Manastirea Casin :: Biserica Sf. Arahngheli - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Arahngheli
Mănăstirea Cașin
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Mănăstirea Cașin
Comună:Mănăstirea Cașin
Județ:Bacău
Cod poștal:607310
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.epr.ro, www.ManastireaCasin.ro, www.csjBacau.ro, bc.prefectura.mai.gov.ro
Preot:Dan Miloiu, Gheorghe Leustean
Hram:Sf. Arh. Mihail și Gavril
Stil arhitectonic:Baroc
Detalii:Casin, in limba slavona, inseamna „apa tulbure”, iar localitatea a fost numita dupa apa Casinului, care strabate depresiunea si dupa manastirea ridicata aici, pe propria mosie, de catre domnitorul Gheorghe Stefan (1653-1658) . Domnitorul, fost logofat al lui Vasile Lupu, om cu educatie aleasa, a dorit sa faca din Casin a doua capitala a Moldovei si din manastire locas de cultura religioasa si laica, sprijinindu-se in acest proiect de ajutorul a doi carturari moldoveni, care i-au fost, de altfel, si prieteni: Miron Costin si Spatarul Milescu. Manastirea a fost inzestrata cu carti religioase si laice si a constituit centru de formare a preotilor din Ocolul Trotusului ( despre activitatea ecumenului manastirii din anul 1679, Teofan, cat si despre cei 40 de calugari ne relateaza Mihail Sadoveanu in „Zodia Cancerului”. In perioada interbelica, se intalneau in acest loc, personaltati ale culturii romanesti, printre care: M. Sadoveanu, N. Iorga. I. Jalea, C. Kiritescu. C. Gane.
Zidul de incintă ridicat în 1820-1830.
Alte informații:Complexul manastirii a fost ridicat in stilul baroc moldovenesc, stil cultivat in vremea lui Vasile Lupu si cuprindea ziduri cu creneluri ( in mare parte distruse) , biserica, palatul domnesc (ruinat) , chiliile (total daramate) , clopotnita si alte constructii aflate la nivel de temelie. Biserica este zidita in intrgime din piatra fatuita, fiind o replica simplificata a bisericii Golia, din Iasi.
Cod Monument:BC-II-a-A-00856
Nr. vizualizări:6118
Data ultimei vizualizări:2024-05-19 04:12:35
Data ultimei actualizări:2018-01-17 11:18:15
Data încărcării pe sit:2006-03-19 09:25:00
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2014-06-20
Contor: 155

Vedere din lateral
Foto: Bogdan Apostoaia