Ziua Mondiala a Bolnavului la hospice-ul Casa Milostivirii Divine din Timisoara - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ziua Mondială a Bolnavului la hospice-ul Casa Milostivirii Divine din Timișoara

[2018-02-12]
Ziua Mondială a Bolnavului
Ziua Internațională a Bolnavului a fost instituită de Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea, în anul 1992 și este sărbătorită an de an la 11 februarie, data primei apariții a Sfintei Fecioare Maria la Lourdes.

Cu prilejul acestei zile în Centrul de Îngrijire Paliativă Hospice „Casa Milostivirii Divine” din Timișoara cei prezenți, invitați și angajați ai centrului, au sărbătorit prin rugăciune și cântece. În capelă, sr. Savia Lukaèova, coordonatoarea centrului, a citit fragmente din mesajul Sf. Părinte Papa Francisc adresat credincioșilor de pretutindeni cu ocazia celei de-a XXVI-a Zi Mondiale a Bolnavului: „Pastorația sănătății rămâne și va rămâne întotdeauna o îndatorire necesară și esențială, de trăit cu reînnoit elan începând din comunitățile parohiale până la cele mai excelente centre de îngrijire. Nu putem să uităm aici blândețea și perseverența cu care multe familii îi însoțesc pe copiii, părinții și rudele bolnavi cronici sau cu dizabilități grave. Îngrijirile prestate în familie sunt o mărturie extraordinară de iubire față de persoana umană și trebuie sprijinite printr-o recunoaștere adecvată și prin politici adecvate. Între timp, medicii și infirmierii, preoții, persoanele consacrate și voluntarii, rudele și toți cei care se angajează la îngrijirea bolnavilor participă la această misiune bisericească. Este o răspundere împărtășită, care îmbogățește valoarea slujirii de zi cu zi a fiecăruia.”
Pr. István Barazsuly SDS, paroh în parohia romano-catolică Timișoara III Elisabetin, i-a chemat pe toți cei prezenți la rugăciune, iar în holul hospice-ului corul comunității romano-catolice din Elisabetin, alcătuit de tineri iubitori de muzică, devotați și inimoși au interpretat cântece mariane. Răspunzând întrebărilor adresate de către cei prezenți, sr. Savia a prezentat instituția și activitatea desfășurată aici. Astfel, în Centrul de Îngrijire Paliativă Hospice „Casa Milostivirii Divine” sunt implicate în îngrijirea celor internați șase surori, iar echipa multidisciplinară, care pe lângă serviciile medicale și de nursing mai oferă și servicii sociale, consiliere socio-psihologică, atât pentru bolnav cât și pentru familia acestuia, este formată din 2 medici, 8 asistente medicale și 4 infirmiere. În prezent în centru mai ajută și doi tineri voluntari din Germania. Celebrarea s-a încheiat cu o agapă comunitară.
Fiind un proiect comun al Federației „Caritas” a Diecezei de Timișoara și al Congregației Fiicele Sf. Francisc de Assisi, Provincia Română, Centrul de Îngrijire Paliativă Hospice cu denumirea „Casa Milostivirii Divine” are ca sediu fosta mănăstire de pe strada Memorandului nr. 84, Timișoara, a acestei congregații, având posibilitatea de internare a zece persoane. În Centrul Paliativ Hospice se oferă îngrijire activă completă pentru pacienții a căror boală nu mai răspunde la tratament curativ, adică persoanelor ajunse în fazele incurabile și stadiile terminale ale bolii. Scopul serviciilor paliative este asigurarea calității vieții prin oferirea unei îngrijiri complexe, orientată spre nevoile pacientului și familiei.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 60, Ultimul acces: 2019-01-17 21:38:26