Grigoreni :: Biserica Cuvioasa Parascheva - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Cuvioasa Parascheva
Grigoreni
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Grigoreni
Comună:Scorțeni
Județ:Bacău
Cod poștal:607553
Telefon :0234... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.protoieriaMoinesti.ro, www.epr.ro, www.comunaScorteni.ro, www.csjBacau.ro, bc.prefectura.mai.gov.ro
Preot:Ion Diaconu
Hram:Sf. Cuv. Parascheva
Stil arhitectonic:Neobizantin
Detalii:Biserica parohială este construită între anii 1902-1904, în stil bizantin, cu cheltuiala și strădania enoriașilor la îndemnul ieromonahului Glicherie Constandis de la Mănăstirea Secu, având ca hram „Buna Vestire”. Acesta a fost trimis de Episcopia Romanului pe aceste meleaguri , , să servească pe credincioșii din Grigoreni cu cele religioase”. Biserica este construită în vechiul cimitir al satului, pe furci de stejar, în paiantă, tăbănuită cu șipci, având forma de cruce cu două turle de lemn învelite în întregime cu tablă. Aspectul exterior este frumos, construcția fiind bine proporționată ; mare parte din icoane și catapeteasma au fost aduse de la veche biserică din Râpa Iepei, care a fost demolată în anul 1904.
De-a lungul istoriei a suferit o serie de modificări care au adus-o la starea ei actuală. Aslfel, în anul 1968 interiorul a fost distrus în urma unui incendiu, acest lucru ducând la ample lucrări de reconstrucție din zid, pastrându-se forma inițială. I s-a schimbat hramul în „Cuv. Parascheva”, i s-a adăugat un pridvor din zid cu placă și acoperită cu tablă.
Nr. vizualizări:3366
Data ultimei vizualizări:2024-04-22 17:15:50
Data ultimei actualizări:2018-01-11 10:11:10
Data încărcării pe sit:2006-06-03 19:23:20
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0