5-7 august: Sarbatorile Sfintilor nemteni - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

5-7 august: Sărbătorile Sfinților nemțeni

[2018-08-02]
de Sorin Ionițe

Sâmbătă seară va începe evenimentul duhovnicesc cunoscut drept „Sărbătorile Sfinților nemțeni” (5-7 august). Această suită este formată din zilele de prăznuire ale Sfântului Ioan Iacob și Sfintei Teodora de la Sihla, care încadrează praznicul Schimbării la Față.
Sfântul Ioan Iacob, prăznuit în data de 5 august, este ocrotitorul bisericii din incinta Seminarului Teologic „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț.
Hramul locașului de cult va începe cu oficierea slujbei de Priveghere sâmbătă seara și va continua duminică, 5 August 2018, cu Sfânta Liturghie.
Sărbătoarea va continua luni pe meleagurile nemțene, când va fi serbat hramul Mănăstirii Schimbarea la Față de pe Muntele Ceahlău. După tradiție, Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei va merge în dimineața zilei de 6 august în pelerinaj împreună cu preoți și credincioși din apropierea Schitului Stănile până la Mănăstirea de pe Muntele Ceahlău, unde va oficia Sfânta Liturghie.
Părintelui Mitropolit i se vor alătura cei 170 tineri din județele Iași, Botoșani și Neamț participanți la Pelerinajul pedestru „Pe urmele Sfinților nemțeni”.
Luni seara, la Mănăstirea Sihăstria, va fi oficiată slujba privegherii în cinstea Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla, iar a doua zi Sfânta Liturghie.
Sfânta Teodora va fi cinstită și la Schitul Sihla, unde, după Sfânta Liturghie, va avea loc pelerinajul de la biserica schitului până la peștera Cuvioasei Teodora.
La programul liturgic din aceste zile sunt așteptați ierarhi ai Bisericii noastre, preoți și mii de credincioși din țară și din străinătate.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 137, Ultimul acces: 2018-11-18 06:18:38