Arhiepiscopul Ieronim a oficiat Paraclisul Maicii Domnului in locul unde a izbucnit incendiul din Grecia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arhiepiscopul Ieronim a oficiat Paraclisul Maicii Domnului în locul unde a izbucnit incendiul din Grecia

[2018-08-02]
de Gheorghe Anghel

Preafericitul Părinte Ieronim, Arhiepiscopul Atenei și al întregii Elade, a oficiat marți, 1 august 2018, Paraclisul Maicii Domnului în Mănăstirea Pantocrator din Ntaou Penteli, aflată în zona în care a izbucnit incendiul catastrofal de săptămâna trecută.
El s-a rugat pentru victimele incendiului, dar și pentru cei care au pierdut pe cei apropiați în această catastrofă.
Arhiepiscopul Ieronim a subliniat că în aceste momente este nevoie de cuvinte puține, de mai multă liniște și reflecție, rugăciune și, mai ales, sprijin practic pentru victimele incendiului care a luat sute de vieți și a produs pagube majore.
Arhiepiscopul Ieronim a încurajat obștea monahală făcând referire la încercarea prin care au trecut cauzată de incendiul de săptămâna trecută.
Mănăstirea a mai trecut prin încercări similare când în 1680 a fost atacată de pirați și incendiată, nu înainte de a fi uciși cei din obștea așezământului monahal, 179 de călugări.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 141, Ultimul acces: 2018-11-22 18:23:51