"
@yahoo.com
Amintiri:
(2009-06-20)
Ce repede trec anii!
Stau adesea pe ginduri dus si ma intreb: --UNDE SUNT ANI ACEIA DOAMNE?
Frumosii ani ai gloriei sufletesti in sinul satului meu drag CIUMARNA.
Doresc si azi indemnat de nostalgia vremurilor deodinioara sa incondeiez pe fila vremi asezata azi in arhiva sufletului, si pastrata cu sfintenie la loc de cinste.
Aceea mireasma a impliniri sufletesti se simte destul de pronuntat pina azi si cred ca va persista mult si bine incontinuare.
Implinire sufleteasca de care sau ingrijit cu atita gingasie si intelepciune:
- mama mea JENICA (FILIP) SCROB careia i multumesc foarte mult de sacrificiul si efortul depus fiindumi alaturi si in momente mai dificile cu multa rabdare si intelepciune;
- bunicilor mei ANICA si FLORE FILIP de pe valcea nr. 49, ei au fost cei care au contribuit trup si suflet din toate punctele de vedere luptindu-se sa fiu fericit si implinit pina in 1988 cind bunicul meu a trecut la cele vesnice; bunica mea si azi este la fel luptindu-se din rasputeri ca in casa ei sa gasim cu totii dragoste si caldura parinteasca;
- matusa mea MARIA (FILIP) BUCIU impreuna cu unchiul meu PETRICA FILIP, ei fiind considerati parinti mei deoarece m-au crescut de mic in casa bunicilor mei luptindu-se sa mi acorde cele necesare si mult mai multe peste; unchiul meu a decedat in primavara anului 2007.
- si nu in ultimul rind sora mea GRATIANA, considerata mentorul meu de la care intodeauna am avut de invata si pune in aplicare pe linie profesionala.
Binenteles ca la baza conduitei in viata pe linga familia mentionata mai sus a contribuit biserica impreuna cu slujitorii bisericii si cel mai mult credinta in DOMNUL ISUS binecuvintat sa fie el.
Nu pot si de aceasta data sa nu mentionez pe cei mai apropiati dintre cei care impreuna am depanat pe fusul vremi anii copilariei cu bune si rele considerind acei ani cei mai frumosi si cei mai scumpi ani, deosebit de valorosi.
Ori de cite ori ma gindesc la acei ani ai copilariei mele in Ciumarna si la toti cei care pentru o vreme am fost impreuna in fiecare zi i-mi da viata si aduce in sufletul meu enorm de mare bucurie.
GHIURUTAN GABI fiul lui Isai si Florica nr. casa 47
Tira Sandu fiul lui Valerica (orfan de tata de mic) nr. casa 50.
Pernes Silviu fiul lui Petru si Maria nr. de casa 46.
Valcelean Nelu fiul lui Remus si Mariora nr. de casa 54.
Valcelean Vasile frate cu Nelutu
Doresc pe mai departe ca bunul Dumnezeu sa-i ocroteasca, sa le poarte de grija atit lor, familiilor lor, copiilor lor si parintilor care au rabdat nazdravaniile noastre si au inteles copilaria noastra cu toate peripetiile ei.
DAN SCROB
20 IUNIE 2009
LONDRA
@yahoo.com
Amintiri:
(2009-01-24)
Din cind in cind deschid aceasta pagina unde gasesc detalii despre biserica, insotite de o poza.
Ma bucur mult in fata acestui tablou ce reprezinta locul si originea mea.
Locul natal al copilariei mele, locul unde intodeauna gaseam odihna sufleteasca, bucuria vremurilor de odinioara.
Regasesc in sufletul meu biserica impreuna cu parohul biserici, satul Ciumarna in intregime intr-o icoana foarte valoroasa in fata careia imi gasesc linistea, pacea si cei mai frumosi ani ai copilariei mele petrecuti pe ulitele acestui sat.
Si azi imi ramine in imagine bunatatea si sensibilitatea tuturor satenilor, a copiilor si batrinilor satului Ciumarna.
Stiu si sunt convins ca fiecare tine cu sfintenie la locurile natale unde s-a nascut, crescut sau copilarit.
Doresc sa asez in pagina in linii mari unele momente si evenimente ce mi-au ramas in minte si imi vor ramine pentru tot restul vieti mele cit Domnul ma va tine pe acest pamint.
Imi va ramine vesnic in minte cu sfintenie deoarece eu le-am gasit valoroase si la vremea aceia la inaltime si loc de cinste.
Nu bine implinisem in septembrie 4 ani si in decembrie de Craciun am mers pentru prima data la colindat insotit de bunicul meu FILIP FLORE din casa in casa, din ce-mi aduc eu aminte, numai pe ulita unde bunici mei aveau casa am colindat atunci.
Si azi imi ramine bine imprimat pe retina cum arata prima mea stea cu care am mers la colindat inca de la virsta de 4 ani.
S-a lucrat la pregatirea ei foarte migalos, fiind impanata cu hirtie creponata de diverse culori atasindu-se cei 2 clopotei deoparte si de alta, unul normal cum trebuia sa fie, unul rotund. Aveam si vesca la steaua.
Au urmat de atunci in fiecare an acest eveniment mult asteptat si foarte dorit, numai ca dupa citiva anisori nu prea multi 2 sau 3 mergeam mai multi impreuna la colindat si aveam de-acuma 2 stele frumoase.
