Dragalina :: Biserica Sf. Varvara - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Varvara
Dragalina
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Dragalina
Comună:Hlipiceni
Județ:Botoșani
Cod poștal:717206
Telefon :0749... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adresa web Biserica:dragalinaBotosani.iasi.mmb.ro
Adrese utile:protopopiatulBotosani.iasi.mmb.ro, www.mmb.ro, hlipiceni.botosani.ro, www.cjBotosani.ro, bt.prefectura.mai.gov.ro
Preot:Șalaru Neculai
Hram:Sf. M. Mc. Varvara
Detalii:Sfânta Biserică se află în centrul satului Dragalina. Construcția acestui sfânt lăcaș a început într-o perioadă foarte grea din istoria țării noastre, imediat după cel de-al doilea război mondial, când această zonă a fost lovită și ea, de secetă și de foamete. Dar cu lipsuri materiale și financiare, acei oameni evlavioși și cu dragoste de Dumnezeu s-au apucat în 1947 de construirea Sfintei Bisericii, apăsați de lipsuri, dar bogați în Dumnezeu. Această construcție a durat patru ani, ea fiind construită din lemn, lut și ciment, fiind acoperită cu tablă, având în total o suprafață utilă de 59 mp. Inițiatorii dar și ctitorii acestui sfânt lăcaș sunt familia Amurăriței Mihai și Natalia din lococalitatea Călărași și preotul paroh Zvâc Aurel din localitatea Victoria, comuna Hlipiceni, fiind totodată ajutați de enoriașii din Dragalina și din parohiile învecinate. Catapeteasma și stranele sunt lucrate de cel ce a fost și inițiatorul construirii acestui sfânt lăcaș, Amurăriței Mihai, iar icoanele fiind pictate de un evlavios creștin infirm (fără picioare din cel de-al doilea război mondial) din Șipote, Iași (numele fiindu-i anonim) , lăsat numai în știrea lui Dumnezeu.
Sfințirea a avut loc la 30 ianuarie 1951 de I. P. S. Sebastian Mitropolit al Moldovei și Sucevei.
Nr. vizualizări:3396
Data ultimei vizualizări:2024-02-24 07:39:06
Data ultimei actualizări:2013-12-27 15:13:16
Data încărcării pe sit:2006-05-25 19:32:14
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0