Biserica Ortodoxa Ucraineana din America a aniversat centenarul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biserica Ortodoxă Ucraineană din America a aniversat centenarul

[2018-08-02]
de Gheorghe Anghel

Biserica Ortodoxă Ucraineană din America, aflată sub jurisdicția Patriarhiei Ecumenice, a aniversat 100 ani de la întemeire, dar și 1030 ani de la încreștinarea poporului rus.
Manifestările religioase și culturale dedicate centenarului s-au desfășurat pe tot parcursul săptămânii trecute. Acestea au debutat marți cu vernisarea expoziției Ortodoxia Ucraineană în Ținuturile Noi: 100 ani în SUA. Evenimentul a avut loc în centrul cultural al Bisericii Ortodoxe Ucrainene din New Jersey.
Sâmbătă, 27 iulie 2018, a avut loc o procesiune pe străzile orașului New Jersey urmată de Sfânta Liturghie oficiată în apropierea Catedralei Sfântul Andrei de mai mulți ierarhi și clerici în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Dimitrie, Arhiepiscop Senior (Geron) al Americii – Patriarhia Ecumenică.
Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a adresat un mesaj cu ocazia acestui eveniment important pentru Biserica Ortodoxă Ucraineană din America.
„Centenarul Bisericii Ortodoxe Ucrainene din America este o mărturisire a credinței profunde a poporului ucrainean care a dorit întotdeauna să facă din Biserica lui Hristos centrul și sursa vieții lor”, a precizează Sanctitatea Sa în mesaj.
„Acest etos poate fi urmărit în timp până la strămoșii voștri iubitori de Hristos, care au primit iluminarea și reînnoirea duhovnicească prin apele baptismale ale râului Nipru. A fost cu adevărat providență divină care s-a manifestat în activitatea misionară a tronului nostru ecumenic. Biserica-mamă a Constantinopolului a rămas întotdeauna aproape de poporul ucrainean și a făcut acest lucru de-a lungul secolelor, demonstrând preocupare și grijă pastorală”, se menționează în mesaj.
Biserica Ortodoxă Ucraineană din America este condusă de Mitropolitul Antonie și Arhiepiscopul Daniel.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 153, Ultimul acces: 2018-11-22 10:46:10