Episcopul Caransebesului: Sa demonstram prin faptele noastre ca suntem vrednici de Imparatia Cerurilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopul Caransebeșului: Să demonstrăm prin faptele noastre că suntem vrednici de Împărăția Cerurilor

[2018-04-11]
de Iulian Dumitrașcu

La Catedrala Episcopală Învierea Domnului și Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul din Caransebeș, au venit mulți credincioși caransebeșeni să participe la slujba Învierii Domnului. Ei au primit Lumina Sfântă de la PS Lucian care i-a îndemnat ca prin faptele săvârșite să fie vrednici de Împărăția lui Dumnezeu.
Ierarhul a oficiat prima parte a Utreniei Învierii din noaptea Sfintelor Paști, pe esplanada Catedralei episcopale. Părintele Episcop le-a spus credincioșilor ce au umplut centrul civic să rămână mărturisitori ai Învierii Mântuitorului în toată vremea, nu doar în noaptea sfântă a Învierii.
De asemenea, i-a încurajat să rămână fideli credinței drept măritoare, pentru că aceasta se bazează pe „Învierea lui Hristos, care este și învierea noastră”, iar ca să ne bucurăm deplin de Înviere „trebuie să fim fii ai Luminii și toți în unitate de credință să demostrăm prin faptele noastre cele bune că suntem vrednici de Împărăția Cerurilor”.
Sfânta slujbă a continuat în catedrală, unde potrivit obiceiului ierarhul a sfințit „Paștile”, pâinea și vinul, din care credincioșii vor lua în fiecare zi din Săptămâna Luminată.
Sfânta Liturghie de Sărbătoarea Învierii Domnului a fost oficiată la Catedrala episcopală.
„Am serbat și în acest an cu bucurie Învierea Domnului dând dovadă de unitate de credință și de neam în jurul bisericii strămoșești, care este una, sfântă, sobornicească și apostolească”, a spus Episcopul Caransebeșului.
La orele serii, Preasfinția Sa a oficiat slujba Vecerniei sau „A Doua Înviere”, în Catedrala episcopală din Caransebeș, în cadrul căreia, potrivit tradiției Bisericii noastre, a fost citită pericopa evanghelică în mai multe limbi.
În a doua zi de Paști, Episcopul s-a rugat împreună cu credincioșii reșițeni. Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica Adormirea Maicii Domnului din Reșița.
Tot în a doua zi de Paști Preasfințitul Lucian a vizitat și căsuța de sticlă a radioului reșițean, din centrul civic, de unde se promovează campania umanitară Muzică pentru viață, care are ca și scop renovarea Centrului de zi pentru copii Primăvara. Campania la care sunt parteneri Episcopia Caransebeșului și Radio Reșița a început luni, 9 aprilie.
Părintele Episcop Lucian a slujit Sfânta Liturghie în a treia zi de Paști la Biserica Intrarea Domnului în Ierusalim din Caransebeș.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 797, Ultimul acces: 2019-01-20 12:24:48