100 ani de la arborarea steagului Serbiei la Casa Alba. Episcopul Irineu al Americii de Est a deschis ceremonia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

100 ani de la arborarea steagului Serbiei la Casa Albă. Episcopul Irineu al Americii de Est a deschis ceremonia

[2018-08-03]
de Iulian Dumitrașcu

Episcopul Irineu al Americii de Est (Patriarhia Serbiei) a rostit în 25 iulie o rugăciune la Camera Reprezentanților a SUA în deschiderea manifestărilor dedicate Comemorării Centenarului arborării drapelului Serbiei la Casa Albă.
Ierarhului i-a fost adresată invitația de congresmanul Ted Poe, potrivit site-ului oficial al Bisericii Ortodoxe Sârbe.
Părintele Episcop s-a rugat lui Dumnezeu să-i călăuzească pe membrii Camerei Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii pentru a reprezenta în mod corect „interesele cetățenilor și ale celor care locuiesc, muncesc și studiază în SUA”.
„Fie ca ei să fie luminați de învățăturile Tale și motivați în angajamentul lor în slujba națiunii și a poporului nostru. Binecuvintează-i și ocrotește-i pe ei și pe noi”, a spus Preasfinția Sa în finalul rugăciunii.
În urmă cu o sută de ani, în 28 iulie 1918, Președintele de atunci al Statelor Unite, Woodrow Wilson, a convocat poporul american la rugăciune pentru Serbia și poporul sârb. Declarația sa a fost citită în bisericile din toată țara și a fost publicată în aproape toate ziarele importante.
Clopotele bisericilor din America au răsunat la ora 12:00 în acea zi în amintirea sacrificiilor serbilor din timpul Primului Război Mondial.
Drapelul Serbiei a fost arborat la Casa Albă și toate clădirile publice din capitala Statelor Unite.
O sută de ani mai târziu, probabil pentru prima dată în istoria Statelor Unite, un episcop sârb a onorat această convocare prezidențială din vechime și s-a rugat pentru membrii Congresului și pentru binele tuturor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 180, Ultimul acces: 2018-11-23 04:12:21