Cretuleasca :: Biserica Sf. Imparati - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Împărați
Crețuleasca
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Crețuleasca
Comună:Ștefăneștii de Jos
Județ:București și Ilfov
Adresa:strada Dudului
Cod poștal:077176
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.protoieriailfovnord.ro, www.arhiepiscopiabucurestilor.ro, www.PMB.ro, b.prefectura.mai.gov.ro, www.cjIlfov.ro, if.prefectura.mai.gov.ro
Hram:Sf. Împ. Constantin și Elena, Sf. Nicolae
Detalii:Biserica din acest sat s-a ridicat la 1818 de Alexandru Cretulescu proprietar de mosie. Biserica construita din zid a fost renovata la 1895 de Stanciu „proprietar”. Biserica Cretuleasca, monument istoric din secolul al XVIII-lea, deschide o poarta spre trecut, oferind informatii interesante despre traditiile crestine ale localitatii, o lectie de istorie la indemana tuturor. Aceasta biserica nu se incadreaza in stilul clasic ortodox, caracterizat prin doua cupole mici si o cupola mare; biserica, desi ortodoxa, aduce mai mult cu bisericile catolice din Banat. Ea are o forma dreptunghiulara, deasupra intrarii avand un turn orizontal. Datorita numarului mic de locuitori din Cretuleasca si a apropierii de biserica din Stefanestii de Sus, biserica nu mai este folosita decat la ocazii speciale.
Cod Monument:IF-II-m-B-15278
Nr. vizualizări:4292
Data ultimei vizualizări:2023-12-06 05:29:45
Data ultimei actualizări:2018-05-15 09:25:30
Data încărcării pe sit:2006-05-24 05:52:00
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0