Bucuresti :: Biserica Schitul Maicilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Schitul Maicilor
București
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:București
Județ:București și Ilfov
Adresa:strada Mitropolit Antim Ivireanu nr. 47
Cod poștal:040112
Telefon :0763... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adresa web Biserica:www.schitulmaicilor.ro
Adrese utile:www.arhiepiscopiabucurestilor.ro/, www.primariaSector1.ro, www.PMB.ro, www.prefecturaBucuresti.ro, www.cjIlfov.ro, www.prefecturaIlfov.ro
Hram:Buna Vestire
Stil arhitectonic:Tradițional muntenesc
Detalii:Schitul Maicilor este un ansamblu manastiresc construit in secolul al XVIII-lea, la poalele Dealului Spirii. Data exacta nu este cunoscuta, dar se poate afirma ca este inainte de 1 octombrie 1726 - data mentionata in Pisaniei.
Bisericuta de la Schitul Maicilor, mica bijuterie apartinatoare a secolului al XVIII-lea, este ca o taina bine ascunsa a Bucurestilor de astazi. Lacasul mai pastreaza inca pictura veche, icoanele si catapeteasma care amintesc de frumusetile de alta data, incercand parca sa ne transpuna in vechiul targ al Bucurestilor, sau macar sa ni-l reaminteasca.
Astazi, din ansamblul monahal nu a mai ramas decat o bisericuta, ascunsa in spatele constructiilor colosale din bulevardul Libertatii. Aceasta a fost adusa aici, in luna iunie a anului 1982, fiind primul monument supus operatiilor de translare, pentru a fi salvat de la distrugere. Schitul Maicilor s-a aflat timp de 265 de ani, in locul ramas astazi pe coltul de S-E al incintei, actualului Palat al Parlamentului.
Schitul Maicilor, un ansamblu minunat proportionat si admirabil amplasat in sit, a fost cladit intre 27 iulie si 1 octombrie 1726, in vremea Voievodului Nicolae Mavrocordat, avand drept ctitora pe Tatiana Hagi Dina - nume purtat si de schit - calugarita sub numele de Timotheia Monahia, sau Kiriaki Schimonahia.
Doamna Tatiana Hagi Dina, care fusese in robie la otomani, eliberandu-se, a vrut sa-i multumeasca lui Dumnezeu, construind acest schit. Ca arhitectura apartine stilului brancovenesc, iar ca hram a fost aleasa sarbatoarea Buna Vestire.
Cod Monument:B-II-m-A-18972
Nr. vizualizări:4733
Data ultimei vizualizări:2021-09-26 12:43:26
Data ultimei actualizări:2018-10-04 13:09:18
Data încărcării pe sit:2005-04-23 21:26:07
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2009-08-01
Contor: 115

Vedere de ansamblu
Foto: CrestinOrtodox.ro