A fost lansata prima aplicatie despre alaptare in limba romana | Sf. Paisie: Laptele mamei da sanatate copiilor ei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

A fost lansată prima aplicație despre alăptare în limba română | Sf. Paisie: Laptele mamei dă sănătate copiilor ei

[2018-08-02]
de Gheorghe Anghel

Dezvoltată sub numele „Abecedar de alăptare”, aplicația pentru mobil are ca scop sprijinirea mamelor care doresc să alăpteze, fiind prima de acest gen în limba română cu informații de specialitate explicate pe întelesul tuturor.
Aplicația a fost lansată în contextul Săptămânii mondiale a alăptării: 1-7 august 2018, informează copilul.ro.
În privința importanței alăptării la sân, Sfântul Paisie Aghioritul spunea că mama are datoria să hrănească pruncul cu lapte matern cât mai mult posibil.
„Laptele mamei dă sănătate copiilor ei. Prin alăptare copiii nu sug numai lapte, ci și dragoste, afecțiune, mângâiere, siguranță, dobândind astfel un caracter puternic. Dar și pe mamă o ajută alăptarea. Atunci când mamele nu-și alăptează copiii, se creează anomalii în organismul lor, care pot duce chiar și la extirparea sânului”, spunea Sfântul Paisie.
De asemenea, în Sfânta Evanghelie de la Luca ni se relatează cum o femeie îi spune Mântuitorului: „Fericit este pântecele care Te-a purtat și fericiți sunt sânii pe care i-ai supt!”.
Aplicația funcționează ca un ghid de alăptare, iar conținutul ei a fost conceput de trei mame care cunosc beneficiile alăptării: Monica Gornistu, educator în alăptare, Silvia Moise, consultant in lactație certificat internațional IBCLC (cel mai înalt standard profesional în domeniu) și Daniela Ilioiu, medic rezident.
Recomandările Organizației Mondiale a Sănătății în ceea ce privește alăptarea prevăd hrănirea exclusivă a copiilor cu lapte matern de la naștere și până la vârsta de 6 luni.
România are încă un procent mic de mame care ajung sa îndeplinească această recomandare.
Din păcate, cea mai mare barieră în creșterea acestui procent o reprezintă tocmai lipsa educației în alăptare a mamelor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 145, Ultimul acces: 2018-11-18 09:42:08