Ceata de colindatori in care eram era cam aceias in fiecare an cu mici modificari.
GHIURUTAN GABI fiul lui Isai si Florica nr la casa 47, cu 2 case in fata bunicilor mei ce locuiau la nr 49. Nelipsit nici intr-un an din ceata noastra de colindatori el era si prietenul meu cel mai bun si drag din ani copilariei mele. Impreuna ne leaga multe si frumoase amintiri, stiu ca sa casatorit si are din ce stiu eu pina acum un copil. Doresc ca bunul Dumnezeu sa-l ocroteasca sa-i daruiasca multa putere, sprijin si ajutor lui, sotiei si copiilor lui, si nu in ultimul rind parintilor.
TIRA SANDU nr 50 la casa fiu lui Valerica pe el lam cunoscut din todeauna orfan de tata. El era cel deal 2 lea in ceata noastra de colindatori si gasca noastra de foarte buni prieteni.
Alaturi de el ma leaga cele mai minunate momente din casa lor cind in fiecare dimineata imi faceam aparitia bucurindu-ma de orce moment impreuna petrecut.
VALCELEAN NELU fiul lui Remus si Marioara nr casa 54 si el era unul dintre cei mai importanti membri ai cetei noastre de colindatori. Ma leaga si de el pina in ziua de azi multe si frumoase amintiri ca de altfel de toti ceilarti, fiind toti un grup de buni si foarte strins uniti prieteni de pe ulita vilcea.
ILVIU fiul lui Petre si Maria nr casa 46.
Toti acestia, tin minte, inainte de a porni la colindat eram in seara de ajun in biserica, colindand in fata preotului paroh PETREAN ION ALEXANDRU si a enoriasilor prezenti la slujba de ajun.
De rusalii si azi tin minte cum se iesea cu tot satul in cimp pentru sfintirea grinelor.
Imi ramine o imagine undeva pe deal de la Gustinu Tilichi mai insus pe drumul ce duce spre Talhareasa intr/un an s-a facut slujba acolo.
Fie dar pe mai departe sa ramina satul Ciumarna intact, integru, unit in buna intelegerte si dragoste asa cum eu l-am cunoscut si lasat atunci cind a trebuit sa plec la scoala si mai departe sa-mi realizez un viitor la Cluj si mai tirziu in Marea Britanie la Londra.

Cu stima si un deosebit respect,
DAN SCROB
@yahoo.com
Apreciere:
(2008-09-06)
Da intr-adevar este una dintre cele mai frumoase biserici daca nu cea mai frumoasa biserica din zona salajului si nu numai. Parca ieri umblam printre schelele constructiei neastinparati prin incinta biserici inpreuna cu cel mai mic dintre copii parohului local Ionut Petrean. Clasa 1 am facut-o in Ciumarna, locul natal al copilariei mele, am buchisit primele bastonase pe o coala de hirtie sub indrumarea d-nei invatatoare Rodica Petrean, preoteasa, pe aceasta cale tin sa/i multumesc pt rabdarea avuta, find prima care mia pus condeiul in mina si ma invatat sa scriu.
"Multumesc Stimata Doamna"
Iar cit despre d-vstra parinte Ion Alexandru, asa cum de numarate ori cind eram mic si participam la multele inmormintari ca si copil a ramas in mintea mea pe linga multe altele acel frumos paragraf din slujba de deslegare pe despicatura mormintului citez: "prin mine nevrednicul preotul Ion Alexandru...". Frumos, frumos da intr/adevar timbru vocal prestanta si asezarea cuvintelor in pagina la diverse evenimente, stilul de exprimare au rasunat in zona salajului pe atunci, chiar pina azi. Citez: "tulai domne ce preot bun este in Ciumarna, ase de bine vorbeste de ti mai mare dragu sa-l asculti", da intr-adevar asa este, am incercat sa va copiez in unele situati si am avut numai de cistigat.
Am simtit nevoia dupa mai bine de 25 de ani de cind sau derulat toate aceste evenimente sa va multumesc atit d-voastra, pt tot ce am avut de invatat. Si azi am numai de cistigat. Cit si sotiei d-voastra Rodica Petrean pt tot ce s/a straduit pt mine ca astazi sa fiu aici unde sunt, chiar daca sunt departe de tara, in Londra, doresc din toata inima ca bunul Dumnezeu sa va ocroteasca, sa va intareasca foarte mult pt ca stiu ca peste familia Petrean a trecut un puternic si foarte fulgerator val prin pierderea celui pe care eu lam respectat mult, astazi printre sfinti arodian, asa cum eu il cunosteam. Am fost si eu in biserica la slujba de inmormintare n-am putut sa nu vin sa fiu partas linga d-voastra si fam. Pentru a varsa o lacrima alaturi de toti cei prezenti chiar daca am stat pot sa zic lipit de d-voastra n-ati putut remarca nimic pt ca zdrobirea era prea mare.
Acum toate acestea fiind spuse ramine in sufletul meu intreg satul Ciumarna inpreuna cu toti satenii.
Sa ne traiti intru multi si fericiti ani fam Petrean Sandu, Rodica, Marcel si Ionut, inpreuna cu nurorile si nepoti d-voastra.
@yahoo.com
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2010-10-10
Aparat: NIKON COOLPIX L21
Contor: 141

Vedere de ansamblu
Foto: Horațiu Nacu