Icusesti :: Biserica Sf. Voievozi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Voievozi
Icușești
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Icușești
Comună:Icușești
Județ:Neamț
Cod poștal:617250
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.mmb.ro, www.comunaIcusesti.ro, www.cjNeamt.ro, nt.prefectura.mai.gov.ro
Preot:Băltoi Gh. Valentin
Hram:Sf. Arh. Mihail și Gavril
Stil arhitectonic:Lemn
Detalii:Biserica, de proporții modeste, este construită din bârne de lemn, așezate orizontal și acoperite în exterior cu scânduri de brad, iar în interior cu lut.
Nu se păstrează nici un fel de date privitoare la istoria bisericii și nu se află nici o inscripție în acest sens. După vârsta bârnelor și după înfățișarea generală a bisericii și datele păstrate de tradiția locuitorilor mai bătrâni ai satului, așează construcția alături de bisericile din nordul Moldovei și Bucovinei și a celor din Maramureș ș iar indica ca dată a construcției, anul 1840-1860.
Din tradiția locală se crede că înaintea acesteia ar fi fost tot pe acest loc un schit de călugări, despre care însă nu avem date precise.
Renovarea și pictura bisericii s-a făcut din inițiativa preotui paroh Crăciun Nicolae și prin contribuția credincioșilor parohiei, precum și cu ajutorul dat de Sf. Episcopie a Romanului și Hușilor și a fost redeschisă prin slujba oficiată de Prea Sfințitul Episcop Dr. Partenie Ciopron, în ziua de 14 iunie 1964.
Nr. vizualizări:3593
Data ultimei vizualizări:2024-03-02 03:32:34
Data ultimei actualizări:2016-05-13 08:43:34
Data încărcării pe sit:2006-06-05 05:19:25
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0